لغت نامه دهخدا
سالاد. ( فرانسوی ، اِ ) نوعی کلاه خود سبک که جنگجویان اروپائی از قرن پانزدهم تا هفدهم آن را بر سر می نهادند.
سالاد. ( اِخ ) یکی ازایالات مجارستان بطول 150 و بعرض 20 هزارگز و مرکز آن «ساله آیرس » است. رجوع به قاموس الاعلام ترکی شود.
فرهنگ فارسی
( اسم ) غذایی است مرکب از انواع سبزیها پخته یا خام که با نمک سرکه روغن آغشته کنند
یکی از ایالات مجارستان
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
دانشنامه عمومی
سالاد ( به فرانسوی: Salade ) غذایی است که پیش از غذا به عنوان پیش غذا، پس از غذای اصلی به عنوان یک وعدهٔ مجزا، همراه با غذای اصلی، یا خود به عنوان یک وعدهٔ غذای اصلی مصرف می شود.
واژهٔ ( Salad ) در زبان فرانسوی از کلمه ای لاتین با عنوان ( Salata ) به معنی شور و نمکی و نمک اندود شده ریشه می گیرد.
در بیش از دو هزار سال پیش، ایرانی ها بر روی سبزیجات از جمله کاهو، روغن و سرکه می ریختند و آن را میل می کردند، [ ۱] که از طریق جنگ های ایران و روم این رسم به اروپا رفته و در آنجا دچار تحولات و تغییراتی شد. در آغاز قرن بیستم و دنیای صنعتی و روند مصرف غذاهای آماده، سالاد نیز به همین ترتیب وارد سبد غذایی گردید، هرچند در ابتدا این کار در آمریکا آغاز شد ولیکن امروزه در سراسر جهان، سالاد به صورت تجاری در سوپرمارکت ها به فروش می رسد. [ ۲] با جا افتادن این نوع غذا در میان عامه مردم اکنون حتی در برخی رستوران ها و هتل ها، جایی به نام سالاد بار ( salad bar ) دارند که در آن انواع سالاد برای سرو کردن عرضه می شود.
• سالاد فصل
• سالاد شیرازی
• سالاد کلم
• سالاد الویه
• سالاد لوبیا
• سالاد ماکارونی
• سالاد سزار
• سالاد تخم مرغ
• سالاد سزار
• سالاد آمریکایی
• سالاد روسی
• سالاد میوه
• سالاد پاستا
• سالاد اندونزی
برای تزیین سالاد از انواع سس استفاده می شود، این سس ها با طعم های مختلف و به سلیقه های متفاوت بروی سالاد ریخته می شوند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفواژهٔ ( Salad ) در زبان فرانسوی از کلمه ای لاتین با عنوان ( Salata ) به معنی شور و نمکی و نمک اندود شده ریشه می گیرد.
در بیش از دو هزار سال پیش، ایرانی ها بر روی سبزیجات از جمله کاهو، روغن و سرکه می ریختند و آن را میل می کردند، [ ۱] که از طریق جنگ های ایران و روم این رسم به اروپا رفته و در آنجا دچار تحولات و تغییراتی شد. در آغاز قرن بیستم و دنیای صنعتی و روند مصرف غذاهای آماده، سالاد نیز به همین ترتیب وارد سبد غذایی گردید، هرچند در ابتدا این کار در آمریکا آغاز شد ولیکن امروزه در سراسر جهان، سالاد به صورت تجاری در سوپرمارکت ها به فروش می رسد. [ ۲] با جا افتادن این نوع غذا در میان عامه مردم اکنون حتی در برخی رستوران ها و هتل ها، جایی به نام سالاد بار ( salad bar ) دارند که در آن انواع سالاد برای سرو کردن عرضه می شود.
• سالاد فصل
• سالاد شیرازی
• سالاد کلم
• سالاد الویه
• سالاد لوبیا
• سالاد ماکارونی
• سالاد سزار
• سالاد تخم مرغ
• سالاد سزار
• سالاد آمریکایی
• سالاد روسی
• سالاد میوه
• سالاد پاستا
• سالاد اندونزی
برای تزیین سالاد از انواع سس استفاده می شود، این سس ها با طعم های مختلف و به سلیقه های متفاوت بروی سالاد ریخته می شوند.
wiki: سالاد
دانشنامه آزاد فارسی
سالاد (salad)
طیف وسیعی از خوراک ها که انواع اصلی آن عبارت اند از سالاد تازه؛ سالاد سبزیجات؛ سالاد ماکارونی، حبوبات، یا غلات؛ سالاد مخلوط حاوی گوشت قرمز و گوشت مرغ و غذاهای دریایی؛ و سالاد میوه. بیشتر سالادها سرد خورده می شوند، اما برخی سالادهای گرم نیز وجود دارند، نظیر سالاد آلمانی سیب زمینی. ساده ترین سسی که برای سالادها استفاده می شود مخلوط روغن و سرکه، معمولاً به نسبت سه به یک، به اضافۀ نمک و فلفل و سبزی های معطر و خردل است. سس های خامه ای عبارت اند از سس مایونز، خامۀ شیرین یا ترش، یا سسی پختنی حاوی تخم مرغ و آرد و شیر یا خامه. به این سس ها مواد دیگری نیز چاشنی می شود چون پنیر کپکی؛ پیاز، سیر، ترخون، و جعفری؛ سس گوجه فرنگی، پیاز خردشده، زیتون، جعفری، و تخم مرغ.
طیف وسیعی از خوراک ها که انواع اصلی آن عبارت اند از سالاد تازه؛ سالاد سبزیجات؛ سالاد ماکارونی، حبوبات، یا غلات؛ سالاد مخلوط حاوی گوشت قرمز و گوشت مرغ و غذاهای دریایی؛ و سالاد میوه. بیشتر سالادها سرد خورده می شوند، اما برخی سالادهای گرم نیز وجود دارند، نظیر سالاد آلمانی سیب زمینی. ساده ترین سسی که برای سالادها استفاده می شود مخلوط روغن و سرکه، معمولاً به نسبت سه به یک، به اضافۀ نمک و فلفل و سبزی های معطر و خردل است. سس های خامه ای عبارت اند از سس مایونز، خامۀ شیرین یا ترش، یا سسی پختنی حاوی تخم مرغ و آرد و شیر یا خامه. به این سس ها مواد دیگری نیز چاشنی می شود چون پنیر کپکی؛ پیاز، سیر، ترخون، و جعفری؛ سس گوجه فرنگی، پیاز خردشده، زیتون، جعفری، و تخم مرغ.
wikijoo: سالاد
مترادف ها
سالاد
فارسی به عربی
پیشنهاد کاربران
♦️
پیشنهادِ چند واژه برای جایگزینیِ #salad به معنای آمیزه ای از سبزی های خام مانندِ کاهو، گوجه فرنگی، خیار و . . . که به صورت جداگانه یا همراه با غذای اصلی خورده می شود.
ا↙️
🔹 #salad
... [مشاهده متن کامل]
🔹 #سبزاوه ( sabzāve ) 👈 سبز ( سبزی ) - اوه ( پسوندِ برگرفته از نوعی غذای ماهیِ جنوبی به نامِ ماهیاوه، که در ظرف های سفالی به مانندِ ترشی نگهداری می شود. )
🔺 نکته:
پسوندِ - اوه ممکن است به واژه ی "آب" مربوط باشد.
یا:
🔹 #سبزانه ( سبز - - انه ( پسوندِ نسبت و شباهت ) )
یا:
🔹 #سبزال ( سبز - - ال ( پسوندِ اسم ساز — بسنجید با: کوپال و نهال . ) )
یا:
🔹 #سبزاله ( سبز - - اله ( پسوندِ اسم ساز — بسنجید با: تُرشاله و چغاله . )
یا:
🔹 #تریانه ( تَر ( خیس، تازه ) ی ( حرفِ میانجی ) - - انه ( پسوندِ نسبت و شباهت )
🔺 نکته:
در زبانِ اردو برای سالاد از واژه ی "تَرکاریان" استفاده می کنند که بخشِ اولِ واژه احتمالاً همان "تَر" در زبانِ فارسی است.
یا:
🔹 #ترگون ( تَر - - گون ( پسوندِ شباهت )
یا:
🔹 #ترینه ( تر - - ینه ( پسوندِ نسبت و شباهت )
یا:
🔹 #تردیس ( یا تَردیسه ) ( تَر دیس ( پسوندِ شباهت ) - - ه ( پسوندِ اسم ساز ) )
یا:
🔹 #خام دیس ( خام دیس ( پسوندِ شباهت ) )
یا:
🔹 #تازه دیس
🔺 نکته:
"دیس" می تواند به معنای "ظرفِ بزرگِ غذا" نیز اشاره داشته باشد که از این طریق نیز اشاره ای غیرِمستقیم به محتوایِ ظرف خواهد داشت.
🔸� #Olivier_salad
🔸� #تریانه_سپید ( یا سالادِ سفید )
⭐️ نکته ی مهم:
گاهی پیش می آید که ذهن برای تفسیرِ یک واژه ، که معنای اجزای آن برایش شناخته شده است به ساده ترین الگوی ممکن متوسل می شود.
این الگوی ساده بهره گیری از ترکیبِ اضافی یا وصفی است. اگرچه این الگو گاهی بیان گر و آشکارساز است، ولی باید دانست که واژه ها و فعل ها همگی بر اساسِ قانونِ وصف و اضافه ساخته نشده اند.
رابطه ی میانِ اجزاءِ یک واژه ممکن است نیاز به تفسیری پیچیده تر داشته باشد.
یادآوری می شود که بسیاری از واژه هایی که ما امروزه با آن ها سروکار داریم پیشادستوری هستند؛ یعنی پیش از آن که دستورِ یک زبان به شکلِ نهایی یا امروزی اش تدوین گردد پدید آمده اند.
بنابراین، ما نیز حق داریم که واژه ها را به گونه ای برسازیم که تنها با تفسیرِ خودِ ما معنایشان آشکار شود
در همین فرسته، واژه ی سَبزاوه را حتماً نباید آبِ سبز یا مایعِ سبز تفسیر کرد. بلکه می توان آن را چنین تفسیر کرد:
سَبزاوه = چیزی که از جنسِ سبزیجات است و درصدِ بالایی از آن را آب تشکیل می دهد.
🔻🔻🔻
@JavidPajin 👈 فرهنگِ ریشه شناختیِ واژگانِ عمومی و تخصصی
پیشنهادِ چند واژه برای جایگزینیِ #salad به معنای آمیزه ای از سبزی های خام مانندِ کاهو، گوجه فرنگی، خیار و . . . که به صورت جداگانه یا همراه با غذای اصلی خورده می شود.
ا↙️
... [مشاهده متن کامل]
🔹 #سبزاوه ( sabzāve ) 👈 سبز ( سبزی ) - اوه ( پسوندِ برگرفته از نوعی غذای ماهیِ جنوبی به نامِ ماهیاوه، که در ظرف های سفالی به مانندِ ترشی نگهداری می شود. )
🔺 نکته:
پسوندِ - اوه ممکن است به واژه ی "آب" مربوط باشد.
یا:
🔹 #سبزانه ( سبز - - انه ( پسوندِ نسبت و شباهت ) )
یا:
🔹 #سبزال ( سبز - - ال ( پسوندِ اسم ساز — بسنجید با: کوپال و نهال . ) )
یا:
🔹 #سبزاله ( سبز - - اله ( پسوندِ اسم ساز — بسنجید با: تُرشاله و چغاله . )
یا:
🔹 #تریانه ( تَر ( خیس، تازه ) ی ( حرفِ میانجی ) - - انه ( پسوندِ نسبت و شباهت )
🔺 نکته:
در زبانِ اردو برای سالاد از واژه ی "تَرکاریان" استفاده می کنند که بخشِ اولِ واژه احتمالاً همان "تَر" در زبانِ فارسی است.
یا:
🔹 #ترگون ( تَر - - گون ( پسوندِ شباهت )
یا:
🔹 #ترینه ( تر - - ینه ( پسوندِ نسبت و شباهت )
یا:
🔹 #تردیس ( یا تَردیسه ) ( تَر دیس ( پسوندِ شباهت ) - - ه ( پسوندِ اسم ساز ) )
یا:
🔹 #خام دیس ( خام دیس ( پسوندِ شباهت ) )
یا:
🔹 #تازه دیس
🔺 نکته:
"دیس" می تواند به معنای "ظرفِ بزرگِ غذا" نیز اشاره داشته باشد که از این طریق نیز اشاره ای غیرِمستقیم به محتوایِ ظرف خواهد داشت.
🔸� #Olivier_salad
🔸� #تریانه_سپید ( یا سالادِ سفید )
⭐️ نکته ی مهم:
گاهی پیش می آید که ذهن برای تفسیرِ یک واژه ، که معنای اجزای آن برایش شناخته شده است به ساده ترین الگوی ممکن متوسل می شود.
این الگوی ساده بهره گیری از ترکیبِ اضافی یا وصفی است. اگرچه این الگو گاهی بیان گر و آشکارساز است، ولی باید دانست که واژه ها و فعل ها همگی بر اساسِ قانونِ وصف و اضافه ساخته نشده اند.
رابطه ی میانِ اجزاءِ یک واژه ممکن است نیاز به تفسیری پیچیده تر داشته باشد.
یادآوری می شود که بسیاری از واژه هایی که ما امروزه با آن ها سروکار داریم پیشادستوری هستند؛ یعنی پیش از آن که دستورِ یک زبان به شکلِ نهایی یا امروزی اش تدوین گردد پدید آمده اند.
بنابراین، ما نیز حق داریم که واژه ها را به گونه ای برسازیم که تنها با تفسیرِ خودِ ما معنایشان آشکار شود
در همین فرسته، واژه ی سَبزاوه را حتماً نباید آبِ سبز یا مایعِ سبز تفسیر کرد. بلکه می توان آن را چنین تفسیر کرد:
سَبزاوه = چیزی که از جنسِ سبزیجات است و درصدِ بالایی از آن را آب تشکیل می دهد.
🔻🔻🔻
@JavidPajin 👈 فرهنگِ ریشه شناختیِ واژگانِ عمومی و تخصصی
مخلفات غذا
مخلفات کنار غذا
مخلفات سفره
مخلفات میز
سبزیانه
اینجا مخلفات شیرازی را میبینیم
مخلفات کنار غذا
مخلفات سفره
مخلفات میز
سبزیانه
اینجا مخلفات شیرازی را میبینیم
تاریخچه سالاد
در بیش از دو هزار سال پیش، ایرانی ها بر روی سبزیجات از جمله کاهو، روغن و سرکه می ریختند و آن را میل می کردند، که از طریق جنگ های ایران و روم این رسم به اروپا رفته و در آنجا دچار تحولات و تغییراتی شد. در آغاز قرن بیستم و دنیای صنعتی و روند مصرف غذاهای آماده، سالاد نیز به همین ترتیب وارد سبد غذایی گردید، هرچند در ابتدا این کار در آمریکا آغاز شد ولیکن امروزه در سراسر جهان، سالاد به صورت تجاری در سوپرمارکت ها به فروش می رسد.
... [مشاهده متن کامل]
منبع. https://www. foodtimeline. org/foodsalads. html
در بیش از دو هزار سال پیش، ایرانی ها بر روی سبزیجات از جمله کاهو، روغن و سرکه می ریختند و آن را میل می کردند، که از طریق جنگ های ایران و روم این رسم به اروپا رفته و در آنجا دچار تحولات و تغییراتی شد. در آغاز قرن بیستم و دنیای صنعتی و روند مصرف غذاهای آماده، سالاد نیز به همین ترتیب وارد سبد غذایی گردید، هرچند در ابتدا این کار در آمریکا آغاز شد ولیکن امروزه در سراسر جهان، سالاد به صورت تجاری در سوپرمارکت ها به فروش می رسد.
... [مشاهده متن کامل]
منبع. https://www. foodtimeline. org/foodsalads. html
سالاد
کالاد
کالاد : کال - آد
کال = خام ، نپخته ، ناپخته
- آد = پسوند نام ساز گَمب ( جمع )
کالاد
کالاد : کال - آد
کال = خام ، نپخته ، ناپخته
- آد = پسوند نام ساز گَمب ( جمع )
خورش
سبزال مانند چنگال
سالاد شیرازی: خیار ، گوجه، پیاز و آبغوره