دهلاویه

دانشنامه عمومی

دهلاویه روستایی است در شمال غربی سوسنگرد در استان خوزستان.
در روند جنگ ایران و عراق و پس از پدافندی ده روزه در ۲۴ مهر۱۳۵۹، کشور عراق بر این روستا مسلط شد. از آن پس این منطقه صحنه نبرد ستاد جنگ های نامنظم بود. سرانجام در ۲۷ شهریور۱۳۶۰، ایران در عملیات شهید مدنی این منطقه را عراق بازپس گرفت.
مصطفی چمران، وزیر دفاع و نماینده مجلس شورای اسلامی در ۳۱ خرداد ۱۳۶۰ در این منطقه بر اثر اصابت خمپاره کشته شد و سالها پس از این واقعه، یادمانی نیز برای وی در این منطقه ساخته شده است که در سال ۱۳۸۴ پیکر رزمنده ای گمنام در مرکزی آن به خاک سپرده شد.
عکس دهلاویه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

دهلاویه موشک هدایت شونده ضدتانک ۹ ام۱۳۳ کورنت روسی است که توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مهندسی معکوس شده است. این موشک ضد زره در تاریخ ۱۷ تیر ۱۳۹۱ توسط وزیر دفاع ایران، سرتیپ پاسدار احمد وحیدی رونمایی شد.
...
[مشاهده متن کامل]

این موشک جهت یادبود مصطفی چمران، به نام محل کشته شدن وی، «دهلاویه» نامیده شده است. این نوع موشک به هنگام شلیک صدای منحصر به فردی از خود ایجاد می کند و مثل ماهی که در آب شنا می کند عمل می کند و هدایت شونده ضدتانک است و معروف و مشهور به دهلاویه است و یکی از بهترین ها در نوع خود محسوب می شود.
این موشک یکی از جدیدترین موشک های ضد زره تاکتیکی ساخت وزارت دفاع ایران است که وزنی در حدود ۲۲/۷ کیلوگرم دارد که از این مقدار ۶/۸ کیلوگرم به سر جنگی دو مرحله ای آن اختصاص دارد، برد عملیاتی این سلاح در صحنه درگیری در بازه ۱۰۰ تا ۵۵۰۰ متر تخمین زده می شود. اگر برای شلیک این موشک از سیستم دید در شب استفاده شود بردِ آن تا شعاع ۳۵۰۰ متری کاهش می یابد. وزن پرتابگر این موشک ۲۶ کیلوگرم بوده که قابلیت حمل توسط خدمه را دارد. پرتابگر دهلاویه نیز هر چند شباهت هایی به پرتابگر توسن دارد اما در آن؛ لوله حاوی موشک در قسمت فوقانی دوربین قرار گرفته و موشک پس از رصد از طریق دوربین به سوی هدف شلیک می شود. به گزارش خبرآنلاین، هدایت این موشک، به صورت نیمه خودکار صورت می گیرد و میزان نفوذ آن بیش از ۱۰۰۰ میلی متر است. سرعت موشک ۲۵۰ متر بر ثانیه است. این موشک شباهت ظاهری بسیاری با موشک کورنت روسی دارد. با این وجود سایت تسنیم در خبری مدعی شد که بین این دو موشک، تفاوت های مورفولوژی و شکل بالک قرار دارد.
این موشک جهت یادبود مصطفی چمران، به نام محل کشته شدن وی، «دهلاویه» نامیده شده است.
مدر هواپایه این موشک، که دارای هدایت لیزری و بُردی بیشتر از ۸ کیلومتر است توسط نیروهای هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران استفاده می شود. بنا به گزارش اسپوتنیک: «موشک دهلاویه هواپایه» در کنار موشک های «حیدر» و «قمربنی هاشم ( ع ) » با همکاری وزارت دفاع و جهاد خودکفایی هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی و ساخته شده است. این نوع از موشک ها - - به همراه موشک های «موشک حیدر» و «قمربنی هاشم» - - به صورت تولید انبوه بر روی بالگردهای شکاری - ۲۰۹ نصب می شود.

دهلاویهدهلاویهدهلاویهدهلاویهدهلاویه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/دهلاویه_(موشک)

بپرس