جدایی وین ( آلمانی: Wiener Secession ) عنوان مکتبی هنری است که با نام های دیگر از جمله، جدایی اتحادیهٔ هنرمندان اتریشی هم شناخته می شود. این مکتب در سال ۱۸۹۷ توسط گروهی از هنرمندان اتریشی ایجاد گردید که از انجمن هنرمندان اتریشی استعفا داده بودند. این مکتب در وین شکل گرفت و پس از تکمیل، تعدادی از نقاشان، مجسمه سازان و هنرمندان اتریشی به این مکتب پیوستند و آن را امضا کردند. از جمله مشهورترین افراد پیوسته به این مکتب می توان از نقاش مشهور گوستاو کلیمت[ و ۱] نقاش نماد گرای[ و ۲] اتریشی و رودلوف فن آلْت نام برد. اولین رئیس این مجمع جدایی گوستاو کلیمت بود و رودلف فن آلْت به عنوان رئیس افتخاری برگزیده شد. مجله ای به نام این انجمن و مکتب هنری چاپ شد که با نام منقضی شدهٔ نسخهٔ ساکروم مشهور می باشد.
جدایی وین در تاریخ سوم آوریل سال ۱۸۹۷ تشکیل گردید. این مکتب توسط هنرمندان مشهوری از جمله، گوستاو کلیمت، کلمن موزر، یوزف هافمن، یوزف ماریا البریش، مکس کورزویل، ویلهم برناتزیک و دیگران به رسمیت شناخته شد. اتو واگنر نیز به طور گسترده و برای سال های مدید به عنوان عضوی از جدایی وین شناخته می شود اما او هیچ وقت عضوی قطعی از مؤسسه نشد. هنرمندان جدایی طلب وین به محافظه کاری غالب در زمینهٔ اطلاعات نوین و ارتباطات وین با جهت گیری سنتی به سوی تاریخ گرایی مخالف بودند. جنبش جدایی برلین و مونیخ نیز قبل از جنبش جدایی وین تشکیل شده بود که اولین نمایشگاه آن در سال ۱۸۹۸ برگزار گردید.
↑ Gustav Klimt ↑ Symbolism ( arts )
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفجدایی وین در تاریخ سوم آوریل سال ۱۸۹۷ تشکیل گردید. این مکتب توسط هنرمندان مشهوری از جمله، گوستاو کلیمت، کلمن موزر، یوزف هافمن، یوزف ماریا البریش، مکس کورزویل، ویلهم برناتزیک و دیگران به رسمیت شناخته شد. اتو واگنر نیز به طور گسترده و برای سال های مدید به عنوان عضوی از جدایی وین شناخته می شود اما او هیچ وقت عضوی قطعی از مؤسسه نشد. هنرمندان جدایی طلب وین به محافظه کاری غالب در زمینهٔ اطلاعات نوین و ارتباطات وین با جهت گیری سنتی به سوی تاریخ گرایی مخالف بودند. جنبش جدایی برلین و مونیخ نیز قبل از جنبش جدایی وین تشکیل شده بود که اولین نمایشگاه آن در سال ۱۸۹۸ برگزار گردید.
↑ Gustav Klimt ↑ Symbolism ( arts )
wiki: جدایی وین