حضرت قیدار

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حضرت قیدار، وصی حضرت اسماعیل (علیه السلام) بود، نه نبی و پیامبر؛ در منابع روایی دلیلی بر پیامبربودن قیدار، وجود ندارد.
با جست وجویی که در منابع روایی انجام گرفته، مطلبی که دلالت کند قیدار پیامبر بوده، یافت نشده است؛ بلکه در روایتی آمده است او وصی حضرت اسماعیل (علیه السلام) بود، نه نبی و پیامبر. («...انّک وصیّ نبیّ و لا یفتح هذا التابوت الّا نبی فادفعه الی ابن عمّک یعقوب اسرائیل اللّه»).
قیدار بن اسماعیل
در سلسله پدران و اجداد رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) از شخصیتی به نام «قَیدَارِ بْنِ اِسْمَاعِیلَ» یا «قَیذَارِ بْنِ اِسْمَاعِیل» نام برده شده است.
نور پیامبر در چهره قیدار
حضرت ابراهیم (علیه السلام) وقتی نور نبوت را در صورت اسماعیل نظاره کرد، به او فرمود: «به به، گوارا باد بر تو ای اسماعیل! خداوند تو را به نور پیامبرش محمد مخصوص گردانیده است و من از تو در این باره عهد و پیمان می گیرم». پس اسماعیل این عهد را گرفت و به آن پای بند بود تا با هاله دختر حارث ازدواج نمود و قیدار از او متولد شد و نور رسول خدا در چهره او نمایان شد. اسماعیل آن نور را در چهره او دید و تابوت (امانات) را به وی داد و او را به دین و سنت خداوند توصیه نمود. به او فرمان داد که این نور را جز در پاک ترین زنان به ودیعت نسپارد.
ویژگی های برجسته
...

پیشنهاد کاربران

رسول و نبی با هم فرق دارند و مقام رسول بالاتر از نبی است حضرت قیدار نبی بود ولی رسول نبود اما حضرت یعقوب رسول و نبی بوده است به همین دلیل حضرت اسماعیل به پسر و وصی خود حضرت قیدار فرمان داد تا امانت های رسالت را به پسر عمویش اسرائیل تحویل دهد
نسب عدنان به قیدار بن اسماعیل بن ابراهیم علیه السلام می رسد

بپرس