خارسرتباران

فرهنگستان زبان و ادب

{Acanthocephala} [جانور شناسی] شاخه ای از سلسلۀ جانوران، دارای ساختار خرطوم مانند در ناحیۀ سر و فاقد آرواره و روده که بالغ آنها در رودۀ مهره داران زندگی می کند

دانشنامه عمومی

خارسَرتباران ( Acanthocephala ) شاخه ای از کرم ها هستند که سرشان خاردار است و گاهی انگل روده مهره داران هستند. [ ۷] به آن ها خاربرسران هم گفته شده است. خارسرتباران دارای ساختار خرطوم مانند در ناحیهٔ سر و فاقد آرواره و روده هستند که بالغ آنها در رودهٔ مهره داران زندگی می کند. در حدود ۱۱۵۰ گونه از خارسران تاکنون توصیف شده است.
ویژگی خارسرتباران دارا بودن یک خرطومکproboscis وارون شونده و بازوهای خاردار است. این کرم ها دارای یک توده عصبی عقده ای جلویی - شکمی هستند که از ان اعصاب جلویی و عقبی منشأ می گیرد.
چرخه زیستی خارسرتباران پیچیده است و میزبان های آن ها شامل بی مهرگان، ماهی ها، دوزیستان، پرندگان و پستانداران می شود. این کرم ها در چرخه زندگی به دو میزبان نیازمندند ( نابالغ، به سخت پوست کوچک، بالغ، به ماهی ها ) . خارسرتباران ذرات غذایی را از طریق دیواره بدن می گیرند و برای این کار از بازوهای خاردار خود برای سُنبیدن دیوارهٔ اندام گوارشی میزبان خود استفاده می کنند.
نام نوزاد خارسرتباران در مرحلهٔ اول سیر تکاملی خارسرچه acanthor و نام کرم خارسر در مرحله ای از رشد خارسرک acanthella است. [ ۸] ابتلا به کرم های شاخه خارسرتباران نیز خارسرزدگی acanthocephaliasis نام دارد. [ ۹]
عکس خارسرتباران
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس