روان سنجی

دانشنامه عمومی

روان سنجی ( به انگلیسی: psychometrics ) رشته ای درباره مطالعه نظریه و فنون «اندازه گیری» در روان شناسی است. طبق تعریف شورای ملی اندازه گیری آموزشی آمریکا ( NCME ) ، روان سنجی به «اندازه گیری روان شناسانه» ارجاع دارد. به صورت کلی به رشته های تخصصی موجود در روان شناسی و تربیتی اشاره دارد که به آزمون، اندازه گیری، ارزیابی، و فعالیت های مرتبط می پردازد. [ ۱]
روان سنجی در لغت به معنای مربوط به اندازه گیری آنچه روان شناختی است. [ ۲] یکی از گرایش های روان شناسی در دوره ارشد و دکتری است که در آمریکا به رشته روان شناسی کمی ( quantitative psychology ) بیشتر معروف است. نیاز به بنیهٔ قوی در آمار و روان شناسی شرط موفقیت در این رشته محسوب می شود. داشتن سواد غنی در مورد روان شناسی و آشنایی خوب با فلسفهٔ علم نیز علاوه بر تسلط داشتن بر ریاضیات و آمار باعث شده است که برخی از دانشجویان این رشته کمتر علاقه مند به این رشته باشند. روان‎سنجی ( سنجش و اندازه گیری ) در ایران در دانشگاه علامه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری و در دانشگاه تهران در مقطع دکتری تدریس می شود.
تسلط داشتن به نرم افزارهای آماری مختلف نظیر SPSS, LISREL, BILOG, MULTILOG, SAS و سایر نرم افزارها برای انجام تحلیل های آماری ضرورت دارد. این رشته به عبارتی با روش شناسی پژوهش در علوم رفتاری و اجتماعی سروکار دارد و اینکه چگونه می توانیم فعالیت های پژوهشی خود را در راستای علم ناب و کمتر سوگیرانه در روانشناسی و علوم تربیتی سوق دهیم از اهداف تأسیس این رشته در سراسر جهان می باشد.
عکس روان سنجیعکس روان سنجی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

روان سنجی (psychometrics)
در روان شناسی، سنجش فرآیندهای روانی. این سنجش شامل آزمایش هوش و استعداد، برای کمک به انتخاب شغل، و ارزیابی بالینی نارسایی های شناختیِ ناشی از آسیب مغزی است.

مترادف ها

psychometry (اسم)
ازمایش هوش، روان سنجی

psychometrics (اسم)
روان سنجی، هوش سنجی

پیشنهاد کاربران

بپرس