ثقه الاسلام

/seqatol~eslAm/

لغت نامه دهخدا

( ثقةالاسلام ) ثقةالاسلام. [ ث ِ ق َ تُل ْ اِ ] ( اِخ ) محمدبن یعقوب بن اسحاق الکلینی الرازی. صاحب کتاب کافی. رجوع به کلینی و رجوع به روضات الجنات ص 550 شود.

فرهنگ فارسی

(میرزا ) علی آقا تبریزی بن (حاج میرزا ) موسی از علمای آذربایجان (و. تبریز ۱۲۷۷- مقق . ۱۳۳٠ ه. ق ) وی در نظم و نثر فارسی مهارت داشت و از تالیفات او (مراه الکتب ) در اسامی مولفان شیعه است او از مشروطه طلبان و آزادیخواهان بود و در تبریز بدست روسهای تزاری بدار آویخته شد .
۱- مورد وثوق و اطمینان اسلام
محمد بن یعقوب بن اسحق الکلینی الرازی صاحب کتاب کافی

فرهنگ معین

( ثقة الاسلام ) (ثَ قِ تُ لْ اِ ) [ ع . ] (اِمر. ) مورد اعتماد اسلام (عنوانی احترام آمیز برای روحانیان مسلمان ).

فرهنگ عمید

( ثقة الاسلام ) عنوانی محترمانه برای روحانیون شیعه.

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] ثقة الاسلام. ثِقَةُ الاسلام، عنوانی عام برای احترام و تعظیم عالمان امامیه، لقب خاص محمد بن یعقوب کلینی و در دهه های اخیر، نشان دهنده سطح معینی از دانش های حوزوی است.
«ثقة» در لغت به معنای فرد معتمد و امین است و در اصطلاح علم رجال، از الفاظی است که صراحتاً بر وثاقت و عدالت راوی دلالت دارد.

[ویکی شیعه] ثِقَةُ الاسلام، عنوانی عام برای احترام و تعظیم عالمان امامیه، لقب خاص محمد بن یعقوب کلینی و در دهه های اخیر، نشان دهنده سطح معینی از دانش های حوزوی است.
«ثقة» در لغت به معنای فرد معتمد و امین است و در اصطلاح علم رجال، از الفاظی است که صراحتاً بر وثاقت و عدالت راوی دلالت دارد.
به نظر می رسد در «ثقة الاسلام»، معنای لغوی واژهٔ ثقه مورد نظر بوده و به این معناست که مورد اعتماد اسلام است. ثقة الاسلام در این معنا، مفهوم اصطلاحی «ثقة» را نیز می رساند.

[ویکی فقه] ثقةالاسلام. ثقةالاسلام، عنوانی عام برای احترام و تعظیم عالمان امامیه است.
ثِقَةُالاسلام، عنوانی عام برای احترام و تعظیم عالمان امامیه؛ لقب خاص محمدبن یعقوب کلینی؛ و در دهه های اخیر، نشان دهنده سطح معیّنی از دانشهای حوزوی.

[ویکی فقه] ثقةالاسلام، عنوانی عام برای احترام و تعظیم عالمان امامیه است.
ثِقَةُالاسلام، عنوانی عام برای احترام و تعظیم عالمان امامیه؛ لقب خاص محمدبن یعقوب کلینی؛ و در دهه های اخیر، نشان دهنده سطح معیّنی از دانشهای حوزوی.
ثقه در لغت و علم رجال
«ثقة» در لغت به معنای فرد معتمد و امین است و در اصطلاح علم رجال، از الفاظی است که صراحتاً بر توثیق و تعدیل راوی دلالت دارد به نظر می رسد که در ترکیب «ثقة الاسلام»، معنای لغوی آن موردنظر است و ثقة الاسلام در این معنا، مفهوم اصطلاحی «ثقة» را نیز افاده می کند.
← استفاده واژه ثقه الاسلام برای محمدبن یعقوب کلینی
عنوان ثقة الاسلام در یکی دو سدة اخیر، برای محصلان سطوح مقدماتی علوم دینی و نیز روحانیانی که در همان سطوح علمی قرار دارند، به کار می رود و برای صاحبان مقامات بالای علمی و دینی، عنوان «آیة اهلّ» یا «آیة اهلا العُظمی '» رایج شده است. در عین حال، عنوان ثقة الاسلام برای برخی بزرگان، برای احترام و با نظر به معنای لغوی آن به کار رفته است. از مشهورترینِ ایشان حاج آقا نوراللّه اصفهانی (الاسلام، ص ۴) و ثقة الاسلامِ تبریزی درخور ذکرند.

دانشنامه آزاد فارسی

پیشنهاد کاربران

ثقه الاسلام: مورد وثوق و اطمینان اسلام، عنوانی احترام آمیز برای روحانیان مسلمان.
ثقت=ثقه =اعتماد، اطمینان، امین و هم خانواده ی وثوق.
ثقتی: ثقت ی=اعتماد من.
وَ جَعَلْتُ بِکَ اسْتِغَاثَتِی وَ بِدُعَائِکَ تَوَسُّلِی مِنْ غَیْرِ اسْتِحْقَاقٍ لاِسْتِمَاعِکَ مِنِّی
...
[مشاهده متن کامل]

وَ لاَ اسْتِیجَابٍ لِعَفْوِکَ عَنِّی بَلْ لِثِقَتِی بِکَرَمِکَ وَ سُکُونِی إلَی صِدْقِ وَعْدِکَ وَ لَجَئِی إلَی الإِْیمَانِ بِتَوْحِیدِکَ ( فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی )
نیاز خواهی ام را به پیشگاه تو قرار دادم، و خواندنت را دست آویز خویش نمودم بی آنکه مستحق شنیدن خواهشم، و شایسته گذشت از من باشی، بلکه برای اطمینان من به کرمت، و آرامش من به درستی وعده ات، و پناه جستن من به ایمان به یگانگی ات .

ثقة الاسلام: [ اصطلاح آخوندی] به طلاب مبتدی گفته می شود.
عنوان ثقة الاسلام برای محصلان سطوح مقدماتی علوم دینی و نیز روحانیانی که در همان سطوح علمی قرار دارند، به کار می رود هر چند که برای برخی بزرگان، برای احترام و با نظر به معنای لغوی آن به کار رفته است.
این واژه به معنای مورد اعتماد اسلام است
مورد اعتماد اسلام , ثقة الاسلام و المسلمین مورد اعتماد اسلام و مسلمین

بپرس