دومینیکا

دانشنامه عمومی

دومینیکا ( به انگلیسی: Dominica ) با نام رسمی قلمرو همسود دومینیکا ( به انگلیسی: Commonwealth of Dominica ) کشور جزیره ای است جزیره ای در دریای کارائیب. نام رسمی آن کشور همسود ( مشترک المنافع ) دومینیکا و پایتخت آن روسو است. دومینیکا در ۳ نوامبر ۱۹۷۸ از بریتانیا اعلام استقلال کرد. واحد پول آن دلار کارائیب شرقی نام دارد.
دومینیکا از جزایر بادپناه و بخشی از منطقه آنتیل کوچک است و به خاطر طبیعت دست نخورده ای که دارد «جزیره طبیعت کارائیب» نامیده شده است. دومینیکا در جنوب گوادلوپ و در شمال مارتینیک واقع شده؛ مساحت دومینیکا ۷۵۰ کیلومتر مربع و جمعیت این کشور ۷۱٫۲۹۳ نفر ( در سال ۲۰۱۱ ) است. زبان رسمی این کشور انگلیسی است و زبان های کریول دومینیکایی و فرانسوی نیز به عنوان زبان های گفتاری استفاده دارند.
جزیره دومینیکا از دیدگاه زمین شناسی جوان ترین جزیره آنتیل کوچک است و به این خاطر فعالیت های آتشفشانی و زمین گرمایی هنوز در آن دیده می شود. دریاچه جوشان، که دومین چشمه آب گرم دنیا است در دومینیکا واقع شده است.
گونه ای طوطی به نام آمازون شاهانه پرنده ملی این جزیره است و نگاره آن بر روی پرچم دومینیکا نیز نقش بسته است.
کریستف کلمب این جزیره را به نام روز یکشنبه ( در لاتین: dominica ) یعنی روزی که این جزیره را کشف کرد نام گذاری نمود. کشف این جزیره در تاریخ ۳ نوامبر ۱۴۹۳ بود. امروزه ۸۶٫۸٪ از مردم دومینیکا سیاه پوست هستند. در واقع دومینیکا در تاریخ ۳ نوامبر ۱۴۹۳ توسط کریستف کلمب و در طی سفر دومش به «بر جدید» کشف شد. او این سرزمین را در اختیار بومیان سرخ پوست کارائیبی و جنگجویی یافت که از نسل بومیان آراواک بودند.
در قرن شانزدهم کشتی های اسپانیایی به دلیل شرایط باد و جریانات آبی مناسب، معمولاً در دومینیکا لنگر می انداختند ولی به دلیل مخالفت و مقاومت های مردم دومینیکا، عملاً در آنجا ساکن و مستقر نشدند.
تقریباً تمام جمعیت هفتادهزار نفری دومینیکا، از نسل برده هایی هستند که در قرن ۱۸ میلادی به دومینیکا برده شدند. با این حال دومینیکا تنها جزیرهٔ کارائیب شرقی است که هنوز جمعیت پیش از کشف آن توسط کلمب را حفظ کرده است: بومیان کارائیب که حدود ۳۳۰۰ نفر از آنان همچنان در سواحل شرقی به زندگی مشغولند.
جزیره دومینیکا در دریای کارائیب شرقی قرار دارد و جزء جوان ترین جزیره های آنتیل محسوب می شود. ساختار کلی این جزیره آتشفشانی است، اما جای نگرانی نیست؛ زیرا آتشفشان های این جزیره به ندرت فعال می شوند. به دلیل وجود همین آتشفشان ها است که این جزیره دارای خاک آبرفتی و حاصلخیز است و چشمه های آب گرم زیادی را نیز دارد.
عکس دومینیکاعکس دومینیکاعکس دومینیکاعکس دومینیکاعکس دومینیکاعکس دومینیکا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

جدول کلمات

روزو

پیشنهاد کاربران

بپرس