روز ازادی نرم افزار

پیشنهاد کاربران

روز آزادی نرم افزار ( به انگلیسی: Software Freedom Day ) ( به اختصار SFD ) یک جشن سالانه در سراسر جهان در ارتباط با نرم افزار آزاد است که توسط بنیاد آزادی دیجیتال ( DFF ) برگزار می شود. SFD تلاشی برای آموزش عمومی با هدف افزایش آگاهی دربارهٔ نرم افزار آزاد، فضیلت های آن و ترغیب به استفاده از آن است.
...
[مشاهده متن کامل]

SFD از سال ۲۰۰۴ آغاز شد و نخستین بار در ۲۸ اوت همان سال برگزار شد. حدود ۱۲ تیم در نخستین روز آزادی نرم افزار شرکت کردند.
از سال ۲۰۰۶ به طور رسمی سومین شنبه ماه سپتامبر به عنوان «روز آزادی نرم افزار» تعیین شده است. با این حال، بنا به مقتضیات محلی، گروه ها می توانند در روزهای دیگری برنامه های خود را برگزار کنند.
برگزاری هر رویداد به تیم های محلی در سراسر جهان محول شده است. تیم هایی که از پیش ثبت نام کرده اند ( حداقل ۲ ماه پیش از تاریخ برگزاری ) اقلام تبلیغاتی ارسالی از بنیاد آزادی های دیجیتال را به رایگان دریافت می کنند تا در رویداد استفاده کنند. ویکی SFD شامل صفحاتی برای تیم های مختلف است که در آن، برنامه های خود را منتشر می کنند. خود رویدادها دارای بخش ها و اشکال مختلفی می توانند باشند؛ شامل کنفرانس هایی دربارهٔ مزایای نرم افزار آزاد و متن باز، کارگاه ها، ارائه ها، بازی ها، مراسم درخت کاری، بحث ها و جشن نصب.
در مورد ارقام فوق توجه داشته باشید: یافتن ارقام سال های اولیه و حتی یافتن منابع بسیار دشوار است. نقشه های موجود در وبگاه SFD فقط پس از ۱۳۸۶ ( ۲۰۰۷ ) قابل اتکاست، با این وجود، دربرخی سال ها مانند سال ۲۰۰۹ شاهد تعداد تیم های بیشتری هستیم که دلیلش، وجود دو منبع شامل تیم هایی بود که به طور رسمی از طریق DFF ثبت نام نکرده بودند. حدود ۸۰ تیم از چین و صد نفر از جامعه Sun ( OSUM ) حضور داشتند که به شدت اقدام به توزیع اقلام یارانه ای بین تیم های شان کردند. در سال های اولیه SFD، نقشه جزء اختیاری و فاقد ارتباط با اسکریپت ثبت نام بود و بنابراین برخی از تیم ها دردسر گذراندن این مراحل دشوار را به خودشان ندادند.
حامی اصلی از ابتدا شرکت کنونیکال و حامی توزیع گنو/لینوکس اوبونتو است. بعد از آن آی بی ام، سان مایکروسیستمز، DKUUG، گوگل، ردهت، Linode، نوکیا و هم اکنون MakerBot و البته بنیاد نرم افزار آزاد و بنیاد نرم افزار آزاد اروپا به حمایت از این روز پرداختند. در حال حاضر آی بی ام و سان مایکروسیستمز حامی مالی این رویداد نیستند. از نظر پوشش رسانه ای، DFF با مجله لینوکس، «لینوکس ژورنال» و «اوبونتو کاربر» همکاری می کند. هر تیم محلی می تواند به طور مستقل از حامیان مالی به خصوص سازمان های محلی حامل نرم افزارهای آزاد استفاده کند و اغلب، فعالیت هایشان در رسانه های محلی مانند روزنامه ها و تلویزیون پوشش داده می شود.

روز ازادی نرم افزارروز ازادی نرم افزارروز ازادی نرم افزارروز ازادی نرم افزارروز ازادی نرم افزارروز ازادی نرم افزار
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/روز_آزادی_نرم‌افزار

بپرس