جدوار
لغت نامه دهخدا
فرهنگ فارسی
فرهنگ عمید
دانشنامه عمومی
جدوار یا زردچوبه سفید ( نام علمی: Curcuma zedoaria ) از گیاهان دارویی چندساله و از سرده زردچوبه ها و از خانواده زنجبیلیان است. این گیاه بومی هند و اندونزی است اما در حال حاضر در جاهای دیگر از جمله ایالت فلوریدا در آمریکا می روید. [ ۲] بازرگانان عرب آن را در قرن ششم به اروپا معرفی کردند اما امروزه استفاده از آن به عنوان یک ادویه در غرب بسیار نادر بوده است و جای آن را زنجبیل و تا حدودی زردچوبه گرفته است.
جدوار در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری مرطوب رشد می کند. این گیاه گل های زرد با برگک قرمز و سبز دارد و ساقه زیرزمینی آن شامل یک ریزوم بزرگ و ناهمگن با شاخه های متعدد است. برگ های جدوار بزرگ هستند و تا یک متر ( ۳ فوت ) ارتفاع دارند.
داخل ریزوم خوراکی جدوار سفید و عطر آن شبیه انبه است؛ اما طعم آن بیشتر شبیه به زنجبیل و تندتر از آن است. در اندونزی آن را پودر کرده و از آن نوعی کاری سفید می سازند، در حالی که در هند آن را صورت تازه یا در ترشی استفاده می کنند. در غذاهای تایلندی از آن به صورت خام و برش های نازک در سالاد تایلندی استفاده می کنند. هم چنین در برش های نازک همراه با دیگر گیاهان و سبزیجات در نوعی خاصی از سس فلفل تایلندی به نام نم پریک استفاده می کنند.
از جدوار گاهی به عنوان گیاه خانگی استفاده می شود. [ ۳]
از این گیاه به طور سنتی برای درمان التهاب و درد و انواع ناراحتی های پوستی از جمله زخم ها و همچنین بی نظمی های قاعدگی و زخم های داخلی استفاده می شود. [ ۴]
اسانس تولید شده از ساقه خشک گیاه جدوار در ساخت عطر و صابون و نیز به عنوان یکی از ترکیبات تونیک ها استفاده می شود. هم چنین این مواد در ترکیبات این گیاه یافت می شود: curcuminoid 1, 7 - bis ( 4 - hydroxyphenyl ) - 1, 4، 6 - heptatrien - 3 - 1 sesquiterpenes procurcumenol و epiprocurcumenol. [ ۵]
• Ars - Grin. gov
• CatalogueOfLife. org[ پیوند مرده]
• Iptek. net. id بایگانی شده در ۲۰۰۸ - ۱۰ - ۲۰ توسط Wayback Machine ( اندونزیایی )
• NIH. go. jp بایگانی شده در ۲۷ مارس ۲۰۰۹ توسط Wayback Machine ( ژاپنی: ウコンについて ) ( ژاپنی )
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفجدوار در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری مرطوب رشد می کند. این گیاه گل های زرد با برگک قرمز و سبز دارد و ساقه زیرزمینی آن شامل یک ریزوم بزرگ و ناهمگن با شاخه های متعدد است. برگ های جدوار بزرگ هستند و تا یک متر ( ۳ فوت ) ارتفاع دارند.
داخل ریزوم خوراکی جدوار سفید و عطر آن شبیه انبه است؛ اما طعم آن بیشتر شبیه به زنجبیل و تندتر از آن است. در اندونزی آن را پودر کرده و از آن نوعی کاری سفید می سازند، در حالی که در هند آن را صورت تازه یا در ترشی استفاده می کنند. در غذاهای تایلندی از آن به صورت خام و برش های نازک در سالاد تایلندی استفاده می کنند. هم چنین در برش های نازک همراه با دیگر گیاهان و سبزیجات در نوعی خاصی از سس فلفل تایلندی به نام نم پریک استفاده می کنند.
از جدوار گاهی به عنوان گیاه خانگی استفاده می شود. [ ۳]
از این گیاه به طور سنتی برای درمان التهاب و درد و انواع ناراحتی های پوستی از جمله زخم ها و همچنین بی نظمی های قاعدگی و زخم های داخلی استفاده می شود. [ ۴]
اسانس تولید شده از ساقه خشک گیاه جدوار در ساخت عطر و صابون و نیز به عنوان یکی از ترکیبات تونیک ها استفاده می شود. هم چنین این مواد در ترکیبات این گیاه یافت می شود: curcuminoid 1, 7 - bis ( 4 - hydroxyphenyl ) - 1, 4، 6 - heptatrien - 3 - 1 sesquiterpenes procurcumenol و epiprocurcumenol. [ ۵]
• Ars - Grin. gov
• CatalogueOfLife. org[ پیوند مرده]
• Iptek. net. id بایگانی شده در ۲۰۰۸ - ۱۰ - ۲۰ توسط Wayback Machine ( اندونزیایی )
• NIH. go. jp بایگانی شده در ۲۷ مارس ۲۰۰۹ توسط Wayback Machine ( ژاپنی: ウコンについて ) ( ژاپنی )

wiki: جدوار
پیشنهاد کاربران
پیشنهادی ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید