خامه ماهی یک ماهی از خانواده خامه ماهیان ( Chanidae ) است.
بدن این نوع ماهی ها دوک مانند و دراز و صاف و ساده است و رنگ بدن آن نقره ای و در قسمت های شکمی و کناری دارای خطهای زیتونی رنگ و در قسمت پشتی آبی رنگ است. قسمت پشتی مقعد است و کودال باله ها رنگ پریده یا زرد با حاشیه تیره است. باله پشتی دارای ۲ مهره و ۱۳ تا ۱۷ شعاع نرم دارد و باله کوتاه مخرجی ۲ خار و ۸ تا ۱۰ شعاع نرم دارد. باله دمی بسیار بزرگ با برگه هایی در مقیاس بزرگ است. باله های شکمی لگنی دارای ۱۱ تا ۱۲ شعاع نرم است. سیکلوئیدها با مقیاس کوچک و صاف به تعداد ۷۵ تا ۹۱ عدد بر روی خط جانبی است. یک بافت چربی شفاف چشم را می پوشاند. دهان کوچک و بدون دندان است. ۴ شعاع branchiostegal آبشش هارا پوشش می دهد و gill racker متعدد است. طول این ماهی نزدیک به ۱ متر است اما در نر به ۸/۱ متر هم می رسد. از حدود ۴ تا ۶ قرن پیش پرورش خامه ماهی در اندونزی و تایوان و فیلیپین شروع شد این در حالی است که مواد و روش ها در فرهنگ های مختلف در حال پیشرفت است. از سال ۱۹۷۰ سرمایه گذلری های بزرگ به لحاظ زیرساخت و تحقیق و حمایت از خامه ماهی در FP صورت گرفته ست. برای مثال شرکتهایی مانند SEAFDEL و AQP برای حل مشکلات پرورشی خامه ماهی تأسیس شد. خامه ماهی یا milkfish یا chanos chanos از خانواده Chanidae است و محل زندگی آن ها در عرضهای جغرافیایی گرم، جاهایی که حرارت بالاتر از ۲۰ درجه سانتی گراد است، می باشد مانند خلیج فارس برای تخم گذاری در قسمت نزدیکی سواحل جزایر تجمع می کنند و اندازه آن ها تا ۵/۱ متر و وزنشان تا ۲۰ کیلوگرم می رسد. حداکثر وزن ثبت شده ۱۵ کیلوگرم با ۵ سال سن می باشد. خامه ماهی بطور طبیعی در آبهای شور تخم گذاری می کنند و فعالیت آن ها بیشتر در شب است. تولید مثل در ماه های گرم سال و در نزدیکی جزایر مرجانی صورت می گیرد و تخم گذاری در تمام طول سال و در نزدیکی خط استواست. تغزیه آن ها از مواد غذایی نسبتاً نرم و کوچک مانند ژئوپلانکتونها است. خامه ماهی علاقه خاصی به جنس مقابل دارد و در تخم ریزی میزان آزادسازی سلولهای جنسی در دو جنس نسبتاً به یک اندازه است ولی در ماده کمی بیشتر است. تعیین جنسیت در این ماهیها بسار مشکل است اما تفاوت های مورولوژیکی آشکاری بین نر و ماده وجود دارد، برای شناسایی خامه ماهی نر بالغ یک راه مؤثر تشخیص PGF2a یا فرومون یا پروستوگلاندین است. تخم خامه ماهی ۱/۱ میلی متر تا ۲/۱ میلی متر قطر دارد و لارو آن ۵/۳ میلی متر قطر دارد. در گونه های وحشی تخمها احتمالاً در آبهای عمیق تر پراکنده می شوند. لاروهای بزرگتر در مرحله نوجوانی به تالابهای ساحلی یا در دریاچه های آب شیرین مهاجرت می کنند. توان زندگی آن ها در آب گرم تا دمای ۳۲ درجه می باشد. پرورش خامه ماهی ها در تانک های بزرگ همراه با جلبک سبز و میگوهای آب شور صورت می گیرد. عملیات پرورش به صورت فشرده یا نیمه فشرده با درصد موفقیت ۳۰ درصد صورت می گیرد. در حالت ایده آل این تانکها ۵۰ لیتری و از جنس خاک و از بتن و پشم شیشه و موم و پروپلین است. پرورش در مراحل اولیه همراه با جلبک و بعد از ۳ تا ۴ هفته به همراه میگوی آب شور است. البته بسته به فرهنگ جامعه روش های پرورش متفاوتی وجود دارد. در تایوان معمولاً در استخرهای خاکی یا مخازن بتن با حجم کمتر از ۲۰۰۰ لیتر است اما در اندونزی این مخازن ۱ تا ۲ تنی است. در فیلیپین به صورت پیشرفته تر است و در یک سوم تا یک چهارم تالابهای آب شور صورت می گیرد و مواد غذایی در قسنتهای زیرین تالاب ریخته می شود برای تغذیه از مواد سبوسدار و برنج و سبوس ذرت و نان بیات یا خوراک فورموله شده استفاده می شود.


این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفبدن این نوع ماهی ها دوک مانند و دراز و صاف و ساده است و رنگ بدن آن نقره ای و در قسمت های شکمی و کناری دارای خطهای زیتونی رنگ و در قسمت پشتی آبی رنگ است. قسمت پشتی مقعد است و کودال باله ها رنگ پریده یا زرد با حاشیه تیره است. باله پشتی دارای ۲ مهره و ۱۳ تا ۱۷ شعاع نرم دارد و باله کوتاه مخرجی ۲ خار و ۸ تا ۱۰ شعاع نرم دارد. باله دمی بسیار بزرگ با برگه هایی در مقیاس بزرگ است. باله های شکمی لگنی دارای ۱۱ تا ۱۲ شعاع نرم است. سیکلوئیدها با مقیاس کوچک و صاف به تعداد ۷۵ تا ۹۱ عدد بر روی خط جانبی است. یک بافت چربی شفاف چشم را می پوشاند. دهان کوچک و بدون دندان است. ۴ شعاع branchiostegal آبشش هارا پوشش می دهد و gill racker متعدد است. طول این ماهی نزدیک به ۱ متر است اما در نر به ۸/۱ متر هم می رسد. از حدود ۴ تا ۶ قرن پیش پرورش خامه ماهی در اندونزی و تایوان و فیلیپین شروع شد این در حالی است که مواد و روش ها در فرهنگ های مختلف در حال پیشرفت است. از سال ۱۹۷۰ سرمایه گذلری های بزرگ به لحاظ زیرساخت و تحقیق و حمایت از خامه ماهی در FP صورت گرفته ست. برای مثال شرکتهایی مانند SEAFDEL و AQP برای حل مشکلات پرورشی خامه ماهی تأسیس شد. خامه ماهی یا milkfish یا chanos chanos از خانواده Chanidae است و محل زندگی آن ها در عرضهای جغرافیایی گرم، جاهایی که حرارت بالاتر از ۲۰ درجه سانتی گراد است، می باشد مانند خلیج فارس برای تخم گذاری در قسمت نزدیکی سواحل جزایر تجمع می کنند و اندازه آن ها تا ۵/۱ متر و وزنشان تا ۲۰ کیلوگرم می رسد. حداکثر وزن ثبت شده ۱۵ کیلوگرم با ۵ سال سن می باشد. خامه ماهی بطور طبیعی در آبهای شور تخم گذاری می کنند و فعالیت آن ها بیشتر در شب است. تولید مثل در ماه های گرم سال و در نزدیکی جزایر مرجانی صورت می گیرد و تخم گذاری در تمام طول سال و در نزدیکی خط استواست. تغزیه آن ها از مواد غذایی نسبتاً نرم و کوچک مانند ژئوپلانکتونها است. خامه ماهی علاقه خاصی به جنس مقابل دارد و در تخم ریزی میزان آزادسازی سلولهای جنسی در دو جنس نسبتاً به یک اندازه است ولی در ماده کمی بیشتر است. تعیین جنسیت در این ماهیها بسار مشکل است اما تفاوت های مورولوژیکی آشکاری بین نر و ماده وجود دارد، برای شناسایی خامه ماهی نر بالغ یک راه مؤثر تشخیص PGF2a یا فرومون یا پروستوگلاندین است. تخم خامه ماهی ۱/۱ میلی متر تا ۲/۱ میلی متر قطر دارد و لارو آن ۵/۳ میلی متر قطر دارد. در گونه های وحشی تخمها احتمالاً در آبهای عمیق تر پراکنده می شوند. لاروهای بزرگتر در مرحله نوجوانی به تالابهای ساحلی یا در دریاچه های آب شیرین مهاجرت می کنند. توان زندگی آن ها در آب گرم تا دمای ۳۲ درجه می باشد. پرورش خامه ماهی ها در تانک های بزرگ همراه با جلبک سبز و میگوهای آب شور صورت می گیرد. عملیات پرورش به صورت فشرده یا نیمه فشرده با درصد موفقیت ۳۰ درصد صورت می گیرد. در حالت ایده آل این تانکها ۵۰ لیتری و از جنس خاک و از بتن و پشم شیشه و موم و پروپلین است. پرورش در مراحل اولیه همراه با جلبک و بعد از ۳ تا ۴ هفته به همراه میگوی آب شور است. البته بسته به فرهنگ جامعه روش های پرورش متفاوتی وجود دارد. در تایوان معمولاً در استخرهای خاکی یا مخازن بتن با حجم کمتر از ۲۰۰۰ لیتر است اما در اندونزی این مخازن ۱ تا ۲ تنی است. در فیلیپین به صورت پیشرفته تر است و در یک سوم تا یک چهارم تالابهای آب شور صورت می گیرد و مواد غذایی در قسنتهای زیرین تالاب ریخته می شود برای تغذیه از مواد سبوسدار و برنج و سبوس ذرت و نان بیات یا خوراک فورموله شده استفاده می شود.



wiki: خامه ماهی