سجونگ کبیر

دانشنامه عمومی

شاه سجونگ کبیر ( ۱۵ مه ۱۳۹۷ – ۸ آوریل ۱۴۵۰ میلادی ) چهارمین پادشاه خاندان چوسان و پسر سوم پادشاه تائجونگ بوده است که پس از خلع شدن برادر بزرگترش جائه از ولیعهدی، به این مقام رسید. در چهار سال اول سلطنتش، پدرش تائجونگ در مقام نایب السلطنه امور کشور را اداره می کرد. سجونگ در دوران سلطنتش به تقویت اندیشه های کنفسیوسی پرداخت و اصلاحات حقوقی عمده ای را اجرا کرد. همچنین تا قبل از او در چوسان از الفبای چینی استفاده می شد تا این که او الفبای کره ای ( هانگول ) را اختراع کرد. سجونگ علاوه بر این کارها و تلاش هایش برای رفاه اجتماعی، علی رغم مخالفت نجیب زادگان و اشراف دربار، دانشمندانی همچون جانگ یونگ شیل را برای پیشرفت فناوری های علمی چوسان تشویق کرد. همچنین او ارتشی را به شمال اعزام کرد و تلاش های زیادی برای جلب مهاجران به چوسان کرد. علاوه بر این ها در جنوب مهاجمان ژاپنی را شکست داد و جزیره تسوشیما را به تصرف خود درآورد.
سجونگ سومین پسر شاه تجونگ در ۱۵ مه سال ۱۳۹۷ میلادی به دنیا آمد. سجونگ به عنوان یک شاهزاده جوان در مباحث مختلف مهارت زیادی داشت و پدرش شاه تجونگ او را از دو برادر بزرگترش بیشتر دوست داشت. با توجه به این که سجونگ پسر سوم تجونگ بود، رسیدن او به تاج و تخت منحصر به فرد و بی نظیر بود. بزرگ ترین پسر تجونگ یانگنیونگ در سال ۱۴۰۴ به عنوان ولیعهد انتخاب شد ولی به خاطر خوشگذرانی های بیش از حدش از ولیعهدی عزل شد، با این حال برخی بر این باورند که یانگیونگ به نفع برادر کوچکترش از ولیعهدی استعفا داد. پس از برکناری یانگیونگ از ولیعهدی، وزرای دربار مخالفان حذف یانگنیونگ را اعدام کردند و سرانجام در سال ۱۴۱۸ با توجه به این که پسر دوم تجونگ علاقه ای به سلطنت نداشت، تجونگ، سجونگ را به عنوان ولیعهد برگزید. با این حال درک متفاوت سجونگ از سیاست و هوش و خلاقیت او در اداره امور تا سال ۱۴۲۲ یعنی مرگ پدرش تجونگ آشکار نشد.
شاه سجونگ با انتصاب افرادی از طبقات مختلف و پایین اجتماعی به عنوان کارمندان دولت تغییراتی اساسی در ساختار دولت به وجود آورد، با این حال او رویدادهای رسمی دولت را با توجه به اندیشه های کنفسیوس انجام می داد، همچنین مردم را به رفتار کردن بر اساس آیین کنفسیوس تشویق می کرد و چندین کتاب دربارهٔ اندیشه های کنفسیوس نشر کرد، در نتیجه آیین کنفسیوس به یک هنجار اجتماعی تبدیل شد. او در ابتدا او راهبان بودایی از تبلیغ کردن دینشان در پایتخت منع کرد و از قدرت و ثروت سران این دین به شدت کم کرد اما بعدها با ساختن معابد بودایی و پذیرش این دین کار خود را جبران کرد.
عکس سجونگ کبیر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس