دین حنیف

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] دین حنیف، دینی که کژی در آن نیست «حنف» در اصل به معنای میل است و «حنیف» کسی است که بر آیین حضرت ابراهیم علیه السّلام است و آیین او را از آن رو حنیف گفته اند که به باطل میل نداشته است.
کلمه «حنیف»، به معنای توحید فطری و روش و منش انبیای الهی- به ویژه حضرت ابراهیم علیه السّلام - دوازده بار در قرآن آمده است و نقطه مقابل شرک است. میان حنیف و فطرت ، پیوندی هست. خداوند درباره او می فرماید: «ابراهیم نه یهودی بود و نه نصرانی؛ بلکه مسلمانی حنیف بود و از مشرکان نبود.»
وجه نامگذاری اسلام به آئین حنیف
پاره ای روایات ، دین اسلام را آیین حنیف سمحه و سهله خوانده اند. در روزگار جاهلیت کسی را که از دو سنت ختنه و حج پیروی می کرد، «حنیف» می گفتند و کسانی را که از بت پرستی دست کشیده بودند، «حنفاء» می خواندند.
مراد از فطرت الله در قرآن
قرآن کریم ، «فطرت الله» را همان دین حنیف دانسته است. و ابن مسعود آیه «ان الدین عند الله الاسلام» را به معنای «ان الدین عندالله الحنفیه» انگاشته است. بنابراین، دین ، امری است فطری و اسلام، همان دین فطری و آیین سهل گیر حنیف است که با آفرینش و نظام تکوین به گونه کامل سازگار است.

پیشنهاد کاربران

دین حنیف در تاریخ نگاری مسلمانان اشاره به دینی توحیدی منسوب به ابراهیم داشت. کسانی را که به این دین درمی آمدند را حنیفیان می گفتند. در لسان العرب آمده است که در عربستان پیش از اسلام کسی را که ختنه می کرده
...
[مشاهده متن کامل]
و حج به جا می آورده را حنیف می گفتند. از عبدالله بن عباس، حسن بصری و مجاهد نقل شده که منظور از آن حج مکه است. همچنین مجاهد می گوید منظور از حنیف کسی است که متابعت از حق می کند. طبرسی در مجمع البیان می گوید همه معانی ذکر شده نشانگر آن است که حنیف به معنای مستقیم و میل به مبانی ابراهیم و رهایی از دین یهودی و مسیحیت می باشد.

دین حنیف
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/دین_حنیف

بپرس