رویان

/ruyAn/

معنی انگلیسی:
embryo, child, thereon, whereon

فرهنگ اسم ها

اسم: رویان (دختر) (فارسی) (تلفظ: ruyān) (فارسی: رويان) (انگلیسی: ruyan)
معنی: روینده، رویا، ( اَعلام ) ) بنا به روایات همان جائی است که آرش از آنجا تیر را به جانب مرز توران پرتاب کرد، ) نام شهری در شهرستان نور در استان مازندران که نام پیشین عَلمده بوده است
برچسب ها: اسم، اسم با ر، اسم دختر، اسم فارسی

لغت نامه دهخدا

رؤیان. [ رُءْ ] ( ع مص ) رؤیة. دیدن کسی را. ( ناظم الاطباء ) ( منتهی الارب ). || رآه عالماً؛ دانستن کسی را دانشمند. ( منتهی الارب ). رجوع به رؤیة شود.

رویان. ( نف ) روینده. ( فرهنگ فارسی معین ) ( انجمن آرا ). || ( اِ ) جنین. ( فرهنگ فارسی معین ). نخستین دوره رشته تخم . ( لغات فرهنگستان ).

رویان. ( اِخ ) شهر عمده ناحیه رویان و بزرگترین شهر جبال طبرستان به شمار می آمد. ( فرهنگ فارسی معین ). شهر بزرگی بود در جبال طبرستان و در ناحیه وسیع به همین نام قرار داشت. گویند: بزرگترین شهر جبال طبرستان رویان بود. رویان در اقلیم چهارم بود و بین آن و گیلان دوازده فرسخ مسافت بود. جبال رویان به جبال ری متصل است.( از معجم البلدان ). رجوع به سرزمینهای خلافت شرقی ص 298، تاریخ طبرستان و گیلان ، آنندراج و انجمن آرا شود.

رویان. ( اِخ ) ولایت وسیعی از کوههای طبرستان در بخش غربی مازندران. ( فرهنگ فارسی معین ). و رجوع به رویان ( شهر رویان... ) شود.

رویان. ( اِخ ) دهی از بخش مرکزی شهرستان شاهرود. آب از قنات. دارای 1300 تن سکنه. محصول عمده آنجا غلات و پنبه و بنشن و انواع میوه و صیفی وراه آن فرعی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

فرهنگ فارسی

۱ - ولایت وسیعی از کوههای طبرستان در بخش غربی مازندارن . ۲ - شهر رویان شهر عمده ناحیه مذکور و بزرگترین شهر جبال طبرستان بشمار می آمد .
۱ - ( صفت ) روینده . ۲ - ( اسم ) جنین.
ده از بخش مرکزی شهرستان شاهرود

فرهنگ معین

۱ - (ص فا. ) روینده . ۲ - (اِ. ) جنین .

فرهنگ عمید

۱. (زیست شناسی ) جنین.
۲. (صفت ) = روییدن

فرهنگستان زبان و ادب

{embryo} [زیست شناسی] 1. جانور در مراحل اولیۀ تکوین، از زمان تقسیم تخمک بارور تا تولد؛ در انسان، از چهارمین روز تا پایان هشتمین هفتۀ باروری 2. ساختاری در دانۀ گیاهان، قبل از جوانه زنی، که از تکوین تخم به وجود می آید

گویش مازنی

/royaan/ رویان، ولایت وسیعی از ناحیه ی کوهستانی تبرستان در بخش غربی مازندران که بین کوه های رویان و دیلم بوده استبعضی از محققین معتقدند که روبنج roobanj یکی از نواحی کوهستانی مازندران، همان رویان استنام رستم دار که در دوره ی مغول پدید آمده است نیز گاه بر رویان اطلاق شده استعمربن علا سردار تا زبان آن را فتح کرد و به تبرستان منضم نمودشهر رویان، شهر عمده ی ناحیه ی مذکور و بزرگ ترین شهر جبال تبرستان به شمار می آمدفرمان روایان رویان عنوان استندار astondar داشته انداز معروف ترین سلسله های امرای رویان پادوسبانان بوده اندامرای استندار که از اعقاب پادوسبانان می باشند تا پادشاهی شاه عباس اول صفوی خودمختار بودند و عاقبت به دست شاه عباس منقرض گردیدند

دانشنامه عمومی

رویان ( به انگلیسی: embryo ) *، یک یوکاریوت چند سلولی دیپلوئید در نخستین مرحلهٔ رشد، از زمان اولین تقسیم سلولی تا زایش، تخم شکنی، یا رویش را گویند. در انسان ها یاختهٔ رشدکننده از لحظهٔ لِقاح تا پایان هفتهٔ هشتم، رویان نام دارد و پس از آن جنین نامیده می شود. نام پژوهشگاه رویان برگرفته از همین واژه است.
عکس رویانعکس رویانعکس رویان

رویان (شاهرود). رویان شهری است، که در بخش مرکزی شهرستان شاهرود قرار دارد. براساس مصوبه مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۲۲ هیئت وزیران نام این شهر از رودیان به رویان تغییر یافت. [ ۱]
رویان در استان سمنان به یکی از تولید کنندگان مهم انگور مشهور است.
جوانان رویان بسیار عاشق موتور سواری هستند.
جمعیت این شهر در سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران برابر ۳۷۷۰ نفر بوده است.
در مدارک تاریخی و جغرافیا اسلامی اسم شهر رویان، مه رویان، رودان و رودیان نیز ذکر شده است. براساس مصوبه مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۲۲ هیات وزیران نام این شهر از رودیان به رویان تغییر یافت. [ ۲]
متوسط ارتفاع این شهر از سطح دریا ۱۲۷۶ متر است.
بیشتر نقاط شهر رویان توسط باغات و دشت های سرسبز احاطه شده است.
• قلعه رویان :این بنا در زمان فتحعلی شاه قاجار و برای محافظت از شهر بنا شده است. گفته می شود در زمان قدیم شامل چهار قلعه می شده است، که بر اثر گذر زمان تنها یک قلعه باقی مانده است.
• مسجد جامع رویان :مسجد جامع رودیان با قدمتی حدود ۱۷۰ ساله، و زیربنای بالغ بر ۶۰۰ متر مربع و مساحتی در حدود ۱۲۰۰ متر مربع از بزرگترین مساجد استان سمنان می باشد. این بنا شامل مسجد اصلی، مسجد نو ( مصلای نماز جمعه ) و بالکن می باشد. در این مسجد اعیاد و مراسمات باشکوهی انجام می شود.
• حمام ده رویان :این حمام، بیشتر از صد سال قدمت دارد که از نوعی است که در اصطلاح به آن حمام خزینه ای میگویند. . این حمام، طی سال های اخیر توسط شهرداری رویان، به یک حمام عمومی تبدیل شده و در دسترس عموم مردم است. این حمام، جزو میراث فرهنگی محسوب می شود.
پیست موتورسواری رودیان از پیست های بی نظیر شهرستان شاهرود و جزء ۳ پیست برتر و استاندارد استان سمنان است.
محصولات کشاورزی انگور، چغندرقند، پسته و گندم می باشد؛ رویان با ۴۰۰ هکتار سطح زیر کشت انگور یکی از تولید کنندگان انگور استان است.
از سوغات این شهر می توان به: شیره انگور، قیسی زرد آلو، نان شیر مال و فتیر اشاره کرد.
رودیان طبق بخشنامه۱۲۰۱۹۰/ت۴۵۸۵۰ وزارت کشور و کمسیون اصل قانون ۱۳۸ قانون اساسی مورخ ۱۸/۰۶/۱۳۹۱ به یکی از شهرهای، شهرستان شاهرود مبدل شد.
شرکت تولیدی صنعتی مهرنوش در این شهر قرار دارد[ ۳] . [ ۴] [ ۵] [ ۶] [ ۷] [ ۸] [ ۳]
عکس رویان (شاهرود)عکس رویان (شاهرود)

رویان (فرانسه). رویان ( به انگلیسی: Royan ) نام منطقه ای در جنوب غرب فرانسه است. [ ۱] [ ۲] [ ۳]
جاده RN۱۵۰ این اجازه را می دهد تا در کمتر از یک ساعت از رویان به سینتس برسیم. [ ۴]
ایستگاه راه آهن SNCF رویان، آخرین ایستگاه از خط متصل کنندهٔ شهرهای سینتس، آنگولمه و نیورت است. [ ۵]
موقعیت رویان به گونه ایست که خود فرودگاه ندارد. فرودگاه روچفورد سینت آگنانت در حدود ۳۰ کیلومتری ( ۱۹ مایلی ) این شهر قرار دارد.
در طی جنگ جهانی دوم بیش از ۳۰۰۰ شهروند فرانسوی در این شهر بودند که در طی حملات هوایی نیمی از آنان کشته یا زخمی شدند. [ ۷]
این شهر در دههٔ ۱۹۵۰ میلادی بازسازی شده و در برنامهٔ شهرسازی معرف معماری نوین زمان است. [ نیازمند منبع]
جمعیت رویان که به رویانیان شناخته می شود در طول تاریخ به صورت زیر بوده است:[ ۸]
در سه سال توسط ژیلت و مارک هبرارد با همکاری مهندسان برنارد لافایله و رنه سرجر و سنگ ساخته شد. [ نیازمند منبع]
کاخ کنگره در سال ۱۹۵۷ میلادی توسط معمار کلاد فرت ساخته شد. [ نیازمند منبع]
در سال ۱۹۵۵ توسط معمار سیمون ساخته شد. [ نیازمند منبع]
استادیوم اصلی شهر استادیوم هانر است که در نزدیکی ایستگاه راه آهن قرار گرفته است. [ ۹]
باشگاه موج سواری در ساحل این شهر ایجاد شده است.
افراد زیر زادهٔ این شهرند:
• Pierre Dugua, Sieur de Mons ( کاشف و تاجر )
• Jacques Fontaine III [ نیازمند منبع]
• Eugène Pelletan ( نویسنده، روزنامه نگار و سیاست مدار )
• Auguste Rateau ( مهندس و عضو انجمن علمی فرانسه )
• Étienne La Vigne
عکس رویان (فرانسه)عکس رویان (فرانسه)عکس رویان (فرانسه)عکس رویان (فرانسه)عکس رویان (فرانسه)عکس رویان (فرانسه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

رویان (embryo)
مرحلۀ ابتدایی تکوین جانور یا گیاه، پس از لقاحتخمک(یاخته تخم) یا فعال شدن تخمک طی فرآیند بکرزایی. اصطلاح رویانبرای توصیف هفت هفتۀ اول زندگی تخمک لقاح یافتۀ انسان در زهدان به کار می رود. از هفتۀ هشتم به بعد به رویان، جنینمی گویند. در جانوران، رویان یا درون تخمک لقاح یافته، که در آن با مواد غذایی زرده تغذیه می شود، یا در زهدانپستاندار مادر رشد می کند. در پستانداران، جز کیسه داران، جنین از طریق جفتتغذیه می شود. در گیاهان عالی، رویان داخل دانه است. رویان گیاهی گاهی فقط شامل چند یاخته است، ولی معمولاً شامل ریشه، ساقه (جوانۀ اولیه) و یک یا دو لپهاست که نشاهای در حال رشد را تغذیه می کنند.

مترادف ها

fetus (اسم)
جنین، رویان، جنینی

embryo (اسم)
جنین، رویان، مرحله بدوی، گیاهک تخم

foetus (اسم)
جنین، رویان، جنینی

thereon (قید)
بر این، در انجا، بر آن، روی ان

فارسی به عربی

جنین

پیشنهاد کاربران

رویان شهری از توابع بخش مرکزی شهرستان نور در استان مازندران ایران است و در غرب این استان و در کنارهٔ دریای مازندران واقع شده است و بین شهرهای نور و نوشهر قرار دارد. شهر رویان جزء شهرستان نور و از غرب به شهرستان نوشهر، از شمال در مجاورت دریای مازندران از جنوب به کوه های البرز منتهی می شود و از فاصله آن با مرکز استان مازندران شهر ساری حدوداً ۱۱۸ کیلومتر است. رویان از نظر موقعیت جغرافیایی در ۳۶ درجه و ۳۴ دقیقه عرض شمالی و ۵۱ درجه و ۵۷ دقیقه طول شرقی واقع شده است و در سال ۱۳۹۵ دارای جمعیت ۷، ۷۳۱ نفر بوده است. مردم رویان از قومیت طبری هستند و به زبان مازندرانی صحبت می کنند. رویان در گذشته نام منطقه وسیعی از مرکز و غرب مازندران بوده است. به دلیل نسبت تاریخی و تنگاتنگ شهر علمده با منطقه رویان، یکی از پنج شهر شهرستان نور است. علمده به پیشنهاد تاریخ نگار معاصر ( عبدالرفیع حقیقت ) به شورای شهر وقت به رویان تغییر نام یافت.
...
[مشاهده متن کامل]

شهر رویان در سال ۱۳۹۵ دارای جمعیتی بالغ بر ۷٬۷۳۱ نفر بوده است. زبان مردم رویان زبان طبری با گویش کجوری است که به گویش مردم شهرستان نور و نوشهر و شرق چالوس شباهت دارد.
همچنین دو گویش طبری کجوری و طبری کلارستاقی زیر مجموعه گویش کهن طبری رویانی هستند که از شهرستان نور تا شهرستان تنکابن گویش می شود. گویش طبری رویانی زبان حکام اسپهبد رویان نیز بوده است. در گذشته منطقه رویان ( طبرستان ) از شهرستان نور، نوشهر، چالوس، تنکابن و گاهی مرز غربی آن تا رودسر ادامه می یافت.
در گذشته رویان را علمده یا المده می نامیدند. اعتمادالسلطنه در کتاب التدوین فی احوال جبال شروین از این شهر با نام های علمده یاد کرده است. نام شهر جدید رویان برگرفته از رویان کهن می باشد. شهر رویان تا سال ۱۳۷۰ جز شهرستان نوشهر بود و پس از آن تاریخ به شهرستان نور الحاق گردید.
استان مازندران پیش از اسلام تپورستان ( به پهلوی: ) نامیده می شد که برگرفته از نام قوم تپوری ( به یونانی: Τάπυροι ) می باشد که پس از اسلام قوم طبری نام گرفتند و سرزمین شان طبرستان نامیده شد. به اعتقاد مورخان آماردها نخستین سکنه باستانی مازندران بودند و آماردها از آمل تا تنکابن و تپورها از آمل تا گرگان سکونت داشتند. در عصر هخامنشی در کرانه جنوبی دریای مازندران اقوام، تپوری، آمارد، آناریاکه و کادوسی سکونت داشتند. مورخان آماردها را به مردمان داهه و سکایی و پارسی پیوند داده اند. هرودوت از قبیله مارد ( mardes ) در کنار دائی ها ( daens ) ، دروپیک ها ( dropiques ) ، و ساگارتی ها ( sagarties ) به عنوان پارس های کوچنشین و صحراگرد یاد کرده است. پلینیوس مورخ یونانی محل آماردها را قسمت شرقی مارگانیا شناسایی کرده است. استرابون ( ۶۳ ق. م ) قوم آمارد را در کنار اقوام تپوری، کادوسی و کرتی به عنوان اقوام کوهستان نشین شمال کشور یاد می کند. استرابو می نویسد: تمام مناطق این کشور به استثنای بخشی به سمت شمال که کوهستانی و ناهموار و سرد است و محل زندگی کوهنشینانی به نام کادوسی ( Cadusii ) و آماردی ( Amardi ) و تپوری ( Tapyri ) و کرتی ( Cyrtii ) و سایر مردمان دیگراست، حاصلخیز است. به گفته واسیلی بارتلد تپوری ها در قسمت جنوب شرقی ولایت سکونت داشتند و در قید اطاعت هخامنشیان درآمده بودند و آماردها مغلوب اسکندر مقدونی و بعد مغلوب اشکانیان شدند و اشکانیان در قرن دوم ق. م. آنها را در حوالی ری سکونت دادند و اراضی سابق آماردها به تپوری ها اهدا شد و بطلمیوس در شرح دیلم یعنی قسمت شرقی گیلان در ساحل بحر خزر در آن زمان از تپوری ها نام می برد. به گفته یحیی ذکا در «کاروند کسروی» آورده است: آماردان یا ماردان، در زمان لشکرکشی اسکندر مقدونی به ایران، این تیره در مازندران نشیمن می داشتند و آن هنگام هنوز قبایل تپوران به آنجا نیامده بودند. به گفته مجتبی مینوی قوم آمارد و قوم تپوری در سرزمین مازندران می زیستند و تپوری ها در ناحیه کوهستانی مازندران و آماردها در ناحیه جلگه ای مازندران سکونت داشتند. در سال ۱۷۶ ق. م فرهاد اول اشکانی قوم آمارد را به ناحیه خوار کوچاند و تپوری ها تمام ناحیه مازندران را فرو گرفتند و تمام ولایت به اسم ایشان تپورستان نامیده شد.

رویانرویانرویانرویان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/رویان_(نور)
رویان بخشی از خاک تبرستان و نام ناحیه ای وسیع در غرب مازندران بود که از غرب با دیلمستان و از شرق با آمل همسایه بوده است و نواحی کجور، کلارستاق، لنگا، تنکابن و هوسم جزئی از رویان بودند. رویان از شهرهای کهن و تاریخی و بومی خطه تبرستان بوده است. بطوریکه بزرگ ترین شهر تبرستان در دشت آمل و بزرگ ترین شهر تبرستان در کوهستان رویان بوده است. رویان در آغازین سدهٔ هفتم با عنوان استندار یا استنداران و سپس رستمدار خوانده شده است؛ که حدود رستمدار کاملاً قابل انطباق با حدود خاک رویان بوده و شهر کهن کجور ( به فاصله سه کیلومتری از شهر جدید کجور و در دامن کوه ) از شهرهای معظم آن بوده است. یاقوت حموی، رویان را کرسی منطقه کوهستانی طبرستان و آمل را کرسی منطقه جلگه ای و اراضی پست ساحلی یاد کرده و قید نموده که در رویان ساختمان های خوب و باغستان های پر میوه وجود داشته و نزدیک رویان ( یا کلار ) شهر سعید آباد واقع است. ابن فقیه همدانی، رویان از کوره های طبرستان است و از شهرهای رویان: چالوس، لارز، شرز و بذشوارجر است. در کتاب حدود العالم من المشرق الی المغرب که به سال ۳۷۲ قمری تألیف شده است چنین آمده که قسمتی از طبرستان سلطانی جداگانه به نام «استندار» داشت و شهرهای ناتل و چالوس و روذان ( = رویان ) و کلار جزء این قسمت بود. عبدالمومن که کتاب مراسد الاطلاع خود را در سال ۷۰۰ قمری می نوشت پس از ضبط اعراب کلمه می نویسد این نام بر شهر و کوره وسیعی از خاک طبرستان اطلاق می شود. این شهر بزرگ ترین شهر کوهستانی طبرستان است و حدود خاک آن به کوه های ری می رسد. همچنین از آمل تا رویان دوازده فرسنگ و از دیلمستان تا رویان نیز دوازده فرسنگ بود.
...
[مشاهده متن کامل]

به نقل از ظهیرالدین مرعشی، سنگ بنای رویان را فریدون گذاشت و منوچهر در توسعه و آبادانی رویان نقش داشته است. منوچهر رودخانه موز را به دریای آبسِکون وصل کرد و آن منطقه را سی سنگان نام نهاد.
منطقه رویان کهن از نواحی غربی طبرستان بوده است که شامل شهرستان های نور و نوشهر ( کجور ) ، چالوس و کلاردشت ( کلار ) ، عباس آباد ( لنگا ) ، تنکابن ( تنکا ) و رامسر ( سختسر ) می شده است و گاهی مرز غربی آن تا رودسر ( هوسم ) ادامه می یافت. مردم رویان کهن به زبان طبری و گویش طبری رویانی که زبان اسپهبدان طبرستان نیز بود سخن می گفتند. رویان به سرزمینی آباد در غرب مازندران گفته می شد که شامل بخش های کجور، کلارستاق، لنگا، تنکا، سختسر، هوسم، الموت، طالقان، لورا، ارنگه، رودبار قصران و لارقصران می شد. به گفته دانشنامه ایرانیکا منطقه رویان کهن از نواحی غربی طبرستان بود که شامل نواحی کجور، کلارستاق و تنکابن می شد. این منطقه پس از حمله مغول، به نام رستمدار نیز شناخته شد. پادوسپانیان مدت ها در این منطقه حکومتی مستقل داشتند. رویان یا رستمدار، شامل کوهستان و دشت هایی در غرب طبرستان بود و میان نمکاب رود و کرج از یک سو و رود هراز از دیگر سو محدود بوده و شامل شهرهای ناتل، چالوس، کلار، سعیدآباد و کجور می شده و حاکم نشین آن کجور بود. مردم رویان کهن به زبان طبری و گویش طبری رویانی که زبان اسپهبدان طبرستان نیز بود سخن می گفتند. به گفته علی اصغر یوسفی نیا اولیالله آملی مرز غربی رویان را کلار ( کلارآباد فعلی ) ذکر می کند. دمشقی مؤلف کتاب نخبه الدهربین رویان را شامل دیلمان و شرق گیلان می داند. ظهر الدین مرعشی سرزمین رویان و رستمدار را از مشرق به سیسنگان و از مغرب به ملاط لنگرود محدود می داند. سرزمین رویان زیستگاه دو قوم آمارد و تپور بود

رویانرویانرویان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/رویان_(تبرستان)
رویان یعنی درحال روییدن یا چیزی که می روید
و در ماه رویان فرق می کنه کلمه ترکیبی هست
ماه رو یعنی کسی که صورتش همچون ماهه
آن هم برای جمع هست
و در کل یعنی کسانی که صورت هایشان همچون ماه هست
رویان یعنی در حال روییدن یا هر چیزی که می روید
و در ماه رویان کلمه ترکیبی هست
ماه روی آن
ماه روی کسی که صورتش همچون ماه است و � آن� در این کلمه برای جمع هست
در کل کسانی که صورت هایشان همچون ماه است
در انسان ها یاختهٔ رشدکننده از لحظهٔ لِقاح تا پایان هفتهٔ هشتم، رویان نام دارد و پس از آن جنین نامیده می شود که در آن، اندام های حرکتی و شکل خارجی سر قابل تشخیص خواهند بود.
رویان نام سرزمینی در غرب طبرستان که از هراز آمل تا ملاط لنگرود وسعت داشت و شامل ناتل و نور و کجور و چالوس و کلاردشت و لنگا و تنکابن و رامسر و رودسر میشد.
گویش رویانی گویشی از زبان طبری است که در غرب مازندران صحبت میشود.
...
[مشاهده متن کامل]

رویانی نام طایفه ای از قوم طبری هست که با نام طبری رویانی شناخته میشدند.
رویانیان نام طایفه ای در نور و رویان و نوشهر است.
رویان نام دیگر کجور میباشد.
رودان و روذان نام های دیگر رویان میباشد.
رودگر نام طایفه ای طبری از آمل و نور و رویان و نوشهر و چالوس و کلاردشت و عباس آباد و تنکابن میباشد که اصالت آنها به آمل میرسد.

در زیست شناسی رویان یعنی روینده
رویان بخشی از دانه گیاه است که باعث به وجود آمدن و روییدن ساختارهای اولیه گیاه مانند ریشه و ساقه می شود
رویان لپه نیز دارد
رویان در دانه غلات همچنین میتواند هورمون جیبرلیک اسید را تولید کند که با تاثیر بر لایه گلوتن دار درون دانه ( اندوسپرم ) باعث فعال شدن انزیم هایی می شود که درون دانه ( اندوسپرم ) را تجزیه کند و مواد غذایی مورد نیاز رویان ر ا تامین کند
...
[مشاهده متن کامل]

رویان ماه رویان دریابار به ابراهستان ارغان شهر بهبهان و انرا امروز دیلم گویند در نبشته ها مهرویان و ماه رویان هردو امده و ان ماه به دریابار است -
جنین. . .
به بچه در دو ماه اول بارداری میگن رویان بعد از دو ماه میشه جنین
جنین
رویش در فصل بهار
آمبریون
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٣)

بپرس