حربیه

لغت نامه دهخدا

( حربیة ) حربیة. [ ح َ بی ی َ ] ( اِخ ) نام محله ای بزرگ بیرون شهر بغداد و آنرا حرب بن عبداﷲ بلخی الراوندی قائد و یکی از سرداران ابی جعفر منصور خلیفه بنیاد کرد وآن بقرب دروازه معروف به باب حرب بغداد و نزدیک قبر بِشْرِ حافی و احمدبن حنبل است. و این محله در فتنه مغول ویران شد. ( معجم البلدان ) ( انساب سمعانی ).

حربیة. [ ح َ بی ی َ ] ( اِخ ) صنفی از فرقه کیسانیه منسوب به عبداﷲبن حرب. ( مفاتیح العلوم خوارزمی ). فرقه ای از فِرَق پنجگانه فرقه شیعه. اصحاب عبداﷲبن حرب. ( بیان الادیان ).

فرهنگ فارسی

دسته ای از حلولیه پیرو عبد الله بن عمرو بن حرب کندی که معتقد بحلول روح الله در انبیائ و ایمه و ابو هاشم عبد الله بن محمد بن الحنیفه و ازو در عبد الله بن عمرو بن حرب بودند .
نام محله بزرگ بیرون شهر بغداد

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حربیه (ابهام زدایی). واژه حربیه ممکن است در معانی ذیل به کار رفته و یا اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • فرقه حربیه، از فرقه های کیسانیه و غالیان و پیروان عبداللّه بن عَمرو بن حرب کندی• حربیه (مادر امام عسکری)، به ضم حاء و فتح دال، نام مادر امام حسن عسکری (علیه السلام) و جده امام زمان (علیه السلام)
...

دانشنامه عمومی

حربیه (شهر). حربیه ( به ترکی استانبولی: Harbiye ) شهری است در کشور ترکیه که در استان ختای واقع شده است. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۸ میلادی ۲۴٬۱۴۷ نفر و بر اساس برآوردهای سال ۲۰۰۹ میلادی ۲۳٬۷۹۴ نفر می باشد. [ ۱] [ ۲]
عکس حربیه (شهر)عکس حربیه (شهر)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

حَرْبیّه
از فرق غلاة شیعه، منشعب از کیسانیه، پیروان عبدالله بن عمرو بن حرب کندی کوفی. اینان قائل به امامت عبدالله بن عمرو بن حرب شدند و بر این باور بودند که روح ابوهاشم عبدالله بن محمد بن حنفیه در او حلول کرده است. اما دیری نگذشت که عبدالله بن حرب از گفته های خود توبه کرد و نزد پیروانش به خیانت و دروغ گویی متهم شد. سپس حربیان به مدینه رفتند و عبدالله بن معاویة بن عبدالله بن جعفر ابی طالب ( ـ۱۲۹ق) را به امامت خویش برگزیدند. بعد از مرگ عبدالله بن معاویه، پیروانش او را مهدی خواندند و گفتند او نمرده است و روزی ظهور خواهد کرد. حربیه در انکار طاعات و عبادات واجب و نفی محرمات به اباحیّه و در اعتقاد به تناسخ و حلول روح خدا در انبیا و ائمه به حلولیّه شبیه اند.

پیشنهاد کاربران

بپرس