سالامی زمستانه

دانشنامه عمومی

سالامی زمستانه ( مجاری: téliszalámi ) نوعی سالامی دودی از گوشت مانگالیتسا و چربی آن محصول مجارستان است. سالامی زمستانه پیشتر فقط در زمستان در سگد به دلیل شرایط محیطی تهیه می شد.
سالامی زمستانه را از گوشت مانگالیتسا و ادویه از قبیل فلفل سفید، فلفل فرنگی و غیره در هوای سرد، به آرامی پرورده و دودی می کنند. [ ۱] در طی فرایند تهیه، پوسیدگی مطلوبی به رنگ سفید متمایل به خاکستری روی سطح سالامی تشکیل می شود. [ ۲]
پیشتر فقط در زمستان تهیه سالامی مقدور بود؛ مثلاً رطوبت هوا در سگد معمولاً چنان است که مواد اولیه در هنگام جا افتادن مقدار مناسبی آب از دست بدهند، و بدین گونه خنک و دودی می شوند. تا پیش از ساخت ماشین های مناسب سالامی را با یخ خنک می کردند ( در زمستان با استفاده از یخ تیسا و دریاچه ها ) . دلیل دیگر تهیه سالامی در زمستان وجود کافی کارگران فصلی کشاورزی بود. [ ۳]
سالامی زمستانه سگد در سال ۲۰۰۷ گواهی محصول در اتحادیه اروپا، پی دی او[ الف] و سالامی زمستانه بوداپست در سال ۲۰۰۹ نشان حفاظت جغرافیایی، پی جی آی[ ب] را به دست آورده اند. [ ۴] [ ۵]
↑ Protected Designation of Origin ↑ Protected Geographical Indication
عکس سالامی زمستانهعکس سالامی زمستانه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس