ساریه بن زنیم

پیشنهاد کاربران

ساریة بن زُنَیم کنانی دئلی، صحابی شاعر و یکی از فرماندهان مسلمانان در دوره خلافت عمر بن خطاب بود که در فتح فارس شرکت داشت.
ساریة بن زُنیم بن عبدالله بن جابر کنانی دئلی یکی از فرماندهان فاتح بود. بسیار چابک و سریع بود حتی در دویدن، از اسب هم پیشی می گرفت. هنگام ظهور اسلام، مسلمانی ثابت قدم شد.
...
[مشاهده متن کامل]

عمر بن خطاب او را به فرماندهی لشکری انتخاب کرد و او را در سال ۲۳ ق به ایران گسیل داشت. هنگامی که به �دارابگرد� می رفت، شمار بسیاری از ایرانیان او را از هر طرف محاصره کردند. عمر فاروق در مدینه در حین خطبه نماز جمعه او را از راه دور مورد خطاب قرار داد و گفت: ای ساریه! به سوی کوه برو. ساریه و همراهانش پیامش را شنیدند، به سوی کوه رفتند. آن گاه با ایرانیان به نبرد پرداختند. آنان را فراری داده و غنایم بسیاری به دست آوردند.
ساریه مأمور فتح دارابگرد ( داراب امروزی ) بود و با لشکر خود به سوی آنجا حرکت کرد. اهالی دارابگرد با کردان ( عشایر فارس ) لشکر بزرگی را ساختند.
اعراب در دشتی به نام دُم دشت که دامنه کوه بنارجان قرار داشت با این سپاه روبرو شدند. آنان برای جلوگیری از محاصره شدن در دشت به کوه پشت سرشان پناه بردند و سرانجام پیروز شدند. ( حادثه یا ساریة! الجبل الجیل!!! )
پس از آن فسا نیز با همان شروط مصالحه کرد. فتح این دو شهر به طور کلی دو ماه طول کشید.

بپرس