دومین استیضاح دونالد ترامپ

دانشنامه عمومی

دونالد ترامپ، چهل و پنجمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، در ۱۳ ژانویه ۲۰۲۱ برای دومین مرتبه توسط مجلس نمایندگان استیضاح شد. [ ۱] [ ۲] [ ۳] [ ۴] مجلس نمایندگان، بعد از حمله طرفداران ترامپ به کنگره او را به اتهام تحریک به شورش استیضاح کرد. بدین ترتیب ترامپ اولین رئیس جمهور و اولین مقام فدرال تاریخ آمریکا شد که تاکنون دو بار استیضاح شده است. اتهام دیگر ترامپ تحت فشار گذاشتن مقامات ایالت جورجیا برای تغییر نتیجه انتخابات بوده است.
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا، چند روز پس از حمله به کاخ کنگره اعلام کرد مجلس نمایندگان در صورتی که اعضای کابینه ترامپ او را به دلیل تحریک به شورش مسلحانه علیه آمریکا با توسل به متمم بیست و پنجم قانون اساسی برکنار نکنند، پروسه استیضاح دوم را آغاز خواهد کرد. نهایتاً، مایک پنس، معاون ترامپ، برکناری رئیس جمهور را در راستای منافع ملت یا قانون اساسی آمریکا ندانست و در نتیجه، در روز ۱۳ ژانویه نمایندگان برای استیضاح ترامپ رای گرفتند و او با اکثریت آرا استیضاح شد. در این رای گیری ۱۰ نماینده جمهوری خواه نیز به برکناری ترامپ رای مثبت دادند.
پروسه استیضاح با اتمام رأی گیری در مجلس سنا و تبرئه ترامپ در تاریخ ۱۳ فوریه ۲۰۲۱ پایان یافت. برای محکومیت دونالد ترامپ در دادگاه سنا، دو سوم آرا مورد نیاز بود. در صورت محکومیت ترامپ، سنا می توانست برای منع کردن او از شرکت دوباره در انتخابات رای گیری کند و برای تصویب این ممنوعیت تنها به ۵۱ رای ( اکثریت ) نیاز داشت. تاکنون هیچ رئیس جمهوری در سنای آمریکا محکوم نشده است. [ ۵]
در اوایل ژانویه ۲۰۲۱، رئیس جمهور ترامپ به دلیل اقدامات مختلف خود در تلاش برای لغو انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ ایالات متحده مورد انتقاد قرار گرفت. در تاریخ ۲ ژانویه، وی با برد رفنسپرگر، وزیر خارجه جورجیا تماس گرفت تا وی را تحت فشار قرار دهد تا نتایج انتخابات ایالت را لغو کند.
در ششم ژانویه ۲۰۲۱، ترامپ در راهپیمایی نجات آمریکا در مرکز خرید ملی، جایی که سخنرانی او پر از تصاویر خشونت آمیز بود، سخنرانی کرد و ترامپ پیشنهاد کرد که طرفداران وی قدرت جلوگیری از روی کار آمدن جو بایدن، رئیس جمهور منتخب را دارند.
هنگامی که کنگره ایالات متحده برای تأیید آرای انتخاباتی انتخابات ریاست جمهوری تشکیل جلسه داد، طرفداران ترامپ برای جلوگیری از جدول بندی آرا و اعتراض به برنده شدن بایدن، از بازار عبور کردند و به کاپیتول ایالات متحده حمله کردند. معترضین به طور غیرقانونی وارد ساختمان پایتخت آمریکا شدند و در هر دو جبهه شرقی و غربی آن، از جمله در سکوی افتتاحیه که برای مراسم تحلیف بایدن ساخته شده بود، جمع شدند. پنج نفر، از جمله یک افسر پلیس کاپیتول ایالات متحده، در نتیجه ناآرامی ها جان خود را از دست دادند، در حالی که چندین بمب دست ساز در اطراف و در نزدیکی محوطه پایتخت پیدا شد. یکی دیگر از افسران پلیس کاپیتول که هنگام آشوب ها مشغول انجام وظیفه بود، روزها بعد با خودکشی درگذشت. در جریان شورش ها، ترامپ در ابتدا از حمله به پایتخت خشنود شد و اقدامی نکرد. ساعاتی پس از حادثه، ترامپ در یک سخنرانی به آشوبگران گفت: «ما شما را دوست داریم. شما بسیار خاص هستید. » و ادعاهای دروغین خود در مورد تقلب در انتخابات را تکرار کرد. کنگره ساعاتی بعد، مجدداً آراء انتخاباتی را جمع آوری و تأیید کرد. سپس ترامپ بیانیه ای منتشر کرد و در آن اظهار داشت که «تغییر منظم» قدرت در روز تحلیف وجود خواهد داشت، و این امتیاز دقیقاً دو ماه پس از روی کار آمدن بایدن است.
عکس دومین استیضاح دونالد ترامپعکس دومین استیضاح دونالد ترامپعکس دومین استیضاح دونالد ترامپ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس