رایحه گل ( انگلیسی: Floral scent ) ، از تمام ترکیبات آلی فرار ( VOCs ) یا ترکیبات معطر ساطع شده از بافت گل ( مثلاً گلبرگ های گل ) تشکیل شده است. نام های دیگر رایحه گل عبارتند از: نکهت، شمیم، بوی گل یا عطر. رایحه گل اکثر گونه های گیاهی گل دار، تنوعی از ترکیبات آلی فرار را در بر می گیرد، که گاهی تا چند صد ترکیب مختلف می رسد. [ ۲] [ ۳] کارکردهای اولیه رایحه گل ها جلوگیری از گیاهخواران و به ویژه حشرات برگ خوار ( به دفاع گیاه در برابر گیاهخواری مراجعه کنید ) و جذب گرده افشان ها است. رایحه گل یکی از مهم ترین کانال های ارتباطی است که در تعاملات گیاه و گرده افشان به همراه نشانه های بصری ( رنگ گل، شکل و غیره ) واسطه می شود. [ ۴]
بازدیدکنندگان گل مانند حشرات و خفاش ها رایحه های گل را به لطف گیرنده های شیمیایی با ویژگی متغیر برای یک ترکیبات آلی فرار خاص تشخیص می دهند. تثبیت یک ترکیب آلی فرار روی یک گیرنده شیمیایی باعث فعال شدن یک گلومرول آنتن می شود، بیشتر روی یک نورون گیرنده بویایی بیرون می زند و در نهایت پس از پردازش اطلاعات باعث ایجاد یک پاسخ رفتاری می شود ( همچنین به بویایی، بویایی حشرات ( Insect olfaction ) مراجعه کنید ) . درک همزمان ترکیبات آلی فرار مختلف ممکن است باعث فعال شدن چندین گلومرول شود، اما سیگنال خروجی ممکن است به دلیل عملکردهای هم افزایی یا مخالف مرتبط با فعالیت بین عصبی، افزایشی نباشد. [ ۵] بنابراین، درک یک ترکیب آلی فرار در یک ترکیب گل ممکن است واکنش رفتاری متفاوتی را نسبت به زمانی که جدا شده درک می شود، ایجاد کند. به طور مشابه، سیگنال خروجی با مقدار ترکیبات آلی فرار متناسب نیست، با برخی از ترکیبات آلی فرار در مقادیر کم در ترکیب گل، اثرات عمده ای بر رفتار گرده افشان دارد. توصیف خوب رایحه گل، هم از نظر کیفی و هم کمی، برای درک و پیش بینی بالقوه رفتار بازدیدکنندگان گل ضروری است.
بازدیدکنندگان گل از رایحه های گل برای تشخیص، شناسایی و مکان یابی گونه های میزبان خود و حتی تمایز بین گل های همان گیاه استفاده می کنند. [ ۶] این امر به دلیل ویژگی بالای رایحه گل امکان پذیر می شود، جایی که هم تنوع ترکیبات آلی فرار و هم مقدار نسبی آنها ممکن است گونه های گل دهنده، یک گیاه منفرد، یک گل گیاه و فاصله پرک از منبع را مشخص کند.
برای استفاده بهینه از این اطلاعات خاص، بازدیدکنندگان گل به حافظه بلند مدت و کوتاه مدت تکیه می کنند که به آنها امکان می دهد گل های خود را به طور مؤثر انتخاب کنند. [ ۷] آنها یاد می گیرند که بوی گل یک گیاه را با پاداشی مانند شهد و گرده پیوند دهند، [ ۸] و واکنش های رفتاری متفاوتی به رایحه های شناخته شده در مقابل رایحه های ناشناخته دارند. [ ۹] آنها همچنین می توانند به طور مشابه به ترکیبات بوهای کمی متفاوت واکنش نشان دهند. [ ۱۰]

این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفبازدیدکنندگان گل مانند حشرات و خفاش ها رایحه های گل را به لطف گیرنده های شیمیایی با ویژگی متغیر برای یک ترکیبات آلی فرار خاص تشخیص می دهند. تثبیت یک ترکیب آلی فرار روی یک گیرنده شیمیایی باعث فعال شدن یک گلومرول آنتن می شود، بیشتر روی یک نورون گیرنده بویایی بیرون می زند و در نهایت پس از پردازش اطلاعات باعث ایجاد یک پاسخ رفتاری می شود ( همچنین به بویایی، بویایی حشرات ( Insect olfaction ) مراجعه کنید ) . درک همزمان ترکیبات آلی فرار مختلف ممکن است باعث فعال شدن چندین گلومرول شود، اما سیگنال خروجی ممکن است به دلیل عملکردهای هم افزایی یا مخالف مرتبط با فعالیت بین عصبی، افزایشی نباشد. [ ۵] بنابراین، درک یک ترکیب آلی فرار در یک ترکیب گل ممکن است واکنش رفتاری متفاوتی را نسبت به زمانی که جدا شده درک می شود، ایجاد کند. به طور مشابه، سیگنال خروجی با مقدار ترکیبات آلی فرار متناسب نیست، با برخی از ترکیبات آلی فرار در مقادیر کم در ترکیب گل، اثرات عمده ای بر رفتار گرده افشان دارد. توصیف خوب رایحه گل، هم از نظر کیفی و هم کمی، برای درک و پیش بینی بالقوه رفتار بازدیدکنندگان گل ضروری است.
بازدیدکنندگان گل از رایحه های گل برای تشخیص، شناسایی و مکان یابی گونه های میزبان خود و حتی تمایز بین گل های همان گیاه استفاده می کنند. [ ۶] این امر به دلیل ویژگی بالای رایحه گل امکان پذیر می شود، جایی که هم تنوع ترکیبات آلی فرار و هم مقدار نسبی آنها ممکن است گونه های گل دهنده، یک گیاه منفرد، یک گل گیاه و فاصله پرک از منبع را مشخص کند.
برای استفاده بهینه از این اطلاعات خاص، بازدیدکنندگان گل به حافظه بلند مدت و کوتاه مدت تکیه می کنند که به آنها امکان می دهد گل های خود را به طور مؤثر انتخاب کنند. [ ۷] آنها یاد می گیرند که بوی گل یک گیاه را با پاداشی مانند شهد و گرده پیوند دهند، [ ۸] و واکنش های رفتاری متفاوتی به رایحه های شناخته شده در مقابل رایحه های ناشناخته دارند. [ ۹] آنها همچنین می توانند به طور مشابه به ترکیبات بوهای کمی متفاوت واکنش نشان دهند. [ ۱۰]


wiki: رایحه گل