دوسا
لغت نامه دهخدا
گویش مازنی
دانشنامه عمومی
دوسا ( انگلیسی: Dosa ) نوعی پنکیک است که از تخمیر خمیرابه درست می شود. دوسا تاحدی شبیه به کرپ است اما محتویات دوسا برنج و ماش سیاه است. این غذا در رژیم غذایی مردم جنوب هند بسیار معمول است و در شبه قاره هند بسیار معروف است. دوسای سنتی با دمای گرم و همراه با سالادی به نام سامبار، همراه با سیب زمینی یا پنیر آسیایی و چتنی سرو می شود. دوسا را نیز می توان همراه با غذایی هندی به نام ایدلی پودلی مصرف کرد. غذای مشابهی در جنوب ایران به همین شکل تهیه می شود که نان رگاگ یا رقاق نام دارد.
دوسا غذای بومی جنوب هند است؛ گمان می رود اولین زادگاه این غذا همین منطقه است. [ ۱] بر اساس گفته های تاریخ شناس غذا، کی تی آچایا، دوسا ( یا دوسای ) قبلاً در حدود یک قرن پس از میلاد مسیح در حکومت باستانی تامیل مصرف می شده است، همچنین نام دوسا در ادبیات سنگاپوری نیز ذکر شده است. [ ۲] بر اساس گفته های تاریخ شناسی به نام تی تانکپان نایر، این غذا برای اولین بار در شهر اودوپی درست شد. [ ۳] در سنت هایی معروف، دوسا در تمام رستوران های اودوپی موجود است. [ ۱] دوسا در تامیل نرم تر و ضخیم تر سرو می شود. دوسای نازک تر و تردتر که در هند معروف تر است، اولین بار در کارناتاکا پخته شده است. [ ۴] دستورالعمل پخت امروزی در قرن دوازدهم بعد از میلاد مسیح تغیر پیدا کرده است. [ ۵]
دوسا با نام های مختلفی شناخته می شود. ترجمه و تلفظ درست حروف دوسا در زبان جنوب هند به شرح زیر است:
دوسا دارای کربوهیدرات زیادی است و شکر اضافی و چربی های اشباع ندارد. مواد تشکیل دهندهٔ اصلی دوسا ماش سیاه و برنج است بنابراین این غذا منبع خوبی از پروتئین است. [ ۷] فرایند تخمیر باعث افزایش ویتامین های گروه ب و ویتامین ث در محتوای آن شده است. [ ۸] در نوع حاضری آن برنج بیشتری موجود است.
در ابتدا مخلوط ماش سیاه و برنج را در آب خیسانده و به صورت خمیر درآورده می شود. تعداد انگشت شماری نیز دانة شنبلیله همراه برنج و ماش سیاه نیز خیسانده می شود. زمان آماده سازی برنج نسبت به عدس ۴ به ۱ یا ۵ به ۱ است. سپس به آن مخمر اضافه می کنند تا به مدت یک شب تخمیر شود. بعد از یک شب تخمیر، مخمر با آب ترکیب شده و می توان آن را به ضخامت مورد نظر درآورد. سپس خمیر را با ملاقه بر روی تاوا ( نوعی ماهی تابه ) ریخته و سپس آن را با روغن یا روغن حیوانی پخته می شود. سپس آن را با ملاقه بر روی تاوا یا ماهیتابه به طور مساوی پهن کرده تا به صورت پنکیک درآورده شود. دوسا به صورت گرم سرو می شود یا به طور نصف بریده یا مانند لحاف رول می شود. دوسا با نوعی ترشی یا سامبار سرو می شود. می توان به جای مخلوط ماش سیاه و برنج از آرد گندم تصفیه شده یا سمولینا استفاده کرد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدوسا غذای بومی جنوب هند است؛ گمان می رود اولین زادگاه این غذا همین منطقه است. [ ۱] بر اساس گفته های تاریخ شناس غذا، کی تی آچایا، دوسا ( یا دوسای ) قبلاً در حدود یک قرن پس از میلاد مسیح در حکومت باستانی تامیل مصرف می شده است، همچنین نام دوسا در ادبیات سنگاپوری نیز ذکر شده است. [ ۲] بر اساس گفته های تاریخ شناسی به نام تی تانکپان نایر، این غذا برای اولین بار در شهر اودوپی درست شد. [ ۳] در سنت هایی معروف، دوسا در تمام رستوران های اودوپی موجود است. [ ۱] دوسا در تامیل نرم تر و ضخیم تر سرو می شود. دوسای نازک تر و تردتر که در هند معروف تر است، اولین بار در کارناتاکا پخته شده است. [ ۴] دستورالعمل پخت امروزی در قرن دوازدهم بعد از میلاد مسیح تغیر پیدا کرده است. [ ۵]
دوسا با نام های مختلفی شناخته می شود. ترجمه و تلفظ درست حروف دوسا در زبان جنوب هند به شرح زیر است:
دوسا دارای کربوهیدرات زیادی است و شکر اضافی و چربی های اشباع ندارد. مواد تشکیل دهندهٔ اصلی دوسا ماش سیاه و برنج است بنابراین این غذا منبع خوبی از پروتئین است. [ ۷] فرایند تخمیر باعث افزایش ویتامین های گروه ب و ویتامین ث در محتوای آن شده است. [ ۸] در نوع حاضری آن برنج بیشتری موجود است.
در ابتدا مخلوط ماش سیاه و برنج را در آب خیسانده و به صورت خمیر درآورده می شود. تعداد انگشت شماری نیز دانة شنبلیله همراه برنج و ماش سیاه نیز خیسانده می شود. زمان آماده سازی برنج نسبت به عدس ۴ به ۱ یا ۵ به ۱ است. سپس به آن مخمر اضافه می کنند تا به مدت یک شب تخمیر شود. بعد از یک شب تخمیر، مخمر با آب ترکیب شده و می توان آن را به ضخامت مورد نظر درآورد. سپس خمیر را با ملاقه بر روی تاوا ( نوعی ماهی تابه ) ریخته و سپس آن را با روغن یا روغن حیوانی پخته می شود. سپس آن را با ملاقه بر روی تاوا یا ماهیتابه به طور مساوی پهن کرده تا به صورت پنکیک درآورده شود. دوسا به صورت گرم سرو می شود یا به طور نصف بریده یا مانند لحاف رول می شود. دوسا با نوعی ترشی یا سامبار سرو می شود. می توان به جای مخلوط ماش سیاه و برنج از آرد گندم تصفیه شده یا سمولینا استفاده کرد.
wiki: دوسا