مونیخ

/munix/

معنی انگلیسی:
munich

فرهنگ فارسی

مونشن از شهرهای آلمان غربی مرکز باواریا و باواریای علیا واقع در کنار رود [ ایسار ] و دامنه آلپهای باواریا ۱/۳۱۵/٠٠٠ تن سکنه دارد . از مراکز مهم تجارت و صنعت و فرهنگ آلمان است . دانشگاهی بسیار قدیمی دارد و آکادمی هنرهای زیبای آن زمانی شهرت بین المللی داشت . توسعه عمده آن در قرن ۱۹ صورت گرفت . در دوران هیتلر مقر فرماندهی حزب نازی بود . در جنگ جهانی دوم بیشتر عمارات زیبای قدیمی آن ویران گشت .

دانشنامه عمومی

مونیخ یا به آلمانی مونشن، ( به آلمانی: München ) ( آوا راهنما·اطلاعات ) شهری در جنوب شرقی آلمان بر کرانه رودخانه ایسار و شمال رشته کوه آلپ است. مونیخ سومین شهر بزرگ آلمان پس از برلین و هامبورگ است. این شهر با جمعیت ۴/۳۴۰/۸۳۲ میلیون نفر و مساحت ۳۱۰٫۴۳ کیلومتر مربع، مرکز ایالت بایرن کشور آلمان به حساب می آید. مونیخ یکی از گران قیمت ترین، لوکس ترین و با کیفیت ترین شهرهای اروپا و جهان برای زندگی و نیز گردشگری به شمار می رود.
مونیخ شهری ثروتمند با جاذبه های گردشگری بسیار است. مراکز دیدنی، جشن ها و برنامه های فرهنگی باعث شده است تا این شهر در سال ۲۰۱۲ رتبه چهارم بهترین شهرهای دنیا برای زندگی را به خود اختصاص دهد. [ ۱]
شرکت های ب ام و، زیمنس، لینده، واکر شیمی، لینهوف، آلیانتس، کراوس مافای، میونیک ره، کراوس مافای وگمان و ایرباس دیفنس اند اسپیس در این شهر قرار دارند.
تاریخ مونیخ طبق مدارک ثبت شده در آوگسبورگ به سال ۱۱۵۸ تخمین زده شده است که در زمان گوئلف هنری لیون دوک ایالت زاکسن و بایرن بود که یک پل روی رود ایسار که پلی برای گرفتن عوارض نمک بود ساخته شد. بعد از دو دهه در سال ۱۱۷۵ مونیخ اهمیت اجتماعی به دست آورد؛ و در سال ۱۱۸۰ بعد از محاکمه هنری لیون اوتو ویتلز باخ اول دوک شد که سلسله ویتلز باخ را تأسیس کرد. در سال ۱۲۴۰ مونیخ به دست ویتلز باخ دوم رسید و در سال ۱۲۵۵ وقتی بایرن به دو بخش تقسیم شد مونیخ در بایرن شمالی قرار گرفت. دوک لوئیس چهارم در سال ۱۳۱۴ پادشاه آلمان شد و در سال ۱۳۲۸ او به عنوان امپراتور رومن مقدس تاجگذاری کرد. او با اهدا کردن انحصار فروش نمک موقعیت این شهر را قویتر ساخت. مونیخ در اواخر قرن ۱۵ از نظر هنر توسعه زیادی یافت که تالار و کلیسا جامع مونیخ از آثار این دوره است. وقتی بایرن دوباره به هم پیوست مونیخ پایتخت هنری و سیاسی بایرن شد و تحت تأثیر تصمیمات درباریان شد. در طی سده ۱۶ مونیخ مرکز ضداصلاحات و هنرهای دوره رنسانس شد. دوک ویلیام در سال ۱۵۸۹ هوفبرهاوس را ساخت که به منظور تولید آبجو از آن استفاده شود.
در سال ۱۶۰۹ اتحادیه کاتولیک آلمان در مونیخ تأسیس شد. در سال ۱۶۲۳ و در طی جنگ سی ساله امرای انتخاباتی را تشکیل داد. در سال ۱۶۳۲ شهر به وسیلهٔ آدولف گوستاو دوم اشغال شد؛ و در شهر در سال های ۱۶۳۴و ۱۶۳۵ بیماری طاعون شایع شد که یک سوم جمعیت مردند؛ و مونیخ از سال ۱۷۰۴ تا ۱۷۴۲ زیر سلطه دودمان هابسبورگ درآمد. در سال ۱۸۰۶ مونیخ مرکز ایالت پادشاهی مونیخ شد و بناها و دانشگاه های زیادی در آنجا ساخته شد. در آغاز جنگ جهانی اول زندگی در مونیخ بسیار مشکل بود چون که محاصره مونیخ شرایط را برای بدست آوردن غذا و سوخت مشکل کرد. در طی حمله نیروی هوایی فرانسه در سال۱۹۱۶ سه بمب در مونیخ منفجر شد و صدماتی بر شهر وارد کرد. بعد از جنگ شهر مرکز آشوب های سیاسی بود. در سال ۱۹۲۳ هیتلر و حامیان او در مونیخ جمع شدند و کودتای مونیخ را انجام دادند که تلاشی برای برانداختن حکومت وایمار و مصادره قدرت بود. این کودتا تأثیر چندان زیادی نداشت و در نتیجه باعث دستگیری هیتلر و فلج کردن حزب ملی سوسیالیست کارگران آلمان بود. در سال۱۹۳۳ مونیخ باردیگر مرکز قدرت نازی ها شد. مونیخ پایگاه اصلی گروه رز سفید بود. رز سفید گروهی متشکل از گروهی از دانش آموزان بود که هدفشان تشکیل جنبش مقاومت علیه فعالیت های نازی ها بود. شهر مونیخ در پایان جنگ به شدت ویران گشت. بعد از جنگ اوضاع مونیخ که در دست آمریکایی ها بود تا حدودی بهبود یافت و در زمره شهرهای مهم آلمان غربی درآمد. امروزه کیفیت زندگی در مونیخ بسیار خوب است و جز شهرهای مدرن دنیاست.
عکس مونیخعکس مونیخعکس مونیخعکس مونیخعکس مونیخعکس مونیخ

مونیخ (برند). مونیخ ( انگلیسی: Munich ) شرکت تجهیزات ورزشی اسپانیایی است، که در سال ۱۹۳۹ توسط لوئیس برندا تأسیس شد.
عکس مونیخ (برند)

مونیخ (ناحیه). ناحیهٔ مونیخ ( به آلمانی: Landkreis München ) یک ناحیه در آلمان است که در بایرن علیا واقع شده است. [ ۱] ناحیهٔ مونیخ ۳۰۹٬۰۸۰ نفر جمعیت دارد.
عکس مونیخ (ناحیه)عکس مونیخ (ناحیه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مونیخ (Munich)
ساختمان شهرداری و میدان مارین، ساختمان شهرداری و میدان مارین، (به آلمانی: مونْشِن) مرکز باواریا، در آلمان، کنار رود ایزار، حدود ۵۲۰ متر بالاتر از سطح دریا، در حدود ۴۵کیلومتری دامنۀ کوه های آلپ، با ۱,۱۸۵,۴۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۴). مهم ترین صنایع آن عبارت اند از آبجوسازی، چاپ، تولید ابزار دقیق، ماشین آلات، لوازم برقی، رایانه، ارتباطات راه دور، و فرآوری مواد غذایی. مونیخ بیشتر بناها و گنجینه های هنری خود را به لودویگ اول و ماکسیمیلیان دوم، پادشاه باواریا، مدیون است. کلیسای جامع آن در اواخر قرن ۱۵م ساخته شد. نگارخانه هایی مانند نگارخانۀ قدیمی حاوی نقاشی های استادان قدیمی و نگارخانۀ جدید دارای تابلوهای نقاشی مدرن است. موزۀ ملی باواریا، کتابخانۀ ایالتی باواریا، و موزۀ دویچه (علوم و فناوری) در این شهر قرار دارند. دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان در ۱۴۷۲م در اینگولشتات تأسیس و در ۱۸۲۶ به مونیخ منتقل شد. در شمال شرقی مونیخ نیز مرکز پژوهش های هسته ای قرار دارد. قدمت مونیخ به قرن ۱۲م باز می گردد. در قرن ۱۳م اقامتگاه دوک های ویتلسباخ و مرکز باواریای مستقل شد. در ۱۹۱۸ در این شهر انقلاب برپا شد، در ۱۹۱۹ جمهوری کمونیستی در آن اعلام شد که شکست خورد؛ و هیتلر در ۱۹۲۳ «کودتای تالار آبجو» را در این شهر اجرا کرد. مونیخ مرکز جنبش نازی بود و پیمان مونیخ در ۱۹۳۸ در این محل امضا شد. بازی های المپیک تابستانی ۱۹۷۲ و مسابقات جام جهانی فوتبال ۱۹۷۴ نیز در این شهر برگزار شد. مونیخ یکی از مراکز مهم صنعتی و اداری آلمان است. ازجمله صنایع آن است: تولید لوازم برقی (زیمنس)، خودرو (بی ام و)، کامیون (مان)، و تجهیزات ابزارهای اپتیکی (آگفا). سایر صنایع آن عبارت اند از نساجی، تولید پوشاک، کود شیمیایی، و آبجوسازی. یک چهارم نیروی کار آن در امور تجاری، بیمه، و بانک داری اشتغال دارند .مونیخ از جاذبه های مهم گردشگری نیز به شمار می رود. جشنوارۀ اکتبر مونیخ شهرت جهانی دارد و جشنواره های تئاتر در ماه مه و اوپرا در ژوئن ـ ژوئیه برگزار می شود. دفتر ثبت اختراعات اروپا در مونیخ است. این شهر مرکز ارتباطات جاده ای است و فرودگاه بین المللی دارد. کلیسای جامع مونیخ (۱۴۶۸ـ ۱۴۸۸م) از بزرگ ترین کلیساهای گوتیک آلمان به شمار می رود و ارتفاع دو برج آن با گنبدهایش، ۹۷ متر است. کاخ قدیمی سلطنتی درخلال جنگ جهانی دوم تقریباً کاملاً ویران شد، اما ساختار کلی آن سالم ماند و پس از جنگ، عملیات بازسازی به شیوۀ قدیمی آغاز شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس