خورموج

لغت نامه دهخدا

خورموج. [ خوَرْ / خُرْ ] ( اِخ ) نام یکی از بخشهای شهرستان بوشهر است بحدود و مشخصات زیر: شمال اهرم ، باختر و جنوب خلیج فارس ، جنوب خاوری کنگان ، خاور شهرستان فیروزآباد. این بخش تقریباً در مرکز شهرستان واقع و هوای آن در منطقه ساحلی گرم و مرطوب و در نقاط مرکزی گرم و خشک و در قسمتهای خاوری که کوهستانی است گرم و معتدل است. آب مشروبی و زراعی آن از چشمه سارها و چاه و معدودی قنوات تأمین می گردد. محصولات آن غلات ، خرما، تنباکو، جزئی برنج و شغل اهالی زراعت و باغبانی و کسب ودر قسمتهای ساحلی صید ماهی و باربری دریایی است. صنعت معموله آنجا عبا و گلیم بافی است. بدانجا 9 دهستان بنام حومه ، بوشکان ، شنبه ، کاکی ، لاور، کبکان ، چغاپور، بردحون و ریز وجود دارد. قراء آن 160 و سکنه آن 44000 تن می باشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

خورموج. [ خُرْ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه بخش خورموج شهرستان بوشهر بحدود و مشخصات زیر: شمال بخش اهرم ، باختر ارتفاعات مند و تنگستان ، خاور ارتفاعات دهستان خاویز و ارتفاعات لاور، رئیس غلام ، جنوب دهستان چغاپور. این دهستان در شمال باختری بخش واقع و هوای آن گرم و آب مشروب آن از قنات و چاه و زراعت آن دیمی است. محصولات خورموج عبارتند از: غلات و خرما و تنباکو. شغل اهالی زراعت و باغبانی و کسب از صنایع دستی عبابافی است. این بخش خورموج از 22 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده و تعداد نفوس آن در حدود 16000 تن و قراءمهم عبارت از خُرْدرازی ، فقیه حسنان ، کلل ، حیدری و لاور و رئیس غلام است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

خورموج. [ خُرْ ] ( اِخ ) قصبه مرکزی بخش خورموج از شهرستان بوشهر است با مختصات جغرافیایی زیر: طول 51 درجه و 22 دقیقه و عرض 28 درجه و 39 دقیقه و ارتفاع آن از سطح دریا 55 متر. این قصبه در 82هزارگزی جنوب خاوری بوشهر و 28هزارگزی جنوب اهرم و 137هزارگزی شمال باختری کنگان کنار راه عمومی بوشهر به کنگان ( از راه کاکی ) واقع است. هوای آن گرم و آب مشروب آن از قنات و چاه است. سکنه این قصبه 2677 تن می باشد. شغل اهالی زراعت و پیله وری و صنعت دستی معمولاً عبابافی. در حدود 14 باب دکان و یک باب دبستان دارد. ادارات دولتی آن بخشداری ، پست ، ژاندارمری ، بهداری ، دخانیات ، دارائی و آمار است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

فرهنگ فارسی

قصبه مرکزی بخش خورموج از شهرستان بوشهر است با مختصات جغرافیایی زیر : طول ۵۱ درجه و ۲۲ دقیقه و عرض ۲۸ درجه و ۳۹ دقیقه و ارتفاع آن از سطح دریا ۵۵ متر این قصبه در ۸۲ هزار گزی جنوب خاوری بوشهر و ۲۸ هزار گزی جنوب اهرم و ۱۳۷ هزار گزی شمال باختری کنگان کنار راه عمومی بوشهر به کنگان واقع است .

دانشنامه آزاد فارسی

شهری در استان بوشهر و مرکز اداری شهرستان دشتی. با ارتفاع ۶۰ متر، در منطقه ای کوه پایه ای در ۷۸۳کیلومتری جنوب تهران و ۶۴کیلومتری جنوب شرقی بوشهر، سر راه برازجان به کنگان، قرار دارد. اقلیم این شهر، که در دامنۀ کوه خورموج قرار دارد، گرم و خشک و جمعیت آن ۳۱,۶۶۷ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

خور موج
دو قسمت است
خور موج
خور به معنای تالاب است و
موج یا ماج به معنای شور وتلخ است که روی هم رفته می شود
( منطقه تالاب شور وتلخ )

بپرس