ساترن

دانشنامه عمومی

ساتورن ( به لاتین: ساتورنوس ) از خدایان بزرگ روم بود که خدای کشاورزی و برداشت محصول به شمار می آمد، و دوران سلطنت و فرمانروایی او، توسط جمع زیادی از نویسندگان رومی، به عنوان عصر طلایی وفور و برکت و فراوانی و صلح توصیف شده است. در دوران قرون وسطی وی به عنوان خدای رومی رقص، کشاورزی، عدالت و اقتدار، شناخته می شد. ساتورن درحالی که ابزاری به شکل داس در دست چپ خود و یک دسته گندم در دست راست خویش دارد، به تصویر کشیده شده است. مادر او تررا و پدرش کائلوس بود. وی در عصر کلاسیک با کرونوس، ایزد معروف یونانی، یکی شناخته شده و در نتیجه اسطوره شناسی مربوط به این دو تن از خدایان، به طور معمول با یکدیگر اختلاط حاصل کرده است.
همسر ساتورن، اوپس بود که برابر رومی رئا به شمار می آمد. ساتورن همچنین در میان سایر خدایان، پدر سرس، ژوپیتر، وریتاس، پلوتو و نپتون، محسوب می شد. ساتورن معبدی در میدان اصلی یا فوروم رم داشت که مشتمل بر خزانه داری سلطنتی بود. ساتورن هم با سیاره کیوان که ساتورن نیز خوانده می شود، و هم با روز شنبه یا همان Saturday، که به زبان لاتین dies Saturni، یا روز ساتورن نامیده می شود، همنام است.
ساتورن اغلب با کرونوس یونانی همسان شناخته شده است. در کتاب تئوگونیا یا همان تبارنامه خدایان که اثر هزیود است، شرحی اساطیری از نحوهٔ آفرینش جهان و به قدرت رسیدن زئوس ذکر شده است که بر اساس آن، کرونوس به عنوان فرزند اورانوس ( که معادل یونانی کالئوس، خدای رومی می باشد ) ، به عنوان آسمان شناسانده شده و گایا ( که معادل یونانی تررا می باشد ) ، نماد زمین معرفی شده است.
هسیود، از نخستین شاعران شورانگیز ( راپسودی سرای ) یونانی است که سروده های خویش را در حال دوره گردی می سرود، و احتمالاً در حدود سالهای ۷۰۰ پیش از میلاد مسیح زندگی می کرد. او می نویسد که کرونوس، ضمن اخته کردن و سرنگون ساختن پدرش، اورانوس، قدرت را قبضه نمود. با این حال، این موضوع نیز پیشگویی شده بود که یک روز پسری از پسران کرونوس وی را سرنگون خواهد ساخت و قدرت را به دست خواهد گرفت، و در نتیجه کرونوس تمامی فرزندان خود را، به محض به دنیا آمدن آنها، می بلعید تا از آنچه پیشگویی شده بود، جلوگیری نماید. همسر کرونوس که رئا نام داشت ( و اغلب با اوپس، الهه رومی یکسان معرفی می شود ) ، ششمین فرزند خود یعنی همان زئوس را، در جزیره کرت مخفی کرد و به جای او، قطعه سنگ بزرگی را در پارچه قنداقی پیچید و به کرونوس سپرد؛ کرونوس بی درنگ آن را نیز بلعید. ، زئوس بعد از آن که کرونوس و سایر تیتان ها را سرنگون نمود، به فرمانروای جدید و اعلای هستی و کیهان و کائنات تبدیل گردید.
عکس ساترنعکس ساترنعکس ساترن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

ساترن ( به روسی: Сату́рн، آوانگاری:  به معنی سیاره زحل ) الیگاتور آمریکایی بود که از بمباران برلین در جنگ جهانی دوم جان سالم به در برده بود و به غلط شایعه شده بود که به آدولف هیتلر پیشوای آلمان نازی تعلق
...
[مشاهده متن کامل]
دارد. ساترن پس از تولد در سال ۱۹۳۶ میلادی در میسیسیپی، ایالات متحده آمریکا به باغ وحش برلین هدیه شد. «ساترن» در ۲۳ نوامبر ۱۹۴۳ پس از بمباران برلین از باغ وحش، فرار کرد. بعدتر سربازان بریتانیایی این حیوان یافته و در ژوئیه ۱۹۴۶ به اتحاد شوروی هدیه دادند. اینکه ساترن از زمان فرارش از باغ وحش تا سه سال بعد و زمان پیدا شدندش چگونه زنده ماند، بخش اسرارآمیز زندگی این جانور بود. ساترن از سال ۱۹۴۶ به مدت ۷۴ سال در باغ وحش مسکو در برابر بازدیدکنندگان قرار گرفت. مسئولان باغ وحش مسکو نوشته اند ساترن نگهبانان خود را می شناخت و عاشق این بود که با یک قلم مو ماساژ داده شود. ساترن در صبح ۲۲ مه ۲۰۲۰ در سن ۸۴ سالگی در باغ وحش مسکو درگذشت. این سن برای این حیوان بسیار قابل اهمیت است. به نوشته باغ وحش مسکو، الیگاتور آمریکایی معمولاً ۳۰ تا ۵۰ سال عمر می کند.

ساترن
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ساترن_(الیگاتور)
ساترن ساتورن ( ساتورنوس ) از خدایان بزرگ روم که خدای کشاورزی و برداشت محصول به شمار می آمد،
دوران سلطنت و فرمانروایی او، توسط جمع زیادی از نویسندگان رومی، به عنوان عصر طلایی وفور و برکت و فراوانی و صلح توصیف شده است.

بپرس