جغرافیای نیجر

دانشنامه عمومی

نیجر یک کشور محصور در خشکی در آفریقای غربی است که در امتداد مرز بین مناطق صحرای بزرگ آفریقا و آفریقای سیاه واقع شده است. مختصات جغرافیایی آن طول جغرافیایی ۱۶ درجه شمالی و عرض جغرافیایی ۸ درجه شرقی است. مساحت آن ۱٫۲۶۷ میلیون کیلومتر مربع است که از آن ۱٫۲۶۶٫۷۰۰ کیلومتر مربع خشکی و ۳۰۰ کیلومتر مربع آب است. مساحت نیجر کمی کمتر از دو برابر فرانسه است.
نیجر با مرز زمینی به طول ۵۸۳۴ کیلومتر توسط هفت کشور محدود شده است: الجزایر ( ۹۵۱ کیلومتر ) ، بنین ( ۲۷۷ کیلومتر ) ، بورکینافاسو ( ۶۲۲ کیلومتر ) ، چاد ( ۱۱۹۶ کیلومتر ) ، لیبی ( ۳۴۲ کیلومتر ) ، مالی ( ۸۳۸ کیلومتر، و نیجریه ( ۱۶۰۸ ) کیلومتر.
نیجر یکی از بزرگترین کشورهای داخلهٔ غرب آفریقا است و از نظر تاریخی دروازه ای بین شمال آفریقا و جنوب صحرای آفریقا به شمار آمده است. دو سوم این کشور درصحرای بزرگ آفریقا قرار گرفته و یکی از گرم ترین کشورهای جهان است. پایتخت نیجر شهر نیامی است. نام این کشور از رودخانه نیجر گرفته شده است که از بخش جنوب غربی قلمرو آن می گذرد. نام نیجر به نوبه خود از عبارت «غِر ان غِرِن» به معنای «رودی در میان رودخانه ها» در زبان تاماشک گرفته شده است.
منابع طبیعی این کشور عبارتند از: اورانیوم، زغال سنگ، سنگ آهن، قلع، فسفات، طلا، مولیبدن، سنگ گچ، نمک و نفت خام.
نیجر عمدتاً فلات وسیعی است، با ارتفاع متوسط ۵۰۰ متر و ناهمواری های کم. در پهنه ساحلی کشور آب و هوا نیمه خشک می شود و پوشش گیاهی افزایش می یابد. بخش مرکزی نیجر تحت سلطه یک منطقه چراگاهی گسترده است - عمدتاً دشت های استپی یا دشت های چمن کوتاه با درختچه ها و درختان پراکنده.
شمال نیجر بخشی از صحرا است، با گستره وسیعی از صخره ها و بیابان های شنی که در آن گاه واحه هایی دیده می شود. از شمال مرکزی نیجر تا گوشه شمال شرقی آن، کوه های ایر و جادو با قله هایی با ارتفاع ۱۸۵۰ متر قرار دارند. گرم دشت هایی که بخشی از آن قابل کشت است در جنوب مدار ۱۵ درجه قرار دارند.
پایتخت نیجر، نیامی، در کناره رودخانه نیجر قرار دارد که از بخش بزرگی از غرب آفریقا می گذرد و دوازدهمین رود طولانی جهان و سومین رودخانه طولانی در آفریقا است.
بیشتر مردم درآمد خود را از کشاورزی و دامداری به دست می آورند و در برابر خشکسالی های دوره ای و بیابان زایی بسیار آسیب پذیر هستند. علاوه بر این، پتانسیل زمین برای کشاورزی در بین مناطق نیجر بسیار نابرابر توزیع شده است، به طوری که مناطق جنوبی نزدیک به ۹۸ درصد از زمین های قابل کشت را فراهم می کنند. رودخانه نیجر، که این کشور نام خود را از آن گرفته، نواره ای از زندگی را تغذیه می کند و حدود ۵۵۰ کیلومتر در میان زمین های غرب نیجر می گذرد. این رودخانه منبع اصلی آب شیرین و بخش مهمی از اقتصاد کشور به واسطه امکان ترابری و آبیاری است. نیجر یکی از تولیدکنندگان پیشرو اورانیوم و غنی از بسیاری از مواد معدنی دیگر است.
عکس جغرافیای نیجرعکس جغرافیای نیجرعکس جغرافیای نیجر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس