رود حله

لغت نامه دهخدا

رودحله. [ ح ِل ْ ل َ ] ( اِخ ) نام دهستانی است ازشهرستان بوشهر. در فارسنامه ناصری چنین آمده : رودحله در شمال بوشهر واقع است. درازای آن از قلعه سوخته تا رستمی چهار فرسخ است و پهنای آن از نیم فرسخ نگذرد، و محدود است از مشرق به ناحیه انگالی و از شمال به ناحیه شبانکاره و از سمت مغرب و جنوب بدریای فارس. کشت این ناحیه گندم و جو دیمی است. قصبه آن قلعه سوخته است و در حدود چهار فرسخ از بوشهر و چهل ویک فرسخ از شیراز دور افتاده است و شکار این ناحیه جز آهوو در زمستان جز آهوبره نیست و این ناحیه مشتمل بر ده قریه است -انتهی. نام یکی از دو دهستان بخش گناوه از شهرستان بوشهر. حدود و مشخصات آن بدین قرار است : از شمال به دهستان شبانکاره و از جنوب به دهستان انگالی و از مغرب به خلیج فارس و از مشرق به دهستان زیارت. این دهستان در جنوب شرقی بخش واقع است و رود حله که از بهم رسیدن دو رودخانه شاپور و دالکی تشکیل میشود از وسط دهستان جاری است و حد فاصل آن از دهستان حیات داود و رودخانه شور است. این دهستان در جلگه ٔساحلی قرار دارد و هوای آن گرم مرطوب است و آب مشروب و زراعتی اهالی از رودخانه و چاه تأمین میگردد. محصولات عمده اش عبارت است از غلات و اندکی خرما و سبزی.شغل اهالی زراعت است. این دهستان از 15 آبادی تشکیل یافته است و سکنه آن در حدود 5200 تن و دیههای مهم آن عبارتند از: محمدی ، احشام احمد، مجنون ، قلعه سرجان ، کره بند، قلعه سوخته و مهرزی. قریه محمدی مرکز دهستان محسوب میشود. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

فرهنگ فارسی

نام دهستانی است از شهرستان بوشهر

دانشنامه عمومی

رودخانه حله رودخانه ای دائمی است که از محل جنوب شرقی شهر آب پخش ( یا شمال غرب روستای درودگاه ) با تلاقی دو رود دالکی و شاپور پس از عبور از جنوب شهرستان گناوه استان بوشهر به خلیج فارس می ریزد. [ ۱] در دوره هخامنشی نام این رودخانه «گرانیس» بوده است. [ ۲]
شاخه اصلی آن مستقیماً به دریا می ریزد اما شاخه جنوبی این رودخانه از شمال شرق روستای کره بند تالاب حله را تشکیل می دهد و پس از آن سرریز آب آن وارد دریا می شود. این تالاب در سال ۱۳۴۳ بر اثر طغیان رودخانه و نفوذ مسیر قبلی به درون زمین های اطراف تشکیل شده است.
عکس رود حله
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس