زرود

لغت نامه دهخدا

زرود. [ زَ ] ( اِخ ) موضعی است. ( منتهی الارب ). موضعی است بی آب در راه مکه معظمه. ( غیاث اللغات ) ( آنندراج ) :
عرب را که بر دجله باشد قعود
چه غم دارد از تشنگان زرود.
سعدی ( بوستان ).
بر روان پدر و مادر و اسلاف تو باد
مدد رحمت ایزد عددرمل زرود.
سعدی.
رجوع به صبح الاعشی ج 1 ص 324، معجم البلدان و عقد الفرید ج 6 ص 49 و 90 شود. || یوم زرود از ایام عرب که جنگی میان بنی تغلب و بنی یربوع بوده است. ( از مجمع الامثال میدانی ومعجم البلدان ).

فرهنگ فارسی

موضعی است بی آب در راه مکه معظمه

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] زَرود از منزل گاه های مسیر مکه و کوفه که در واقعه کربلا، امام حسین پس از منزل خزیمیه به آنجا رفت سپس راهی ثعلبیه شد. در این منزل، زهیر بن قین به کاروان امام پیوست. خبر شهادت مسلم بن عقیل و هانی بن عروه در همین منزل به امام رسید.
زرود، منطقه ای ریگزار میان منزل خزیمیه و ثعلبیه در راه مکه به کوفه بوده است. به خاطر شنزار بودن، آب های باران را در خود فرو می برد و به همین جهت، زرود به معنای بلعنده به آن گفته شده است. این محل برای کاروان های حج که از بغداد می آمدند، محل مناسبی بوده است.
در این منزل امام حسین به زهیر بن قین بجلی برخورد و او را به یاری خویش فراخواند. او هم پذیرفت و به کاروان امام پیوست.

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از کتاب فرهنگ عاشورا است
نام یکی از منزلگهای مسیر کوفه که سیدالشهدا علیه السلام در آنجا فرود آمد. زرود، منطقه ای ریگزار میان ثعلبیه و خزیمیه از راه کوفه به مکه بود. به خاطر شنزار بودن، آب های باران را در خود فرو می برد و به همین جهت، نام زرود بر آن گفته شده است (بلعنده). این محل برای نزول کاروان های حج که از بغداد می آمده اند. محل مشهور و مناسبی بوده و به بنی اسد و بنی نهشل اختصاص داشته است.
در همین منزل بود که امام حسین علیه السلام به زهیر بن قین بجلی برخورد و او را به همراهی و یاری خویش فراخواند. او هم پذیرفت و به کاروان و یاران امام پیوست و به کربلا آمد و شهید شد.
و در همین جا، خبر شهادت مسلم بن عقیل و هانی بن عروه را در کوفه از دو نفر از طایفه بنی اسد شنید که عازم حج بودند و از کوفه می آمدند. حضرت بر آن دو شهید رحمت فرستاد و گریست، بنی هاشم هم گریستند و در همین جا شب را ماندند. صبح، آب زیادی برداشته، از آنجا به سوی ثعلبیه حرکت کردند.
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.

پیشنهاد کاربران

بپرس