رام بهشت

فرهنگ اسم ها

اسم: رام بهشت (دختر) (فارسی) (تاریخی و کهن) (تلفظ: rāmbehešt) (فارسی: رام بهشت) (انگلیسی: rambehesht)
معنی: ترکیب دو اسم رام و بهشت ( مأنوس و فردوس )، آرام بهشت، ( اعلام ) رام بهشت دختر یکی از شهربان های بازرنگ و از دوده ی فرمانروایانی بود که در نیسابه حکومت داشتند، این شهر به مناسبت دیوارهای سپیدی که داشت پس از استیلای اعراب بر فارس نام بیضا را گرفت، چنان که در تاریخ ها آمده است، رام بهشت در زمان خود به زیبایی و دانشداری شهرت داشت و از زنان زبده ی بازرنگ بود
برچسب ها: اسم، اسم با ر، اسم دختر، اسم فارسی، اسم تاریخی و کهن

لغت نامه دهخدا

رام بهشت. [ ب ِ هَِ ] ( اِخ ) نام زن ساسان سرسلسله ساسانیان. وی دختر گوزهر بازرنگی امیر استخر از امرای «بازرنگان » یا «بازرنگیان » بوده است. رجوع به ایران باستان ج 3 ص 2530 و سبک شناسی ج 1 ص 134 شود.

فرهنگ فارسی

نام زن ساسان سر سلسله ساسانیان وی دختر گوزهر بازرنگی امیر استخر از امری بازرنگان یا بازرنگیان بوده است .

پیشنهاد کاربران

دینگ ( پارسی میانه: Dēnag ) که به عنوان رام بهشت ( پارسی میانه: Rām Vahišt ) شناخته می شود، دختر گوچهر بازرنگی فرمانروای پارس، همسر ساسان و مادر پاپک بود. او مادربزرگ بنیان گذار سلسلهٔ ساسانی، اردشیر بابکان به شمار می رود.
...
[مشاهده متن کامل]

با توجه به ثبت نام او در سنگ نوشته شاپور یکم بر کعبه زرتشت به صورت «دینگ»، گمان می رود دینگ نام اصلی او و «رام بهشت» که طبری بدان اشاره کرده لقب وی بوده است. برخی از پژوشگران معتقدند که مأخذی که روایت طبری با واسطه یا مستقیم بدان بر می گردد، همسر ساسان را بامبشن به معنای «ملکه» معرفی کرده و نسخه برداری آن را به اشتباه نام خاص پنداشته و به «بامبشت» تصحیح کرده است. هویسه نیز بر آن است که رام بهشت صورت درهم ریخته واژه «بامبشن» است. هنینگ هم رام بهشت را قرائت غلطی می داند که طبری کرده است. همسر ساسان در تاریخ بلعمی «مشهب» نامیده شده است.
گمان می رود که رام بهشت در حدود سال ۱۴۰ میلادی زاده شده باشد. در سنگ نوشته شاپور یکم بر کعبه زرتشت از اعضای خاندان پاپک و مادر او دینگ یاد شده است. دینگ به هنگام شاهنشاهی نوه اش اردشیر بابکان زنده بود و در فهرست درباریان نام او در یکی از پرافتخارترین جاها آمده است.

رام بهشت
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/رام‌بهشت

بپرس