حیاه الامام المنتظر المصلح الاعظم دراسه و تحلیل

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] حیاه الامام المنتظر (عجل الله فرجه الشریف) المصلح الاعظم دراسه و تحلیل. «حیاة الإمام المنتظر المصلح الاعظم»، کتابی است به زبان عربی، نوشته شیخ باقر شریف القرشی، از نویسندگان شیعی معاصر که به بررسی موضوع زندگانی حضرت صاحب الزمان علیه السلام و نیز موضوع غیبت و علائم ظهور می پردازد.
کتاب مشتمل بر سخنی از نویسنده و نیز مقدمه ای به قلم وی و ده بخش می باشد.
اندیشه مهدویت در جهان بینی اسلامی از جایگاه ویژه ای برخوردار است، از این رو توجه و اهتمام مضاعف بدان امری مطلوب است، چرا که امام مهدی(ع) حقیقتی نورانی است که با سیره خود، که همانا سیره و روش پیامبر اکرم(ص) است، کرانه های زندگی انسانی را روشن می سازد؛ از این رو بر مومنان در زمان غیبت لازم است، در انتظار فرج به سربرده و زمینه را برای ظهور مصلح جهانی فراهم نمایند.
بنا به گفته مولف، موضوع مهدویت و انتظار بیش از آن که در آثار علمای شیعه انعکاس یافته باشد، در منابع اهل سنت مورد بررسی قرار گرفته است؛ از این رو انکار مهدی(ع) از جانب برخی افراد نظیر ابن خلدون یا احمد امین مصری جز از سر عناد و لجاج ایشان نیست، بدین جهت است که هیچ یک از خوانندگان آثار اینان، وقعی به دیدگاه های ایشان نمی نهند.
مولف در این کتاب، به معرفی برخی صفات و ویژگی های شخصیتی حضرت امام مهدی(ع) پرداخته و درباره بلایا و مشکلاتی که از جانب حکّام جور متوجه سادات علوی و شیعیان اهل بیت طی قرون و اعصار گردیده سخن می گوید. همچنین از زمان و مکان ظهور حضرت که در روایات بدان اشاره شده، سخن گفته و درباره سیاست امام و روش حکومت ایشان، پس از ظهور مطالبی را با استفاده از روایات بیان می نماید. سخن درباره اصحاب خاص حضرت و مجاهدان در رکاب آن امام منتظر و نیز علائم ظهور حضرتش مطالب ارزنده دیگری است که در این کتاب بیان گردیده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس