حاکمان صالح

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حاکمان صالح (قرآن). احترام به حاکمان صالح، و خشوع در برابر آنان ضروری است. آن ها نباید از قدرت و مشیت خدا در امور غافل باشند. نیکوکاری و پرهیز از ستمگری، از ویژگی های حاکمان صالح است.
نیکوکاری، از ویژگی های حاکمان صالح است: «قالوا یایها العزیز ان له ابا شیخا کبیرا فخذ احدنا مکانه انا نرک من المحسنین»؛ گفتند: «ای عزیز! او پدر پیری دارد (که سخت ناراحت می شود)، یکی از ما را به جای او بگیر، ما تو را از نیکوکاران می بینیم!».
دوری حاکمان از ستمگری
حاکمان شایسته از ستمگری پرهیز می کنند: «قالوا یایها العزیز ان له ابا شیخا کبیرا فخذ احدنا مکانه انا نرک من المحسنین • قال معاذ الله ان ناخذ الا من وجدنا متعنا عنده انا اذا لظلمون»؛ گفتند: «ای عزیز! او پدر پیری دارد (که سخت ناراحت می شود)، یکی از ما را به جای او بگیر، ما تو را از نیکوکاران می بینیم!» • گفت: «پناه بر خدا که ما غیر از آن کس که متاع خود را نزد او یافته ایم بگیریم؛ در آن صورت، از ظالمان خواهیم بود!».
← بیان آیات
حاکمان صالح نباید از قدرت و مشیت خدا در امور غافل باشند: «فلما دخلوا علی یوسف أوی الیه ابویه وقال ادخلوا مصر ان شاء الله ءامنین»؛ «و هنگامی که بر یوسف وارد شدند، او پدر و مادر خود را در آغوش گرفت، و گفت: همگی داخل مصر شوید، که ان شاء اللَّه در امن و امان خواهید بود!».
لزوم احترام به حاکمان صالح
...

پیشنهاد کاربران

بپرس