رکن الدین مسعود بن صاعد صاعدی اصفهانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] قاضی رکن الدّین مسعود بن صاعد بن مسعود، از دانشمندان و قضات خاندان صاعدی و رئیس حنفیان اصفهان در قرن هفتم هجری است.
قاضی رکن الدّین مسعود بن صاعد بن مسعود، از دانشمندان و مشاهیر خاندان صاعدی اصفهان است. وی ریاست حنفیان اصفهان و منصب قضاوت اصفهان را بر عهده داشت.
قاضی رکن الدّین و خوارزمشاهیان
وی پس ازآن که با محمّد بن آی آبه قزوینی علیه خوارزمشاهیان متّحد شد مورد غضب غورسانچی پسر سلطان محمّد خوارزمشاه قرار گرفت. غورسانچی به اصفهان آمد، و به یاری صدرالدّین خجندی به محلّه جوباره که محلّ سکونت حنفیان بود حمله برد، و به قتل و غارت مردم آنجا پرداخت. قاضی رکن الدّین هم به شیراز گریخت، و به اتابک سعد زنگی پناه برد. پس از شورش مردم اصفهان علیه سپاه غورسانچی، او با سپاهش به ری بازگشت. قاضی رکن الدّین پس از بازگشت به اصفهان از دشمنی با خوارزمشاهیان دست برداشت، و حتّی هنگامی که سپاهیان خوارزمشاهی از مغولان شکست خوردند، و به لرستان گریختند، از دست اندازی مردم اصفهان به خانواده سلطان خوارزمشاه جلوگیری کرد.
وفات
عاقبت، قاضی رکن الدّین پس آن که دانست مغولان قصد حمله به اصفهان را دارند از اصفهان گریخت، و به یکی از قلعه های فیروزکوه پناه برد؛ امّا مغولان بر او دست یافته، و او را کشتند، این واقعه در سال های پس از ۶۲۵ق روی داد.
شاعران معاصر
...

پیشنهاد کاربران

بپرس