لغت نامه دهخدا
دسر. [ دُ ] ( ع ص ، اِ ) ج ِ دسراء.( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ). رجوع به دسراء شود.
دسر. [ دُ / دُ س ُ ] ( ع اِ ) ج ِ دسار، به معنی میخ. ( از منتهی الارب ) ( از اقرب الموارد ). رجوع به دسار شود.
دسر. [ دِ س ِ ] ( فرانسوی ، اِ ) آنچه که در پایان غذا خورند ازمیوه و شیرینی و غیره. عُقبة. ( از اقرب الموارد ).
فرهنگ فارسی
( اسم ) آنچه که در پایان غذا خورند از میوه شیرینی و غیره .
جمع دسار بمعنی میخ
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
گویش مازنی
دانشنامه اسلامی
[ویکی الکتاب] معنی دُسُرٍ: جمع دسار است ، که به معنای میخهایی است که با آن تختههای کشتی را به یکدیگر میکوبند .
معنی فَاکِهَةٍ: میوه (هر میوهای که به عنوان دسر خورده میشود ، نه به عنوان غذا)
معنی فَوَاکِهُ: میوه ها (جمع فاکهه است که به معنای هر میوهای است که به عنوان دسر خورده میشود ، نه به عنوان غذا )
تکرار در قرآن: ۱(بار)
معنی فَاکِهَةٍ: میوه (هر میوهای که به عنوان دسر خورده میشود ، نه به عنوان غذا)
معنی فَوَاکِهُ: میوه ها (جمع فاکهه است که به معنای هر میوهای است که به عنوان دسر خورده میشود ، نه به عنوان غذا )
تکرار در قرآن: ۱(بار)
wikialkb: ریشه_دسر
دانشنامه عمومی
پی غذا[ ۱] که در فرهنگ های آشپزی کشورهای سراسر جهان ( گاهی به آن پی خوراک یا پس خوراک[ ۲] نیز می گویند ) که معمولاً در پایان یک وعدهٔ غذایی مصرف می شود - به طور معمول جزو مواد غذایی شیرین می باشد. واژهٔ دسر از واژه فرانسوی کهن «desservir» به معنی جمع کردن روی میز گرفته شده است. دسرهای مشترک غربی عبارتند از: «کیک، کلوچه، میوه، ژله، بستنی، فالوده، پودینگ، ماست، بیسکویت، شیرینی، پای ها و آبنبات ها» تنوع دسرها را می توان در سراسر جهان یافت. از جمله روسیه که در هنگام صبحانه از دسرهای بسیار متنوعی استفاده می کنند.
در برخی کشورها برای مصرف کردن دسر از قاشق مخصوصی استفاده می کنند که اندازهٔ آن بین اندازهٔ یک قاشق چای خوری و یک قاشق معمولی است. به گفتهٔ هرودوت تاریخ دان یونانی، ایرانیان نخستین مردمانی بودند که بعد از خوراک اصلی، خوراکی های شیرین می خوردند.
نخستین دسرها آب نبات هایی بودند که از خرمای خشک و موم کندوی زنبور عسل ساخته شده بودند. در قرون وسطی، زمانی که شکر برای اولین بار به صورت کلی تولید شد، مردم از طعم شیرینی ها لذت می بردند و شیرینی چیز جدیدی به حساب می آمد. اما چون شکر بسیار گران بود فقط افراد ثروتمند از شیرینی ها و دسرها بهره مند بودند.
ریشهٔ اولین دسرهای محبوب، مانند بستنی های منجمد شده، به قرون وسطی برمی گردد، به زمانی که خانوادهٔ سلطنتی درخواست یخ تازهٔ طعم دار شده با عسل، شربت یا میوه را کردند.
واژهٔ «دسر» افزون بر کشورهای فرانسوی زبان در کشورهایی مانند آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند و ایرلند استفاده می شود. در حالی که «پودینگ» بیشتر در کشورهایی مانند انگلستان و کشورهای مشترک المنافع با انگلستان استفاده می شود. کشورهایی مانند هند واژهٔ «پودینگ» بیشتر در خانواده های سطح بالا یا متوسط استفاده می شود.
کسانی که می خواهند از وزن خود بکاهند بهتر است بعضی دسرها را وارد برنامهٔ غذایی خود کنند. بعضی دسرها مانند ماست به دلیل کالری کم و انواع پروتئین بسیار مفید هستند و مصرف آن ها می تواند باعث کاهش وزن شود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدر برخی کشورها برای مصرف کردن دسر از قاشق مخصوصی استفاده می کنند که اندازهٔ آن بین اندازهٔ یک قاشق چای خوری و یک قاشق معمولی است. به گفتهٔ هرودوت تاریخ دان یونانی، ایرانیان نخستین مردمانی بودند که بعد از خوراک اصلی، خوراکی های شیرین می خوردند.
نخستین دسرها آب نبات هایی بودند که از خرمای خشک و موم کندوی زنبور عسل ساخته شده بودند. در قرون وسطی، زمانی که شکر برای اولین بار به صورت کلی تولید شد، مردم از طعم شیرینی ها لذت می بردند و شیرینی چیز جدیدی به حساب می آمد. اما چون شکر بسیار گران بود فقط افراد ثروتمند از شیرینی ها و دسرها بهره مند بودند.
ریشهٔ اولین دسرهای محبوب، مانند بستنی های منجمد شده، به قرون وسطی برمی گردد، به زمانی که خانوادهٔ سلطنتی درخواست یخ تازهٔ طعم دار شده با عسل، شربت یا میوه را کردند.
واژهٔ «دسر» افزون بر کشورهای فرانسوی زبان در کشورهایی مانند آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند و ایرلند استفاده می شود. در حالی که «پودینگ» بیشتر در کشورهایی مانند انگلستان و کشورهای مشترک المنافع با انگلستان استفاده می شود. کشورهایی مانند هند واژهٔ «پودینگ» بیشتر در خانواده های سطح بالا یا متوسط استفاده می شود.
کسانی که می خواهند از وزن خود بکاهند بهتر است بعضی دسرها را وارد برنامهٔ غذایی خود کنند. بعضی دسرها مانند ماست به دلیل کالری کم و انواع پروتئین بسیار مفید هستند و مصرف آن ها می تواند باعث کاهش وزن شود.
wiki: دسر
مترادف ها
دسر، دندان مز
فارسی به عربی
پیشنهاد کاربران
دوستان تفاوت "دسر"و"پیش غذا"رو میدونید؟
در غذاهای رسمی یا در منوی یک رستوران، "پیش غذا" یا "اپیتایزر" نقش غذاهایی را ایفا می کنند که معمولاً قبل از غذای اصلی سرو می شوند تا اشتهای شما را برای غذای اصلی یا "مین دیش" برانگیزانند. این غذاها معمولاً در اندازه کوچک تهیه می شوند و مردم می توانند یکی یا چندین مورد از آن ها را سفارش دهند.
... [مشاهده متن کامل]
از طرف دیگر، "دسر" یا "پستری" معمولاً به منظور مصرف بعد از وعده غذایی اصلی سرو می شود و به عنوان آخرین غذای وعده شام طراحی شده است. این غذاها معمولاً شیرین هستند و پس از نهایت وعده غذایی اصلی سرو می شوند.
مثال هایی از پیش غذا خارجی:
1. Mozzarella Sticks
2. Chicken Wings
3. Onion Rings
4. Spinach Artichoke Dip
5. Jalapeno Poppers
پیش غذاهای ایرانی:
1. ماست و موسیر ( Mast - o - Musir )
3. میرزاقاسمی ( Mirza Ghassemi )
4. دلستان ( Dolmeh )
5. زیتون پرورده ( Zeitoon Parvardeh )
مثال هایی از دسر خارجی:
1. Chocolate Cake
2. Cheesecake
3. Apple Pie
4. Ice Cream Sundae
5. Panna Cotta
دسرهای ایرانی:
1. فیروزه ( Firouzeh )
2. نوقلپاق ( Nowrouz Pak )
3. محلبیت ( Mahlebeyat )
در غذاهای رسمی یا در منوی یک رستوران، "پیش غذا" یا "اپیتایزر" نقش غذاهایی را ایفا می کنند که معمولاً قبل از غذای اصلی سرو می شوند تا اشتهای شما را برای غذای اصلی یا "مین دیش" برانگیزانند. این غذاها معمولاً در اندازه کوچک تهیه می شوند و مردم می توانند یکی یا چندین مورد از آن ها را سفارش دهند.
... [مشاهده متن کامل]
از طرف دیگر، "دسر" یا "پستری" معمولاً به منظور مصرف بعد از وعده غذایی اصلی سرو می شود و به عنوان آخرین غذای وعده شام طراحی شده است. این غذاها معمولاً شیرین هستند و پس از نهایت وعده غذایی اصلی سرو می شوند.
مثال هایی از پیش غذا خارجی:
پیش غذاهای ایرانی:
1. ماست و موسیر ( Mast - o - Musir )
3. میرزاقاسمی ( Mirza Ghassemi )
4. دلستان ( Dolmeh )
5. زیتون پرورده ( Zeitoon Parvardeh )
مثال هایی از دسر خارجی:
دسرهای ایرانی:
1. فیروزه ( Firouzeh )
2. نوقلپاق ( Nowrouz Pak )
3. محلبیت ( Mahlebeyat )
دُسُر به معنای میخ ها، جمع دِسار به معنای میخ آهنین.
وَحَمَلْنَاهُ عَلَی ذَاتِ أَلْوَاحٍ وَدُسُرٍ. ( ١٣، قمر )
ﻭ او ( ﻧﻮﺡ ) ﺭﺍ ﺑﺮ ( ﻛﺸﺘﻲ ﺍﻱ ﻛﻪ ) ﺩﺍﺭﺍﻱ ﺗﺨﺘﻪ ﻫﺎ ﻭ ﻣﻴﺦ ﻫﺎ ﺑﻮﺩ، ﺳﻮﺍﺭ ﻛﺮﺩﻳﻢ.
البته دِثار هم به لباس رو اطلاق می شود؛ بخلاف شِعار به کسرِ شین که به لباس زیر که چسبیده و مماسّ با بدن است گفته می شود.
... [مشاهده متن کامل]
اما برای یادسپاری آسانتر می توان با کلمات بازی کرد و داستان ساخت در این مورد می توان گفت مشتری به گارسون میگه آقا چکار می کنید، دُسُر توی دِسِرم بود، و حال نوبت این است که در مورد آن تصویرسازی کنید و تمام وقایع را از حالت تعجب گرفته تا میخ های داخل دسر و این که میخی از دهان مشتری خارج می شود را باید در ذهنتان مشاهده کنید که این موارد گفته شده برمبنای تکنیک های یادگیری گفته شده است که می تواند ماندگاری را در ذهن بیشتر کند.
وَحَمَلْنَاهُ عَلَی ذَاتِ أَلْوَاحٍ وَدُسُرٍ. ( ١٣، قمر )
ﻭ او ( ﻧﻮﺡ ) ﺭﺍ ﺑﺮ ( ﻛﺸﺘﻲ ﺍﻱ ﻛﻪ ) ﺩﺍﺭﺍﻱ ﺗﺨﺘﻪ ﻫﺎ ﻭ ﻣﻴﺦ ﻫﺎ ﺑﻮﺩ، ﺳﻮﺍﺭ ﻛﺮﺩﻳﻢ.
البته دِثار هم به لباس رو اطلاق می شود؛ بخلاف شِعار به کسرِ شین که به لباس زیر که چسبیده و مماسّ با بدن است گفته می شود.
... [مشاهده متن کامل]
اما برای یادسپاری آسانتر می توان با کلمات بازی کرد و داستان ساخت در این مورد می توان گفت مشتری به گارسون میگه آقا چکار می کنید، دُسُر توی دِسِرم بود، و حال نوبت این است که در مورد آن تصویرسازی کنید و تمام وقایع را از حالت تعجب گرفته تا میخ های داخل دسر و این که میخی از دهان مشتری خارج می شود را باید در ذهنتان مشاهده کنید که این موارد گفته شده برمبنای تکنیک های یادگیری گفته شده است که می تواند ماندگاری را در ذهن بیشتر کند.
پی خوراک ( معمولاً شیرین )
حلوای پسین
حلوای پسین
دِسِر :
در فرهنگ های آشپزی کشورهای سراسر جهان ( گاهی به آن پی غذا یا پس غذا نیز می گویند ) که معمولاً در پایان یک وعدهٔ غذایی مصرف می شود.
دَسَر :
کاخ زمستانی، قشلاق، تجر، تچر
در فرهنگ های آشپزی کشورهای سراسر جهان ( گاهی به آن پی غذا یا پس غذا نیز می گویند ) که معمولاً در پایان یک وعدهٔ غذایی مصرف می شود.
دَسَر :
کاخ زمستانی، قشلاق، تجر، تچر