ساختمان بلندمرتبه

دانشنامه عمومی

ساختمان بلندمرتبه به ساختمانی گفته می شود که به صورت چندطبقه و بلند ساخته می شود و معمولاً کاربری مسکونی، تجاری یا اداری - مسکونی یا چند کاربری دارد و تفاوت آن با آسمان خراش در ارتفاع است. به ساختمان بلندمرتبه با کاربری مسکونی مجتمع مسکونی یا بلوک آپارتمان می گویند. در رابطه با حداقل ارتفاع یک ساختمان بلند مرتبه تعریف واحد و استانداردی وجود ندارد ولی اکثراً روی ساختمانی با حداقل ارتفاع ۲۳ متر اجماع نظر دارند.
در شهرهای بزرگ به علت کمبود زمین نیاز به تراکم جمعیتی را به کمک ساخت بلوک های آپارتمانی مرتفع می کنند.
ضوابط جدید ساختمان بلندمرتبه
شورای عالی شهرسازی و معماری ضوابط عام بلندمرتبه سازی را تصویب و برای اجرا به استانداران استان های با شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ابلاغ کرد. [ ۱]
به گزارش خبرنگار مهر، شورای عالی شهرسازی و معماری ضوابط عام بلندمرتبه سازی را به استانداران ابلاغ کرد؛ لذا از تاریخ ابلاغیه این مصوبه صدور هرگونه مجوز برای احداث ساختمان های بلندمرتبه در سطح کشور صرفاً در چارچوب ضوابط این مصوبه مجاز خواهد بود.
بر اساس اعلام این شورای عالی، صدور مجوز هرگونه احداث ساختمان بلند در شهرهای کشور، صرفاً محدود به شهرهای با جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر امکان پذیر خواهد بود. در آن دسته از شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر و بیشتر که عرصه های بلندمرتبه در طرح های توسعه شهری مصوب آن پیش بینی نشده باشد، در صورت نیاز شهر و وجود تقاضا، ابتدا می بایست مصوبه توسط شهرداری با تأیید شورای اسلامی شهر تهیه و پس از تصویب در کمیسیون ماده پنج و شورای برنامه ریزی و توسعه استان، جهت تصویب نهایی به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ارائه شود.
بر اساس این مصوبه، ساختمان هایی که با ارتفاع ۲۷ متر و بیشتر یا ساختمانی که تعداد طبقات آن با احتساب همکف، ۸ طبقه و بیشتر باشد یا ارتفاع بالاترین کف طبقه قابل بهره برداری آنبیش از ۲۳ متر از تراز متوسط زمین باشد، بلندمرتبه نامیده می شود.
با این حال در شهرهای دارای طرح جامع معتبر ( مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ) چنانچه آستانه دیگری برای تعیین ارتفاع ساختمان بلند تعریف شده باشد، همان ارتفاع با رعایت سایر ضوابط این مصوبه ملاک عمل خواهد بود.
اکثراً مجتمع های مسکونی دارای خصوصیات زیر هستند:
• معمولاً در این مجتمع ها از آسانسور برای ارتباط بین طبقات استفاده می شود.
• سازه این ساختمان ها بتن مسلح یا اسکلت فلزی است.
• به علت عدم نیاز به خرید زمین و تقسیم شدن هزینه آن بین واحدهای مسکونی قیمت واحدهای مسکونی آن معمولاً ارزان تر از ساختمان های معمولی است البته در دهه اخیر با رشد آپارتمان نشینی در شهرهای بزرگ، آپارتمان های گران قیمت نیز ساخته می شوند.
عکس ساختمان بلندمرتبهعکس ساختمان بلندمرتبه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس