حادثه ناماموگی

دانشنامه عمومی

حادثه ناماموگی ( به ژاپنی: 生麦事件 Namamugi - jiken ) یا حادثه کاناگاوا به حملهٔ ساموراییها به اتباع بریتانیا در ژاپن در تاریخ ۱۴ سپتامبر، سال ۱۸۶۲، اشاره دارد. تلاش بریتانیا برای غرامت گرفتن از فرمانروای قلمروی ساتسوما، در اوت سال ۱۸۶۳ منجر به بمباران کاگوشیما، در اواخر دورهٔ باکوماتسو شد.
چارلز لنکس ریچاردسون انگلیسی به همراه سه تن از دوستان و همراهان خود در حال رد شدن از روستای ناماموگی در کاواساکی، کاناگاوا بودند، در هنگام حرکت و در طی مسیر آن ها با حدود ۴۰۰ نفر همراه مسلح شیمازو هیسامیتسو، نایب السلطنه و پدرِ شیمازو تادایوشی، آخرین دایمیوی منطقهٔ ساتسوما، مواجه می شوند. آن ها در حال حرکت در جهت مخالف بودند. چهار انگلیسی بدون پیاده شدن از اسب در سمت کنار جاده به حرکت خود ادامه دادند. با وجود اینکه بارها توسط محافظان نایب السطنه با حرکت بدن و دست به ریچاردسون در مورد لزوم پیاده شدن از اسب و واگذاری جاده برای عبور محافظان توضیح داده شد اما او به طور صحیح متوجهٔ منظور آنان نشد. تا اینکه تعداد این گروهی به حدی رسید که عرض جاده کاملاً توسط این گروه اشغال شد و این چهار نفر سوار بر اسب در میان گروه وارد شده و در همین حال بیش از حد به نایب السطنه نزدیک شدند. در این موقع سامورایی ها فریاد زدند این حرکت بی ادبانه است. در آن زمان سامورایی ها در ژاپن، یک حق قانونی برای حمله به هر کسی که به آنان بی احترامی کند، داشتند. با این حال، اتباع بریتانیایی توسط تحت معاهده دوستی و ژاپن از هر گونه مجازات در امان و معاف بودند. در این زمان چند تن از سامورایی ها شمشیر خود را از غلاف بیرون آوردند و انگلیسی ها سوار بر اسب شروع به فرار کردند، ریچاردسون زخم عمیقی برداشت و دو مرد دیگر نیز بسختی زخمی شدند اما آن دو به همراه زنی که همراهشان بود توانستند از محل بگریزند. ریچاردسون پس از طی مسافتی از اسبش سقوط کرد و باز مورد حمله قرار گرفت و کشته شد.
دولت توکوگاوا به پرداخت غرامت یک صد هزار پوند استرلینگ برای مرگ ریچاردسون ملزم شد. همچنین برای این قتل پرداخت غرامت جنگ سنگینی از ساتسوما مطالبه شد و یک اسکادران از کشتی های نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا برای مرعوب کردن دایمیو و وادار کردن او به پرداخت این غرامت به بندر ساتسوما در کاگوشیما رفت. در پاسخ به این حرکت دایمیو بطرف کشتی ها از ساحل شلیک کرد و کشتی های بریتانیایی را به آتش کشید. این کشتی ها هم در حمله ای تلافی جویانه شروع به بمباران کاگوشیما کردند.
عکس حادثه ناماموگیعکس حادثه ناماموگی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس