جی بی پریستلی

دانشنامه عمومی

جی• بی• پریستلی. جان بوینتن پریستلی ( انگلیسی: John Boynton Priestley؛ ۱۳ سپتامبر ۱۸۹۴ – ۱۴ اوت ۱۹۸۴ ) یک رمان نویس، نمایش نامه نویس، و گوینده اهل بریتانیا بود.
جان بوینتون پریستلی، در ۱۳ سپتامبر ۱۸۹۴ در برادفورد به دنیا آمد. پدرش مدیر مدرسه بود و مادرش نیز در هنگامی که وی دوساله بود درگذشت. از شانزده سالگی در روزنامه های زادگاهش مطالبی می نوشت. در جریان جنگ جهانی اول در ارتش بریتانیا خدمت نمود و با مدال افتخاری که از سوی دولت دریافت کرد توانست برای ادامه تحصیل وارد دانشکده ترینیتی هال، کمبریج شود. وی مدرک لیسانس خود را در رشته ادبیات گرفت و ساکن لندن شد.
پریستلی اولین اثر خود را با نام «کاراکترهای کمیک انگلیسی» در سال ۱۹۲۵ منتشر کرد و پس از آن رمان «آدم در پرتو نور ماه» را به نوشت و پس از آن کتاب «در تاریکی جهل» را به رشته تحریر در آورد. پریستلی در زمینه داستان نویسی نیز نویسنده ای ماهر و چیره دست بود که علاوه بر نمایش نامه نویسی، داستان های زیادی نوشت.
در همین سال همسرش «پاتریشیا تمپست» درگذشت و پریستلی را با دو دختر خردسال و یک زندگی به شدت صدمه دیده تنها گذاشت. پریستلی مجدداً ازدواج کرد. به زودی موفقیتی چشمگیر با انتشار رمان «دوستان خوب» در سال ۱۹۲۹ به سراغش آمد و نامش را پرآوازه ساخت. مقبولیت این رمان تا بدان حد بود که تاکنون این اثر قریب پنجاه بار تجدید چاپ شده و چندین بار هم به فیلم درآمده است.
اثر مهم دیگر وی رمان «گذرگاه فرشتگان» نام دارد که هر چند موفقیت و شهرت آن هرگز به پای رمان «دوستان خوب» نرسید اما به عقیدهٔ برخی از صاحبنظران و منتقدان رمان معاصر این اثر را به خاطر شیوهٔ مؤثر و قدرت بیانی که از آن برخوردار است می ستایند و آن را برتر از دوستان خوب می دانند.
پریستلی در سال ۱۹۳۲ نمایش نامه نویسی را به عنوان حرفه اصلی خود انتخاب کرد و تا پایان عمرش ۲۵ نمایشنامه نگاشت که هر کدام بارها در انگلستان و آمریکا و دیگر کشورهای جهان به روی صحنه رفتند. نخستین کارش برگردان رمان دوستان خوب برای تئاتر بود که در سال ۱۹۳۱ همراه با «ادوارد نوبلوک» صورت گرفت. نمایش نامه های کنج خطرناک» ملودرامی روان شناسانه است که گذشته و آینده شخصیت ها را به هم می آمیزد و چرخ و فلک آثاری هستند که در سال ۱۹۳۲ نگاشته شدند
در نمایش نامه «احضار بازپرس» ( An Inspector Calls ) که در سال ۱۹۴۵ نوشته شد پریستلی پرده از جنایاتی روزمره علیه زنان برمیدارد که چگونه یک جامه دست به دست هم میتواند جنسیت زن را به مرحله نابودی و مرگ برساند . او در این نمایشنا مه نشان میدهد که چگونه زنان به گونه ای زنجیروار توسط اجتماع مورد تبعیض، خشونت، ناعدالتی ، و سو استفاده جنسی قرار گرفته و این تکرار موجب مرگ شخصت اصلی نمایشنامه میشود. در این نمایشنامه می توان رگه هایی از فمنیسم را مشاهده کرد .
عکس جی• بی• پریستلیعکس جی• بی• پریستلیعکس جی• بی• پریستلی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس