راغب مصطفی غلوش

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] از جمله استادان خوش‏الحان بوستان قرآن کریم ، شیخ «راغب مصطفی غلوش‏» است که مشتاقان قرائت این کتاب مقدس ، لحن او را سرمشق خود قرار می‏دهند.
استاد غلوش در سال ۱۳۱۷ هجری شمسی در روستای «برما» واقع در استان غربی کشور مصر - طنطا به دنیا آمد. وی همانند دیگر استادان این کلام مقدس، متعلق به خانواده‏ای بود که همگی از قاریان ممتاز کشور مصر بوده‏اند. پدرش او را در طفولیت‏برای تعلیم و حفظ قرآن کریم به شیخ « عبدالغنی الشرقاوی » سپرد. او سپس به نزد شیخ « ابراهیم الطبهیلی » روی آورد و در سنین نوجوانی کل قرآن را حفظ کرد. آنگاه برای تکمیل دوره قرائت، به موسسه الاحمدی طنطا رفته از محضر استاد شیخ « ابراهیم سلام » کسب فیض کرد. از سن شانزده سالگی، در محافل مختلف به تلاوت قرآن مشغول بود و در سن ۲۴ سالگی، رسما قرائت قرآن کریم را در رادیو و تلویزیون مصر آغاز کرد - شاید بتوان گفت این سن در میان قاریان کشور مصر کمترین سن است - بعد از این تاریخ بنا به دعوتهای مکرر مردم در تمامی شهرهای مصر به تلاوت قرآن پرداخت.

فعالیتهای استاد
امروزه استاد غلوش به طور مستمر، در مساجد متعددی به تلاوت قرآن می‏پردازد که از آن جمله مسجد ابراهیم الدسوقی، مسجد اباعبدالله الحسین علیه السلام، مسجد سیده زینب علیها السلام و مسجد امام الشافعی است.

استاد غلوش از دیدگاه قراء ممتاز مصر
استاد در همه حال حق تلاوت را رعایت می‏کند. به همین دلیل جمیع قراء ممتاز مصر، قرائت او را در سطحی بسیار بالا و صوتش را لطفی از جانب پروردگار متعال می‏دانند.

سبک استاد در قرائت
...

پیشنهاد کاربران

راغب مصطفی مصطفی غلوش ( زادۀ ۵ ژوئیهٔ ۱۹۳۸ – درگذشتۀ ۴ فوریه ۲۰۱۶ ) قاری قرآن اهل مصر بود. وی یکی از اثرگذارترین قراء معاصر محسوب می شود.
مصطفی غلوش ۵ ژوئیهٔ ۱۹۳۸ در روستای برما در استان طنطا واقع در غرب کشور مصر متولد شد. او از سنین نوجوانی از حافظان قرآن بوده است.
...
[مشاهده متن کامل]

عبدالغنی الشرقاوی، ابراهیم الطبهیلی و ابراهیم سلام از استادان او بوده اند. غلوش تا مدت ها از مقلدان مصطفی اسماعیل بود و صوت آن ها شباهت زیادی به هم دارد. او از ۲۴ سالگی در رادیو و تلویزیون رسمی مصر به عنوان قاری حضور یافت و از همان زمان رفته رفته سبک خودش در قرائت را دنبال کرد.
راغب مصطفی غلوش حدود ۳۰ سال برای قرائت به کشورهای مختلف از جمله آمریکا، بریتانیا، ایران، فرانسه و کانادا سفر کرد ولی در سال های پایانی زندگی اش بیشتر در مصر به سر می برد.
مصطفی غلوش ۴ بار در سال های ۱۳۶۸، ۱۳۷۴، ۱۳۷۹ و ۱۳۸۱ به ایران سفر کرد و تلاوت های مختلفی در این کشور اجرا کرد.
غلوش صبح روز پنجشنبه ۴ فوریه ۲۰۱۶ ( ۱۴۳۷ قمری ) و در سن ۷۷ سالگی در مصر درگذشت. پیکر او پس از نماز عصر روز ۴ فوریه ۲۰۱۶ در زادگاهش، روستای برما در مصر دفن شد.

راغب مصطفی غلوش
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/راغب_مصطفی_غلوش

بپرس