روایت ولدنی ابوبکر مرتین

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] یکی از دلائلی که علمای اهل تسنن برای اثبات حُسن روابط میان اهل بیت (علیهم السّلام) و خلفای سه گانه استدلال می کنند و با استفاده از آن موضع شیعیان در برابر خلفا را مورد انتقاد قرار می دهند، روایتی است معروف به «ولدنی ابوبکر مرتین» که از قول امام جعفر صادق (علیه السّلام) نقل می کنند. ما در این جا به صورت مختصر سند و نیز دلالت این روایت را از مصادر شیعه و سنی مورد بررسی قرار داده و در نهایت قضاوت را بر عهده خوانندگان عزیز قرار می دهیم.
این روایت را هیچیک از علمای شیعه نقل نکرده اند، تنها مرحوم ابوالفتح اربلی در کتاب کشف الغمه آن را از عبدالعزیز بن اخضر جنابذی که سنی حنفی است نقل کرده.وقال الحافظ عبد العزیز بن الاخضر الجنابذی رحمه الله ابو عبدالله جعفر بن محمد بن علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب (علیهم السّلام) الصادق وامه ام فروة واسمها قریبة بنت القاسم بن محمد بن ابی بکر الصدیق رضی الله عنه وامها اسماء بنت عبد الرحمن بن ابی بکر الصدیق ولذلک قال جعفر (علیه السّلام) ولقد ولدنی ابو بکر مرتین.
ابوالفتح اربلی، علی بن عیسی، کشف الغمة، ج۲، ص۳۷۴.
این روایت حتی در کتاب های خود اهل سنت نیز سند درستی ندارد و تمام سند های آن بدون استثناء طبق قواعد رجالی اهل سنت بی اعتبار هستند؛ ولی متاسفانه علمای اهل سنت بدون توجه به سند روایت و از آن جایی که بحث فضائل خلفا در میان است، با چشمان بسته روایات را نقل و بعد از آن به تاخت و تاز علیه شیعه می پردازند.ذهبی، رجالی مشهور اهل سنت بعد از نقل این روایت، بدون این که سندی برای آن ذکر کند، می نویسد:وکان یغضب من الرافضة، ویمقتهم اذا علم انهم یتعرضون لجده ابی بکر ظاهرا وباطنا. هذا لا ریب فیه، ولکن الرافضة قوم جهلة، قد هوی بهم الهوی فی الهاویة فبعدا لهم.
الذهبی، محمد بن احمد، سیر اعلام النبلاء، الذهبی، ج۶، ص۲۵۵.
۱. ↑ ابوالفتح اربلی، علی بن عیسی، کشف الغمة، ج۲، ص۳۷۴.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس