حارث بن قیس

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از فرهنگ قرآن است
حارث بن قیس بن عُدی سهمی، مشهور به ابن الغیطله (ابن الطلاطله) از اشراف قریش و از مستهزئان بود. برخی مفسّران، آیه 23 سوره جاثیه(45) را درباره وی دانسته اند که به پیروی از هوای نفس خویش، هر چه را می پسندید معبود خویش قرار می داد .
همچنین مقصود از «مستهزئین» در آیه 95 سوره حجر(15) وی و تنی چند از سران شرک دانسته شده که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله را مسخره می کردند. بر اساس نقل برخی مفسّران، سوره کافرون، درباره چند تن از سران قریش، از جمله حارث نازل شده است.

[ویکی فقه] حارث بن قیس (ابهام زدایی). حارث بن قیس ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • حارث بن قیس جعفی کوفی، راوی ثقه و از اصحاب امام علی (علیه السلام) و عبدالله بن مسعود• حارث بن قیس سهمی، مشهور به ابن الغیطله (ابن الطلاطله) از اشراف قریش و از مستهزئان
...

[ویکی فقه] حارث بن قیس (قرآن). حارث بن قیس بن عدی سهمی، مشهور به ابن الغیطله بود.
حارث بن قیس بن عدی سهمی، مشهور به ابن الغیطله (ابن الطلاطله) از اشراف قریش و از مستهزئان بود. برخی مفسران ، آیه ۲۳ جاثیه را درباره وی دانسته اند که به پیروی از هوای نفس خویش، هر چه را می پسندید معبود خویش قرار می داد؛ همچنین مقصود از «مستهزئین» در آیه ۹۵ حجر وی و تنی چند از سران شرک دانسته شده که پیامبراکرم صلی الله علیه و آله وسلّم را مسخره می کردند. براساس نقل برخی مفسران، سوره کافرون، درباره چند تن از سران قریش، از جمله، حارث نازل شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس