جنگ صلیبی بارونی

دانشنامه عمومی

جنگ صلیبی بارونی ( انگلیسی: Barons' Crusade ) یا جنگ صلیبی ۱۲۳۹، یکی از جنگ های موفق از زمان جنگ صلیبی اول است که توسط پاپ گریگوری نهم اعلام شد. بدین ترتیب بارون هایی از پادشاهی فرانسه و پادشاهی انگلستان عازم اراضی مقدس شده و موفق شدند اورشلیم، اشکلون، صیدا، طبریه، جلیل، بیت لحم و ناصره را به قلمرو پادشاهی اورشلیم ضمیمه کنند تا قلمرو پادشاهی به حدود سال ۱۱۸۷ خود بازگردد.
صلح فریدریش دوم، امپراتور مقدس روم با الکامل محمد بن عادل شامل انطاکیه و طرابلس و نیز دو سازمان صلیبی ( داویه ) و ( اسبتاریه ) نشده بود؛ ازاین رو، نیروهای این دو سازمان در اواخر پاییز ۱۲۲۹ به قلعه بعرین ــ که در قلمرو ملک مظفر محمود، فرمانروای حماه، بود ــ حمله کردند و غنایم بسیاری را به چنگ آوردند و پس از گرفتن غرامت از ملک مظفر بازگشتند.
در رمضان ۱۲۳۰ نیروهای صلیبی این دو سازمان بار دیگر به حماه حمله بردند، ولی این بار شکست سختی خوردند. در ۱۲۳۹ صلیبیان یکی از شروط صلح نامه سال ۱۲۲۹ میان فریدریش دوم و الکامل، مبنی بر نوسازی نکردن اورشلیم، را نقض کردند؛ ازاین رو، ملک ناصر داود به همراه برادرش، ملک صالح ایوب، و سپاهیانشان راهی قدس شدند و پس از ۱۷ یا ۲۱ روز محاصره، آنجا را فتح کردند. در همان سال و در آستانه پایان مهلت صلح ده ساله، پاپ گریگوری نهم بار دیگر همه شاهان و فرمانروایان اروپا را دعوت به تدارک یک حمله جدید صلیبی کرد که تن ها برخی از امیران و تیولداران از آن استقبال کردند. در پاسخ به دعوت پاپ، گروه هایی از امیران و عامه مردم، لشکری به فرماندهی تیبو دو شامپاین، و پادشاه ناوار تشکیل دادند و به سوی مشرق حرکت کردند.
پس از پایان یافتن جنگ صلیبی ششم و بازگشت فریدریش به اروپا، وی در سال ۱۲۳۰ توانست با پاپ آشتی و مصالحه برقرار کند تا از زیر فشارهای وارده از جانب دستگاه پاپ خارج شود؛ با این حال وی در اراضی مقدس با مقاومت افرادی همچون جان ابلین روبه رو شد که موفق شده بود، رهبری تمامی گروه های مخالف فریدریش را برعهده بگیرد. با این حال درگیری بین نیروهای هوهنشتافن های فریدریش و صلیبیون به رهبری جان ابلین با پیروزی جان ابلین همراه بود. از آن پس سلطنت امپراتوری ظاهر خود را حفظ کرد اما قدرت واقعی در دست خاندان ابلین قرار گرفت. [ ۲] همزمان با درگیری داخلی میان صلیبیون، ایوبیان نیز درگیر جنگ های داخلی شدند. پیوند الکامل و الاشرف به فاصله کوتاهی پس از تسخیر دمشق از بین رفت و دو برادر تا سال ۱۲۳۷ که الاشرف درگذشت، درگیر جنگ داخلی شدید با یکدیگر بودند. پس از الکامل موفق شد تا سوریه را متصرف شود اما خود پس از اندک زمانی درگذشت. پس از مرگ وی، حکومت میان دو پسرش تقسیم شد؛ الصالح حکومت دمشق و العادل حکومت مصر را به دست گرفت؛ با این حال این دو برادر نیز پس از مدتی وارد جنگ با یکدیگر شدند تا اینکه الصالح مصر فتح کرد اما خود سوریه را نیز از دست داد. [ ۳]
عکس جنگ صلیبی بارونی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس