جنات

/jannAt/

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

جنات. [ ج َن ْ نا ] ( ع اِ ) ج ِ جنة. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ). رجوع به جنة شود.

جناة. [ ج ُ ] ( ع اِ ) ج ِ جانی ، بمعنی گناهکار و چیننده میوه. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ).

جناة. [ ج َ ] ( ع اِ ) یکی جَنی ̍، و آن میوه تازه و چیده است. ( منتهی الارب ).

فرهنگ فارسی

جمع جانی، جنت، بهشت، بهشت های بالابهشت برین
( صفت اسم ) جمع جانی جانیان .

فرهنگ معین

(جَ نّ ) [ ع . ] (اِ. ) جِ جنت . ۱ - بهشت ها. ۲ - بوستان ها.

فرهنگ عمید

=جنت
=جانی۲

دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] معنی جَنَّاتٍ: باغها
معنی نَهَرٍ: فضا و وسعت - نهر (در مورد عبارت "إِنَّ ﭐلْمُتَّقِینَ فِی جَنَّاتٍ وَنَهَرٍ " روایتی از رسول اکرم صلی الله علیه و آله نقل شده که : منظور از کلمه نهر فضا و وسعت است ، نه نهر آب)
معنی مَّعْرُوشَاتٍ: داربستی شده ها (از عرش به معنای داربست و آلاچیق است ، یعنی سقفی که بر روی پایههائی زده میشود ، تا بوتههای مو را روی آن بخوابانند . مانند عبارت " جنات معروشات و غیر معروشات "سقف خانه را هم از همین رو عرش مینامند فرقش با سقف این است که سقف تنها به طاق...
ریشه کلمه:
جنن (۲۰۱ بار)

«جَنّات» جمع «جَنّة» به معنای باغ ها است و ذکر «جَنّات» و «عُیُون» به صیغه جمع، اشاره به باغهای متنوع و چشمه های فراوان و گوناگون بهشت است که هر کدام لذت تازه ای می آفریند، و ویژگی خاصی دارد.
«جنّت» هم به باغ و هم به زمین های پوشیده از زراعت گفته می شود و باغ های پردرخت را نیز به خاطر مستور شدن زمین هایشان، «جَنَّت» می گویند.
«جنات عدن» به معنای باغ های جاویدان بهشت است.
باغ. بهشت. همچون باغیکه در بلندی است و باران تند و درشت دانه به آن رسیده. جمع آن جنّات است مثل . جنّت آخرت‏ ناگفته نماند از بهشت و محلّ زندگی اتقیا در قیامت به لفظ جنّت و جنّات تعبیر آمده و بیشتر از هر صفت درباره آن «تَجْری مِنْ تَحْتِها الاَنْهار» ذکر شده است . به نظر می‏آید که این تعبیر و نامگذاری برای تشبیه به جنّات دنیاست که تفهیم آن آسان شود و گرنه جنّات آخرت را نمی‏توان با باغات دنیا مقایسه کرد، قابل دقّت است که «جنّات» درباره آخرت همیشه نکره آمده است یعنی: جنّات به خصوصی . و تنها در آیه معرّف با الف و لام آمده است ولی «الجنّة» با الف و لام عهد درباره بهشت زیاد است. لازم نیست درباره علم به غلبه بودن و یا وصف بودن آن، برای بهشت بحث شود، امّا لازم است ببینیم قرآن بهشت آخرت را چگونه معرّفی می‏کند. 1- وصف بهشتی که به پرهیز کاران وعده شده چنین است: در آن نهرهائی از شیر که طعم آن تغییر نیافته و نهرهائی از شیر که طعم آن تغییر نیافته و نهرهایی از خمر که برای نوشندگان لذّت است و نهرهایی از عسل صاف شده و برای آنهاست در آن جنّت از همه میوه‏ها و چاره سازی از پروردگارشان. آب و شیرینی تغییر و همیشه تازه می‏رساند و که جنّت آخرت دارای تغییر و تبدیل و فساد نیسست باکتری و مخمّرها در آن وجود ندارند و از کهولت خبری نیست و شیر و عسل و خمر، نهر نهر است و از تمام میوه‏ها در اختیار آنان گذاشته شده است، پیداست که این با جنّات دنیا قابل مقایسه نمی‏باشد. 2- . در این آیه وسعت بهشت وسعت آسمانها و زمین ذکر شده، به مضمون آیه اوّل روز قیامت آسمانها و زمین همه تبدیل به بهشت شده و جزء آن خواهند بود پس یا نامتناهی است و یا عرض و طول آن را جز خدا کسی دانا نیست . 3- نظیر این آیات در قرآن مجید بسیار است، این آیات مبیّن آنست که خوردنی بهشت دائمی است و تمام شدنی نیست و بهشت همیشگی است و اهل بهشت همیشگی است و اهل بهشت هر چه بخواهند در اختیار دارند جمله «لَمْ فیها ما یَشاؤُنَ لَهُمْ ما یَشاؤُنَ» پنج بار درباره بهشت تکرار شده و یازده بار «جَنّاتُ عَدْنِ» (یهشت‏های جاودان) آمده است . 4- آیات شریفه در تعریف بهشت آخرت و نعیم آنست و از عیش پسندیده آن خبر می‏دهند. 5- این آیه از دوام نعمت آن وافر و همیشگی است. مخفی نماند اگر بخواهیم راجع به جنّت آخرت به طور تفصیل سخن بگوئیم باید صدها آیه نقل و ترجمه نمائیم، فرق یسیار اهمّ نعمت و لذّت دنیا و آخرت آنست که نعمت دنیا فانی و ناپایدار و زودگذر است و با ادامه آن و عادت شدن موقعیّت خود را از دست می‏دهد ولی نعمت آخرت ابدی است و اصلا نقصان و تغییر در آن نیست، این است فرق اساسی این سرا و آن سرا. در تعریف زندگی آخرت می‏خوانیم دنیائی فرض کنید که در آن اندوه فعلی و خوف از آینده وجود نداشته باشد، این زندگی در دنیا میسّر نیست زیرا آدمی همواره نقصان فعلی دارد که سبب اندوه اوست و ترس از آینده و زوال نعمت و مرگ و تصادف‏ها دارد و آن باعث خوف اوست. تنها زندگی آخرت است که در آن از لحاظ حال نقصان و اندوه و از لحاظ آینده خوف و زوال و کم شدن نیست جمله فوق چندین بار در قرآن تکرار شده است آنچه راجع به دنیا باشد مشروط است‏زیرا در دنیا از خوف و حزن فراری نیست و انچه درباره آخرت است مطلق و بی غید می‏باشد زیرا در بهشت مطلقاً اندوه و ترسی وجود ندارد و ممکن است تمام آنها را که جمعاً چهارده بار است راجع به آخرت ئانست به المعجم المفهرس «خوف» رجوع شود. ایضاً رجوع شود به «قیامت».

دانشنامه عمومی

جنات (استان بومرداس). جنات ( به عربی: جنات ) یک شهرداری در الجزایر است که در استان بومرداس واقع شده است. [ ۱] جنات ۲۱٬۹۶۶ نفر جمعیت دارد.
عکس جنات (استان بومرداس)عکس جنات (استان بومرداس)عکس جنات (استان بومرداس)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

جواب بهشت ها
خوبه ولی جنات رو نمیدونم چرا ننوشتین
بهشت
بهشت ها
معنی جنات یعنی بهشت ها و باغ ها
بهشت ها

جنة به معنای بهشت و جنات به معنای بهشت ها
جنات دو معنی دارد یکی بهشت ها و یکی باغ ها جنات از جنه میاد جنه یعنی بهشت
جنات جمع جنة است و جنة به معنای بهشت است وبه دلیل جمع بودن جنات معنی فارسی می شود بهشت ها.
باغ

بپرس