دعای روز بیست و چهارم ماه رمضان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] دعای روز بیست و چهارم ماه رمضان، متضمن معارفی همچون انجام کاری که رضای خداوند در اوست و پناه بردن به خدا از آنچه در نزد خدا ناپسند است و توفیق فرمانبرداری از خداوند و عدم نافرمانی از خدا.
اللهم انی اسئلک فیه ما یرضیک و اعوذ بک ممّا یۆذیک و اسئلک التوفیق فیه لانْ اطیعَکَ و لا اعصیک یا جواد السائلین.خدایا در این روز از تو درخواست می کنم آنچه را که رضای تو در اوست و به تو پناه می برم از آنچه تو را ناپسند است، و از تو توفیق می خواهم که در این روز به فرمان تو باشم و هیچ نافرمانی نکنم ، ای عطا بخش سؤال کنندگان.
شرح فرازهای دعا
اللهم انی اسئلک فیه ما یرضیک؛ منظور از ما یرضیک چه می باشد؟در این دعا از خداوند خواستاریم که به ما توفیق دهد آنچه را که رضایت او در آن است انجام دهیم، حال می خواهیم بدانیم که رضایت خداوند در چه چیزی می باشد؟ و چه چیزهایی موجب رضایت پروردگار عالمیان می گردد؟ که باید در جواب بگوییم هر عملی را که خداوند انسان ها را به انجام آن امر فرموده است: موجبات رضایت خداوند از بندگان است که اگر بنده ای به آن دستورات عمل نماید رضایت خداوند را برای خود واجب نموده و اگر نافرمانی از آن دستورات نماید خشم و غضب الهی را بر خود واجب نموده است.اگر می خواهید بدانید که خدا از شما راضی هست یا نه، ببینید خودتان در ته دل از خدا راضی هستید؟ اگر راضی باشید، خدا هم از شما راضی است.حدیث داریم که شما مانند بیمار هستید و خدا مانند دکتر و طبیب. همانطور که دکتر هر چه بگوید، بیمار می پذیرد، خدا هر چه به ما داد، ما هم باید رضایت داشته باشیم.اگر در مصیبت ها و نداری ها از خدا گله نکنیم و تسلیم خدا باشیم، یعنی اینکه ما از خدا راضی هستیم و خدا هم از ما رضایت دارد. اما خیلی سخت است که انسان ذره ای گله از خدا نداشته باشد.به عنوان مثال: انفاق کردن، اقامه نماز، پرداخت زکات موجبات رضایت الهی از بندگان و دروغ و تهمت و غیبت، موجبات خشم و غضب پروردگار عالمیان می باشد که ما در این روز از خداوند خواستاریم ما را جزو کسانی قرار دهد که به دنبال جلب رضایت او باشیم نه خشم و غضب او که همانا خداوند سخت عذاب است «اَنَّ اللّهَ شَدِیدُ الْعِقَابِ؛
اعمال ناپسند نزد خدا
و اعوذبک مما یوذیک؛ منظور از مما یوذیک چه می باشد؟در اینجا منظور از مما یوذیک : آنچه که ترا ناپسند است، انجام اعمالی است که خداوند انسان را از انجام آن اعمال منع نموده است. مثل: دروغ، غیبت، تهمت، فحش که هنگامی که انسانی یکی از این اعمال را انجام دهد موجبات عذاب و عقوبت الهی را فراهم می سازد. به عنوان مثال: امام موسی بن جعفر (علیه السلام) در حدیثی فرمودند: ان الله حرم الجنه علی کل بذی قلیل العیاء لایبالی ما قال و ما قیل فیه؛ یعنی خداوند بهشت را حرام نموده بر کسانی که دارای زبانی فحاش اند و حیای آنها کم است، باک ندارند از اینکه خودشان چه می گویند و باک ندارند که درباره آنان چه گفته می شود. که این نمونه ای از اعمالی است که در پیشگاه خداوند زشت و ناپسند است و انجام آن باعث عقوبت الهی می گردد، که ما نیز در این روز به خداوند پناه می بریم تا ما را از تمامی اعمالی که موجبات خشم و غضبش را فراهم می کند دور سازد.
درخواست توفیق
...

پیشنهاد کاربران

بپرس