حقه اطمینان

دانشنامه عمومی

حقهٔ اطمینان ( به انگلیسی: Confidence trick ) یا اِسکَم که در فارسی به آن گوش بُری هم گفته می شود. به نوعی از کلاه برداری گفته می شود که در آن با جلب اعتماد فرد، مال یا پول او گرفته می شود. حقهٔ اطمینان از روان شناسی انسان کمک می گیرد احساساتی نظیر خوش باوری، سادگی، دلسوزی، خودبزرگ بینی، بی مسئولیتی و حرص. محققینی مانند لیندسی هوآنگ و باراک اورباخ حقهٔ اطمینان را این گونه تعریف می کنند: «یک گونهٔ مشخص از کلاه برداری که هدف آن داد و ستدی است که به نفع هر دو طرف نیست» و «حقه باز از قربانی بهره جویی می کند».
گوش بری کوچک یا کوتاه تنها چند دقیقه زمان می برد و هدف آن بدست آوردن تمام چیزی است که قربانی در جیب خود دارد. کلاه برداری بزرگ یا طولانی چندین روز با هفته ها زمان می برد و نیاز به تیم کلاه برداری دارد و نیاز به وسایل، لباس، سیاهی لشکر و متن های از پیش تعیین شده دارد. برای مثال ایجاد یک شرکت با افرادی به ظاهر کارمند و دکوراسیون مشخص و دادن پاسخ هایی به صحبت های قربانی که از قبل روی آنها کار شده است. هدف این کلاه برداری گرفتن مجموعهٔ بزرگی از پول یا مال قربانی است طوری که قربانی دست به خالی کردن حساب بانکی خود یا قرض گرفتن از اعضای خانواده می کند.
ادوارد اسمیت شش گام رشد یک حقهٔ اطمینان ( بازی اطمینان ) را ذکر می کند. برخی از گام ها می تواند اجرا نشود.
مهیاسازی نیازمندی های یک بازی پیشرفته شامل پیدا کردن افراد و کمک های مورد نظر. برای مثال برای ایجاد جو روانی نیاز به افرادی برای همراهی می باشد.
نزدیک شدن روانی به قربانی برای شروع
به قربانی فرصت بهره بردن از سیستم ساخته شده داده می شود. حس حرص و طمع قربانی تقویت می شود و بدین صورت تفکر منطقی دچار مشکل می شود.
به قربانی مقداری پول برای اثبات این که سیستم به درستی کار می کند پرداخت می شود. این پول می تواند پول واقعی یا جعلی باشد. در حقه های قماربازی عمداً چند بار به بازیکن اجازهٔ برد مبالغ کم داده می شود و قربانی در طمع پول بیش تر شرط بندی بزرگ تری می کند اما در قمارهای بعدی باخت او حتمی است. در بازار سهام به قربانی سودهای جعلی داده می شود، سودهایی که هیچ وقت از طرف سیستم نقد نخواهند شد.
اتفاق آنی یا تغییر شرایط، قربانی را وادار به تصمیم گیری سریع می کند. در این مرحله یا حقه به درستی انجام می شود یا شکست می خورد.
عکس حقه اطمینان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس