خط لوله ایست مد

پیشنهاد کاربران

خط لوله مدیترانه شرقی یا خط لوله ایست مد ( انگلیسی: EastMed pipeline ) یک خط لوله انتقال گاز طبیعی دریایی/خشکی است که مستقیماً منابع انرژی مدیترانه شرقی را از طریق قبرس و کرت به سرزمین اصلی یونان متصل می کند. این پروژه که در حال حاضر در حال طراحی است، گاز طبیعی را از ذخایر گاز فراساحلی در حوضه دریای شام به یونان و به صورت پیوسته با خطوط لوله پوزئیدون و آی جی بی به ایتالیا و سایر مناطق اروپایی منتقل می کند. طول این خط لوله حدود ۱۹۰۰ کیلومتر، عمق ۳ کیلومتر و دارای ظرفیت انتقال ۱۰ میلیارد متر مکعب در سال خواهد بود. هزینه ساخت این خط لوله تقریباً ۶ میلیارد یورو ( ۶٫۸۶ میلیارد دلار ) خواهد بود. این خط لوله توسط آی جی آی پوزئیدون، با سرمایه گذاری مشترک ۵۰–۵۰٪ بین شرکت گاز یونانی دی ئی پی ای و شرکت گاز ایتالیایی ادیسون کمپانی در حال توسعه است.
...
[مشاهده متن کامل]

در ۲ ژانویه ۲۰۲۰، توافق نامه خط لوله ایست مد در آتن توسط رهبران یونان، قبرس و اسرائیل امضا شد. در ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۰، دولت اسرائیل رسماً این توافق را تأیید کرد و به کشورهای امضاکننده اجازه داد تا برنامه های تکمیل خط لوله را تا سال ۲۰۲۵ به پیش ببرند.
با این حال، پس از بازگیری حمایت ایالات متحده از این طرح در ژانویه ۲۰۲۲، این احتمال وجود دارد که این خط لوله لغو شود و با یک خط لوله اقتصادی تر و سازگار با محیط زیست در یک توافق دوستانه انرژی بین مصر و یونان جایگزین شود.
در سال ۲۰۱۳، ساخت خط لوله ایست مد تحت مقررات کمیسیون اروپا ۳۴۷/۲۰۱۳ به عنوان یک پروژه با منافع مشترک تعیین شد و در طول دوره ۲۰۱۵–۲۰۱۸، کمیسیون بیش از ۳۴٫۵ میلیون یورو ( ۳۸٫۹ میلیون دلار آمریکا ) برای تکمیل فنی، اقتصادی و مطالعات زیست محیطی برای پروژه تخصیص داد.
مثلث انرژی یونان، قبرس و اسرائیل در ۲۰ مارس ۲۰۱۹ با حضور مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا، به نشانه حمایت واشینگتن از این پروژه، یک توافقنامه بین دولتی برای خط لوله مدیترانه شرقی در تل آویو امضا کردند. علاقه آمریکا به این خط لوله با تقاضای واشینگتن مبنی بر اینکه شرکای اروپایی آن سیاست متنوع سازی واردات انرژی خود را حفظ کنند توضیح داده می شود. این خط لوله سبد گاز اروپا را متنوع می کند و وابستگی به میدان های گازی روسیه را کاهش می دهد.

خط لوله ایست مد
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/خط_لوله_ایست‌مد

بپرس