دوشنبه سیاه

دانشنامه عمومی

دوشنبه سیاه (۱۹۸۷). دوشنبه سیاه به رخداد سقوط بازار سهام در ۱۹ اکتبر ۱۹۸۷ اشاره دارد.
در این روز در ایالات متحده آمریکا شاخص میانگین صنعتی داو جونز ( DJIA ) دقیقاً ۵۰۸ واحد ( ۲۲٫۶٪ ) از ارزش خود را از دست داد. که بیشترین مقدار در افت روزانه شاخص در تاریخ بوده است. فروش قابل توجه سهام موجب کاهش سریع قیمت در خلال روز به ویژه در یک ساعت و نیم پایانی آن شد. دیگر شاخص ها نیز به شدت افت کرد.
حجم کل مبادله به قدری زیاد بود که رایانه ها و تجهیزات مخابراتی مورد استفاده در آن وقت دچار اضافه بار شد و درخواست ها برای یک ساعت یا بیشتر معطل ماند و تراکنش های مالی به وقفه افتاد. همچنین برخی از سامانه ها نیز خاموش شد.
همه بیست و سه بازار بزرگ جهانی افت همانندی را در ماه اکتبر تجربه کردند. در صورت محاسبه بر اساس ارز مشترک ( دلار آمریکا ) ، هشت مورد دچار افت ۲۰ تا ۲۹ درصد، سه مورد دچار افت ۳۰ تا ۳۹ درصد ( مالزی، مکزیک و نیوزیلند ) و سه مورد دچار افت بیش از ۴۰ درصد ( هنگ کنگ، استرالیا و سنگاپور ) شدند. کل ارزش مبلغ از دست رفته در جهان حدود ۱٫۷ تریلیون دلار آمریکا برآورد شده است.
شدت سقوط، وحشت از ناپایداری اقتصادی گسترده تر یا حتی وقوع پدیده ای مشابه رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ را دامن زد. اما فراگیر شدن بحران از بازار مالی به دیگر حوزه های اقتصاد مستقیماً تابع سیاست پولی بود که هر یک از کشورها اتخاذ نمود. فدرال رزرو آمریکا و بانک مرکزی ژاپن و آلمان غربی سیاست نقدشوندگی را اتخاذ کردند تا از اثر بحران بر نهادهای مالی بکاهند و در نتیجه تأثیر بحران بر این کشورها در اقتصاد به اصطلاح واقعی اندک و گذرا بود. در برابر بانک مرکزی نیوزیلند از به کار گیری سیاست تسهیل مالی اجتناب ورزید و این کشور دچار تبعات اقتصادی شدید و بلندمدت در بخش مالی و اقتصاد واقعی خود شد.
عکس دوشنبه سیاه (۱۹۸۷)عکس دوشنبه سیاه (۱۹۸۷)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

دوشنبة سیاه
دوشنبة سیاه Black Monday سقوط بازار سهام در سراسر جهان که در ۱۹ اکتبر ۱۹۸۸ شروع شده بود، با اعلام عملکرد تجاری بدتر از وضعیت مورد انتظار در ایالات متحد و پاسخ وزیر خزانه داری ایالات متحد، جیمز بیکر، دایر بر این که ارزش در حال کاهش دلار نیاز به کاهش بیشتری دارد، سرعت گرفت. وقتی که ترس از تأثیرات احتمالی رکود ایالات متحد بر کشورهای بزرگ صنعتی احساس شد، این امر موجب وحشت جهانی گردید. بین ۱۹ تا ۲۳ اکتبر میزان کاهش ارزش سهام در بازارهای مالی مهم جهان عبارت بودند از: نیویورک ۳۳%، شاخص ۱۰۰ بازار سهام لندن ۲۵%، شاخص اروپایی ۱۷% و شاخص توکیو ۱۲%. در هر حال، آن میزان رکود جهانی که در ابتدا انتظار می رفت روی نداد. در انتهای سال ۱۹۸۸ روشن شد که تأثیر اصلی رکود، ایجاد سکون و یکنواختی در فعالیت های بازار سهام بوده و فقط موجب کاهش بسیار اندکی در رشد اقتصاد جهان شده است. مجموع زیان ایجاد شده در بازار سهام لندن و سایر مؤسسات مرکز مالی لندن در دوشنبة سیاه ۹۴میلیارد پوند بود.

پیشنهاد کاربران

بپرس