حادثه ۲۶ فوریه

دانشنامه عمومی

حادثه ۲۶ فوریه ( به ژاپنی: 二・二六事件 Niniroku Jiken ) اقدام به کودتایی نافرجام در امپراتوری ژاپن در تاریخ ۲۶ فوریه سال ۱۹۳۶ بود. این اقدام به کودتا توسط گروهی از افسران جوان ارتش سلطنتی ژاپن ( IJA ) با هدف پاکسازی رهبران دولتی و نظامی از رقبای جناحی و مخالفان ایدئولوژیک خودشان انجام شد. [ ۱]
با این حال که شورشی ها موفق شدند در ابتدا برخی از شخصیت های کلیدی از جمله دو نخست وزیر پیشین را ترور کنند و مرکز دولتی پایتخت را به تصرف خود درآورند اما نتوانستند اوکادا کیسوکه، نخست وزیر وقت را از پای درآوردند و کاخ امپراتوری را به طور کامل کنترل کنند. از آنجایی حامیان آن ها در ارتش به دنبال سودجویی از این اقدام بودند و برخی دیگر نیز در ارتش با آن مخالفت کردند، کودتاگران نتوانستند دولت را تغییر دهند. با برخاستن بخش عمده ای از ارتش علیه کودتاگران، شورشی ها بدون حصول نتیجه خاصی سه روز پس از آغاز کودتا در ۲۹ فوریه ۱۹۳۶ خود را تسلیم کردند.
بر خلاف اقدامات پیشین ( حادثه مارس ( مارس ۱۹۳۱ ) ، حادثه اکتبر ( اکتبر ۱۹۳۱ ) ، حادثه ۱۵ مه ( ۱۹۳۲ ) ، حادثه آکادمی نظامی ( ۱۹۳۴ ) ، این مورد یعنی حادثه ۲۶ فوریه عواقب شدیدی برای «افسران جوان» به دنبال داشت. پس از مجموعه ای از محاکمات پشت پرده ۱۹ تن از رهبران کودتا به اتهام شورش اعدام شدند و ۴۰ نفر دیگر زندانی گردیدند. پس از شکست این کودتا جناح راه امپراتور نفوذ خود را در ارتش از دست داد، دوره «دولت با ترور» به پایان رسید و ارتش کنترل خود را بر دولت غیرنظامی افزایش داد. حادثه پل مارکو پولو سال بعد اتفاق افتاد.
ارتش امپراتوری ژاپن سابقه طولانی جناح گرایی را در میان افسران رده های بالای خود داشت که در اصل از رقابت های دامنه دار در دوره میجی بود. در اوایل دهه ۱۹۳۰ افسران فرماندهی عالی رتبه به دو گروه اصلی غیررسمی تقسیم شدند: جناح راه امپراتور به رهبری ژنرال آراکی سادائو و متحد او ژنرال ماساکی جینزابورو - و جناح کنترل که ژنرال ناگاتا تتسوزان عضو این جناح بود.
جناح راه امپراتور بر اهمیت فرهنگ ژاپنی، بالاتر بودن ارزش خلوص معنوی بر ارزش های مادی و هوکوشین - رون یا نیاز به حمله به اتحاد جماهیر شوروی تأکید می کردند، در حالی که افسران جناح کنترل - به شدت تحت تاثیر ایده های ستاد کل آلمان بودند، از برنامه ریزی اقتصادی و نظامی گری ( جنگ تمام عیار ) ، مدرن سازی صنعتی، مکانیزه کردن و گسترش کشور از طریق نانشین - رون یا حمله به چین حمایت می کردند - جناح راه امپراتور در ارتش در طول دوره تصدی آراکی سادائو به عنوان وزیر ارتش از سال ۱۹۳۱ تا ۳۴، که مهم ترین جایگاه کارکنان را اشغال کرده بود، حاکم بود، اما بسیاری از اعضای آن با استعفای آراکی سادائو جایگزین شدند.
عکس حادثه ۲۶ فوریهعکس حادثه ۲۶ فوریه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس