زبان نشانه گذاری

دانشنامه عمومی

زبان نشانه گذاری ( به انگلیسی: Markup Language ) نوعی زبان توصیفی است که متن و اطلاعات اضافه دربارهٔ متن را با هم ادغام می کند. این عبارت در واژگان رایانه و وب معمولاً به یک شبه زبان برنامه نویسی گفته می شود. اطلاعات اضافه ای که یک زبان نشانه گذاری در نظر می گیرد به وسیلهٔ نوعی نشانه گذاری توصیف می شود و در بین متن قرار می گیرد و در نهایت در زمان نمایش یا چاپ، این اطلاعات برای نحوهٔ نمایش متن اصلی و عناصر دیگر موجود در سند استفاده می گردد. زبان نشانه گذاری یک سیستم رمزگذاری متن است و متشکل از مجموعه ای از نمادها است که در یک پرونده نوشتاری برای کنترل ساختار، قالب بندی یا رابطه بین بخش های آن درج می شود.
اِچ. تی. اِم. اِل یا «زبان نشانه گذاری فوق متن» یکی از معروفترین زبان های نشانه گذاری امروزی و یکی از بنیانهای اصلی وب است. هر صفحه موجود در وب با این زبان نوشته و نمایش داده می شود. این زبان مورد استفاده برای سندهای وب جهانی است. اچ تی ام ال شکلی از اس جی ام ال ( به انگلیسی: SGML ) است که از تگ ها برای نشانه گذاری عناصری چون متن و گرافیک استفاده می کند تا برای مرورگرهای وب مشخص شود که این عناصر را چگونه برای کاربر نمایش دهند و به عملیاتی چون فعال کردن یک پیوند از طریق فشردن یک کلید یا دکمهٔ موشی چگونه پاسخ دهند. [ ۱] [ ۲]
به شکل تاریخی نشانه گذاری در صنعت چاپ برای یکسان سازی شیوهٔ توصیف اسناد بین نویسندگان، ویرایشگران و مسئولان چاپ استفاده می شده است. امروزه نیز از این روش به شکل رایانه ای ( و کمتر به شکل دستی ) استفاده می شود.
یک زبان نشانه گذاری، یک زبان ساختگی است که با استفاده از یک مجموعه از حاشیه نویس های متن که دستورهایی را در مورد ساختار متن یا چگونگی نمایش آن ارائه می دهد. زبان های نشانه گذاری برای قرن ها در حال استفاده بوده اند و در سالهای اخیر در رایانه ها در سیستم های حروف چینی و پردازش واژه ها استفاده شده اند.
سه دسته بندی عمومی نشانه گذاری الکترونیکی به شرح زیر است:[ ۳] [ ۴]
نوعی از نشانه گذاری که توسط سامانه های کلمه پرداز قدیمی استفاده می شدند؛ کدهای باینری که در متن هایی جاسازی می شدند تا تأثیر دریافت عین مشاهده ( ویزیویگ ) را داشته باشند. این نوع نشانه گذاری معمول‍اً از دید کاربرهای حقیقی، حتی نویسندگان و ویرایشگران، پنهان است.
عکس زبان نشانه گذاری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس