حکم استمنا

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حکم استمنا (قرآن). بدون شک غریزه جنسی از غرائز سرکش انسان ، و سرچشمه بسیاری از گناهان است تا آنجا که بعضی معتقدند در تمام پرونده های مهم جنائی اثری از این غریزه دیده می شود، لذا کنترل و حفظ حدود آن از نشانه های مهم تقوی است و به همین دلیل بعد از ذکر نماز و کمک به نیازمندان و ایمان به روز قیامت و ترس از عذاب الهی کنترل این غریزه ذکر شده است.
قرآن کریم می فرماید، استمنا و خود ارضایی، امری حرام است: «والذین هم لفروجهم حـفظون• فمن ابتغی وراء ذلک فاولـئک هم العادون؛ و آنها که دامان خود را از آلودگی به بیعفتی حفظ می کنند•... • هر کس غیر این طریق را طلب کند تجاوزگر است.» (بر اساس فرمایش امام صادق (علیه السّلام) که واژه «وراء ذلک» را به استمنا تفسیر فرمودند. )
← معنای فروج
«فمن ابتغی وراء ذلک فاولئک هم العادون» - این آیه تفریع است بر مطالب قبل یعنی مستثنی و مستثنی منه - و معنایش این است که : وقتی مقتضای ایمان این شد که به کلی فروج خود را حفظ کنند مگر تنها از دو طایفه از زنان، پس هر کس با غیر این دو طایفه مساس و ارتباط پیدا کند، متجاوز از حدود خدا شناخته می شود، حدودی که خدای تعالی برای مؤمنین قرار داده است. «والذین هم لفروجهم حـفظون• فمن ابتغی وراء ذلک فاولـئک هم العادون؛ و آنها که دامان خویش را از بیعفتی حفظ می کنند•... • و هر کس ماوراء این را طلب کند متجاوز است.»
غریزه جنسی
بدون شک غریزه جنسی از غرائز سرکش انسان ، و سرچشمه بسیاری از گناهان است تا آنجا که بعضی معتقدند در تمام پرونده های مهم جنائی اثری از این غریزه دیده می شود، لذا کنترل و حفظ حدود آن از نشانه های مهم تقوی است و به همین دلیل بعد از ذکر نماز و کمک به نیازمندان و ایمان به روز قیامت و ترس از عذاب الهی کنترل این غریزه ذکر شده است.در آیه بعد برای تأکید بیشتر روی همین موضوع می افزاید: «کسانی که ماورای آن را طلب کنند متجاوز و خارج از مرزهای الهی هستند.» و به این ترتیب اسلام طرح جامعه ای می ریزد که هم به غرائز فطری در آن پاسخ داده می شود، و هم آلوده فحشاء و فساد جنسی و مفاسد ناشی از آن نیست.
انحراف از تکوین
...

پیشنهاد کاربران

بپرس