خنیزی نام
گونه ای از
خرما در جنوب
ایران است. [ ۱] رنگ آن قرمز، کمی کشیده، هسته اش سیاه و کوچک است.
شیره اش فراوان و بسیار شیرین است[ ۲] و نسبت به گونه دیگری از خرما به نام
خرمای خاصوئی شیره بیشتری دارد. خرمای خنیزی در مرحله خارک و رطب به عنوان میوه نوبرانه طرفداران زیادی دارد. خارک و رطب خنیزی به رنگ قرمز می باشد و خرمای کاملاً رسیده آن رنگی بین مشکی و قرمز رنگ می باشد. میزان شیرینی و قند خرمای خنیزی بسیار بالا می باشد. خرمای خنیزی طبعی گرم دارد و برای تمامی مزاج ها سازگار نمی باشد.
خرمای خنیزی در کشورهای حوزهٔ
خلیج فارس مخصوصاً در امارات خیلی مشهور است. [ ۳]
خرمای خنیزی بافتی نرم و مرطوب دارد و از نمونه ارقام خرمای نوع تر به شمار می آید و در صورتی که در شرایط مناسبی نگهداری نشود به سرعت دچار ترش شدگی یا کپک زدگی می شود. برای حمل ونقل و جابه جایی خرمای خنیزی معمولاً از کانتینرهای یخچال دار استفاده می شود و بهترین شرایط برای نگهداری این
رقم خرما در دمای منفی ۵ - درجه سانتی گراد می باشد. [ ۴]