رجعت در ایات و روایات

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] رجعت در آیات و روایات. در همه ادیان به ظهور مصلح جهانی بشارت داده شده است و این مصلح جهانی است که وارث همه علوم و معجزات انبیاء گذشته می باشد و عدل و داد را برقرار می نماید و زمین را از لوث ستمکاران و خیانتکاران پاک می کند. ] که همان مصلح موعود است همه معجزات پیامبران را خواهد داشت؛ بنابراین زنده شدن مردگان نیز از معجزات زمان ظهور آن حضرت خواهد بود. با در نظر گرفتن این امور و اثبات آن در این مقاله نظر منکرین رجعت (اهل سنت) باطل خواهد شد.
الفاظ مختلفی برای این اصل اعتقادی در قرآن مجید و روایات اسلامی به کار رفته است، مانند: رجعت، کره، رد، حشر، که همه در معنای بازگشت مشترکند که در آیات زیر آمده است.ثم رددنا لکم الکرة علیهم، و آیه: قالوا تلک اذا کرة خاسرة، نازعات، و آیه: انه علی رجعه لقادر، و یوم نحشر من کل امة فوجا ممن یکذب بآیاتنا فهم یوزعون، اما لفظ رجعت مشهورتر است.
← معنای لغوی
اعتقاد به رجعت از باورهای ضروری و تردید ناپذیر شیعه است که بر آیات قرآن و احادیث معصومین (علیه السّلام) استوار می باشد. مامون به حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السّلام) عرض کرد یا ابا الحسن درباره رجعت چه می فرمایید؟ حضرت فرمود: رجعت حق است و در امت های پیشین بوده است. قرآن هم از آن سخن گفته و پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) نیز فرمود: پس می آید برای این امت هر آنچه برای امت های گذشته پیش آمد، بدون کم و زیاد و فرمود هنگامی که مهدی عجّل الله فرجه الشریف از فرزندان من ظهور نماید، عیسی از آسمان پایین آمده پشت سر آن حضرت نماز می گذارد. مامون عرض کرد سرانجام چه می شود؟ فرمود: حق به اهل خودش بر می گردد.
← دیدگاه علامه مجلسی
شیعه در عین اعتقاد به رجعت، منکران رجعت را کافر نمی شمرد؛ چرا که رجعت از ضروریات مذهب شیعه است، نه از ضروریات اسلام و همانطور که از روایات برمی آید ایمان به رجعت از شرائط ایمان کامل و اسلام حقیقی است و منکران رجعت ایمانشان نقص خواهد داشت.
فلسفه رجعت
...

پیشنهاد کاربران

بپرس