جغرافیای ماداگاسکار

دانشنامه عمومی

کشور ماداگاسکار یک جزیره بزرگ در اقیانوس هند در سواحل شرقی جنوب آفریقا، شرق موزامبیک است. ماداگاسکار در ۴۰۰ کیلومتری شرق سرزمین اصلی آفریقا جای گرفته است. مساحت آن ۵۸۷٬۰۴۰ کیلومتر مربع، شامل ۵۸۱٬۵۴۰ کیلومتر مربع خشکی و ۵٬۵۰۰ کیلومتر مربع آب است.
ماداگاسکار چهارمین جزیره بزرگ و دومین کشور بزرگ جزیره ای در جهان است. بلندترین نقطه آن ماروموکوتورو در رشته کوه تساراتانانا در شمال جزیره با ارتفاع ۲۸۷۶ متر قرار دارد.
پایتخت کشور، آنتاناناریوو در ارتفاعات مرکزی در نزدیکی مرکز جزیره است. این کشور بیست وپنجمین منطقه ویژه اقتصادی را دارد که مساحت آن ۱٬۲۲۵٬۲۵۹ کیلومتر مربع است.
آب و هوای کشور در امتداد سواحل، استوایی، در داخله کشور معتدل و در جنوب خشک است. هوا تحت تأثیر بادهای بسامان جنوب شرقی قرار دارد که از واچرخند اقیانوس هند سرچشمه می گیرند؛ کانونی با فشار جوی بالا که به صورت فصلی موقعیت خود را بر فراز اقیانوس تغییر می دهد.
ماداگاسکار دو فصل دارد: یک فصل گرم و مرطوب از نوامبر تا آوریل؛ و یک فصل خشک و خنک تر از ماه مه تا اکتبر. با این وجود، تغییرات زیادی در آب و هوا به دلیل ارتفاع و موقعیت نسبت به بادهای غالب وجود دارد.
به طور کلی، آب های سطحی در امتداد ساحل شرقی و در منتهی الیه شمال فراوان اند ( به استثنای منطقه اطراف «کاپ دامبر» که دارای آب های سطحی نسبتاً کمی است ) . مقدار آن به سمت غرب و جنوب کاهش می یابد و خشک ترین مناطق در منتهی الیه جنوب یافت می شوند.
سواحل شرقی دارای آب و هوای جنگل بارانی استوایی است. این منطقه به خاطر این که به طور مستقیم در معرض بادهای بسامان قرار دارد، بیشترین میزان بارندگی را دارد که در بعضی از مناطق سالانه به طور متوسط به ۴۰۰۰ میلی متر می رسد. این منطقه دارای آب و هوای گرم و مرطوب است که در آن تب و بیماری گرمسیری بومی زیاد دیده می شود.
توفندهای ویرانگر در فصل بارندگی رخ می دهد و عمدتاً از جهت جزایر ماسکارین وارد می شود. از آنجا که ابرهای بارانی مقدار زیادی از رطوبت خود را در شرق بلندترین ارتفاعات جزیره تخلیه می کنند، مناطق مرتفع مرکزی خشک تر هستند و به دلیل ارتفاع خنک تر نیز هستند. وقوع توفان با رعد و برق در فصل بارندگی در مناطق مرتفع مرکزی و مناطق پست ساحلی شرقی معمول است.
ماداگاسکار ۸۸ میلیون سال پیش از هند جدا شد و پس از آن هیچگاه با خشکی های دیگر دنیا پیوستگی نداشته است. این جدایی طولانی باعث شده تا اغلب گیاهان و جانورانش بی همتا باشند و در جای دیگری از دنیا پیدا نشوند. در حدود ۹۰ درصد از تمامی گونه های گیاهی و جانوری ماداگاسکار بومی انحصاری این جزیره هستند[ ۱]
عکس جغرافیای ماداگاسکارعکس جغرافیای ماداگاسکارعکس جغرافیای ماداگاسکار
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس