سد ایتایپو

دانشنامه عمومی

سد ایتایپو ( به پرتغالی: Itaipu Dam ) که بر روی رودخانه پارانا در مرز دو کشور پاراگوئه و برزیل ساخته شده است؛ طولانی ترین سد جهان و به لحاظ تولید برق آبی دومین سد جهان بعد از سد سه دره به شمار می رود. سد ایتایپو در سال ۱۹۹۴ از سوی انجمن مهندسی عمران آمریکا به عنوان یکی از عجایب هفت گانه دنیای مدرن انتخاب شد.
ایتایپو در قالب یک پروژه دوجانبه و بر رودخانه پارانا میان دو کشور برزیل و پاراگوئه ساخته شد. ۲۰ واحد مولد برق این سد قادر به تولید ۱۴ گیگا وات برق است.
با مشاهده آمارهایی که اخیراً از میزان انرژی تولیدی این سد به دست آمده، می توان به عظمت سد ایتایپو پی برد. نیروگاه ایتایپو در واقع ۲۰ درصد از کل انرژی مورد نیاز صنایع برزیل و ۹۳ درصد انرژی پاراگوئه را تأمین می کند.
این نیروگاه همچنین محل بزرگی برای جذب توریست محسوب می شود. تاکنون بیش از ۱۰ میلیون نفر از ۱۶۲ کشور جهان از این سد و نیروگاهش بازدید کرده اند.
نام «ایتایپو» در زبان گوارانی ( زبان بومیان آن منطقه ) به معنای صدای سنگ است.
لازم است ذکر شود برزیل صنعتی ترین کشور آمریکای جنوبی است و به منظور تأمین انرژی لازم برای صنایع گوناگون، به این سد شدیداً نیازمند است. پاراگوئه نیز به عنوان یکی از کم درآمدترین کشورهای آمریکای جنوبی برای تحقق اهداف خود در راستای توسعه اقتصادی به انرژی به مثابه یک نیروی محرکه نیاز دارد.
در سال ۱۹۹۴ انجمن مهندسان عمران آمریکا این سد را به عنوان یکی از عجایب دنیای مدرن نامگذاری کرد. [ ۷]
۳۲۵ متر، ارتفاع تمام سد شامل ۱۰۰ متر ارتفاع خطوط نیروی بالای سد ۴ ۲۶۰ متر، سد + پی سد که تا بستر رودخانه عمق دارد ۲۴۷ متر، ۱۹۶ متر ارتفاع سقف بتنی + جرثقیل بالای سد ۲۲۵ متر، ارتفاع بتن تاج سد
عکس سد ایتایپوعکس سد ایتایپوعکس سد ایتایپوعکس سد ایتایپوعکس سد ایتایپو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس